Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Omistajanvaihdoksia edistetään isosti - Lahdessa tarjolla 1.11. kattava tietopaketti yrityksen ostamisesta ja myymisestä


27.10.2022

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
TIEDOTE 27.10.2022

Suomen ensimmäinen omistajanvaihdosviikko pyörähtää käyntiin. Viikon aikana (31.10–4.11.) järjestetään suuri joukko tapahtumia, jotka on suunnattu ostajille, myyjille, luopujille, jatkajille, asiantuntijoille, ja myös poliittisille päättäjille.

Omistajanvaihdos on usein yrittäjälle herkkä aihe ja siitä puhumista arastellaan. Tarvittavia toimenpiteitä ei aloiteta, vaan valmistautumista lykätään. Uudet yrittäjät eivät startup-huumassaan tunnista omistajanvaihdosta, yritysostoa, reittinä yrittäjyyteen. 

Alueellisesta elinvoimasta ja houkuttelevuudesta huolta kantavat eivät täysin oivalla onnistuneiden omistajanvaihdosten merkitystä. Kuitenkin tälläkin hetkellä lähes 15 000 työnantajayritystä ja niiden 90 000 työpaikkaa on omistajanvaihdoksen kynnyksellä. 

Tutkimukset osoittavat myös, että Suomessa on 55-vuotiaita täyttäneitä yrittäjiä 74 000, jotka seuraavan kymmenen vuoden kuluessa ovat luopumassa yrittäjyydestä tavalla tai toisella: lopettamalla, myymällä yrityksen tai sukupolvenvaihdoksen kautta.

Toimintaa yritysten hyväksi

-   Asiassa ei ole mitään syytä pitää kynttilää vakan alla ja ujostella, vaan toimiin on tartuttava. Niinpä Ov-foorumi ryhtyi toimiin ja kokosi suuren joukon tapahtumia yhteen viikkoon, jotta omistajanvaihdokset saavat ansaitsemansa huomion, toteaa Ov-foorumin puheenjohtaja Jari Huovinen

Ov-foorumi on järjestänyt Omistajanvaihdoskonferenssin vuosittain jo yksitoista kertaa. Tänä vuonna konferenssi järjestetään Naantalissa, jonne kokoontuu yli 100 omistajanvaihdoksiin omistautunutta henkilöä. 

-   Useilla paikkakunnilla tapahtuu. Helsinki, Lahti, Tampere, Seinäjoki, Vaasa, Lappeenranta, Jyväskylä, Rovaniemi. Yhdessä olemme tehneet upean urakan yritysten hyväksi, toteaa tapahtumaviikon järjestäjänä toimiva Anneli Komi

Lahdessa tarjolla 1.11. kattava yrityksen ostamisen ja myymisen tietopaketti

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy järjestää tiistaina 1.11. kello 15-17 yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa maksuttoman Yrityskaupalla kasvuun -tapahtuman, johon ovat tervetulleita kaikki yrityksen ostamisesta ja myymisestä kiinnostuneet. Tilaisuuteen on ilmoittautunut mukaan jo noin 50 osallistujaa. Mikäli asia kiinnostaa, tapahtumaan voi ilmoittautua LADECin verkkosivujen kautta sunnuntai-iltaan 30.11. asti. 

-    Yrityskaupassa tai sukupolvenvaihdoksessa ei ole kyse vain omistajuuden siirrosta. Jotta bisneksen saa myydyksi, yritys pitää olla ajan tasalla, myyntikunnossa, jotta ostajat kiinnostuisivat siitä. Ja ostajilla tai jatkajilla tulee olla rahoituksen sekä innostuksen lisäksi riittävää osaamista yrityksen päivittäiseen pyörittämiseen ja kehittämiseen, kertoo Yrityskaupalla kasvuun -tilaisuudesta ja LADECin omistajanvaihdosneuvonnasta vastaava Pasi Kangas.

-    LADEC haluaa vahvasti ja kaikin mahdollisin tavoin omalta osaltaan edistää omistajanvaihdosten toteutumista, jotta menestyviä yrityksiä ei turhaan jatkajan puuttuessa lopetettaisi. Omistajanvaihdoksilla saadaan Lahden seudun elinkeinorakennetta uudistumaan ja palveluita säilymään myös maaseudulla, toteaa LADECin neuvonta- ja kehittämispalveluista vastaava johtaja Jarno Saarinen.

Omistajanvaihdos on aivan luonnollinen vaihe yrityksen elinkaaressa. Niinpä sopivaa jatkajaa kannattaa alkaa etsiä jo silloin, kun yrityksellä menee hyvin ja yrittäjällä riittää vielä virtaa hoitaa asia kunnolla. 

-    Lahden seudulla yrityskauppoja ja omistajanvaihdoksia pohtivien kannattaa ottaa ajoissa ja ihan ensimmäiseksi yhteyttä meihin LADECiin. Meiltä saavat sekä myyjät että ostajat maksutonta, puolueetonta ja luottamuksellista neuvontaa siitä, miten kannattaa valmistautua ja miten edetä. Lahti, Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Orimattila ja Padasjoki tarjoavat nämä ja kaikki muutkin yrittäjyyteen ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvät neuvontapalvelumme kotikuntiensa yrittäjille ja yrityksille, kertoo Pasi Kangas, ja jatkaa:

-    Kannattaa hyödyntää myös kahta maksutonta, verkkopalveluamme: myyntikunto.fi, joka on tarkoitettu kaikille yrityksille nykytilan kartoitukseen sekä yritysjatkajalle.fi, joka on tarkoitettu perheyrityksille sukupolvenvaihdoksen käynnistämiseen.

Lisätietoa

Pasi Kangas
Liiketoimintakehittäjä | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
040 727 2702 | pasi.kangas@ladec.fi

Jarno Saarinen
Johtaja | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
050 336 7810 | jarno.saarinen@ladec.fi

Mika Haavisto
Omistajanvaihdosfoorumin sihteeri 
050 550 1993 | mika.haavisto@yrittajat.fi

---
LADECin Yrityskaupalla kasvuun -tilaisuus 1.11.2022
Myymässä tai ostamassa bisnestä? – LADECin omistajanvaihdosneuvonta
LADECin kokoamaa tietoa, vinkkejä ja linkkejä omistajanvaihdoksista
Omistajanvaihdosviikko 31.10.-4.11.2022
---
Omistajanvaihdosfoorumin muodostavat TEM, Finnvera, Business Finland, Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto, Nordea, Suomen Yrityskaupat, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES, Suomen Uusyrityskeskukset, Suomen Yrityskummit, Suomen Yritysvälittäjäin liitto, Oulun Yliopisto, LUT-yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.  www.ov-foorumi.fi 

---
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Buustia bisnekseen!  
Kehitämme yhdessä toiminta-alueemme kuntien kanssa Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä sekä markkinoimme seutua vetovoimaisena yritysympäristönä. Autamme toiminta-alueemme yrittäjiä ja yrityksiä kaikissa yrityksen perustamiseen, yrittäjyyteen, kasvuun, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen sekä seudullemme sijoittumiseen liittyvissä asioissa. Omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa sekä yrityskaupoissa neuvomme ja autamme sekä myyjää että ostajaa – puolueettomasti ja luottamuksellisesti. Palvelemme 7 kunnassa: Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Lahti, Orimattila ja Padasjoki. Neuvontapalvelumme ovat maksuttomia.