Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Henkilöhaku

Meitä LADECilaisia on yli kolmekymmentä. Olemme Sinua ja yritystäsi varten - tutustu meihin!

Tältä Henkilöhaku-sivulta löydät tietoa meistä joko sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä tai tiimin nimellä suodattamalla. Henkilöruudun plussaa (+) klikkaamalla saat lisätietoa kustakin henkilöstä - taustoista, työhistoriasta, vastuualueista, kiinnostuksen kohteista.

Ota yhteyttä! Mikäli et tiedä, kenelle meistä soittaisit, soita palvelunumeroomme 044 702 2700 tai chattaa ja kerro asiastasi. Palveluneuvojamme auttaa sinua joko itse saman tien asiassasi eteenpäin, ottaa soittopyynnön tai varaa sinulle tapaamisajan sopivimmalle asiantuntijallemme. 

---

Tapaamistemme ja tilaisuuksiemme osalta noudatetaan seuraavia käytäntöjä:

  • Neuvontatapaamiset ovat mahdollisia ajanvarauksella.
  • Saavuthan tapaamisiin ja tapahtumiimme terveenä. Mikäli sinulla esiintyy vähäisiäkin sairastumiseen viittaavia oireita, pyydämme sinua peruuttamaan tapaamisen tai tilaisuuteen ilmoittautumisesi. 
  • Tapaamisajan peruutuksen voit tehdä joko soittamalla LADECin palvelunumeroon 044 702 2700 tai nettisivuillamme olevan chat-palvelun kautta.
  • Tilaisuuteen, johon olet ilmoittautunut sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, pyydämme tekemään peruutuksen ensisijaisesti sähköpostitse saamassasi ilmoittautumisen vahvistusmeilissä olevan peruutuslinkin kautta. Osallistumisen peruuttamisen voi tehdä myös soittamalla LADECin palvelunumeroon 044 702 2700 tai ilmoittamalla asiasta nettisivujemme chat-palvelun kautta.

 


Kaikki
* A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ö 

Essi Artima-Sulkinoja

Liiketoimintakehittäjä
+358 50 414 4095
essi.artima-sulkinoja@ladec.fi
Julkiset hankinnat ja yritysten hankintaneuvonta | Rahoitus
Olen mukana julkisiin hankintoihin liittyvissä projekteissa ja autan mielelläni niihin liittyvissä kysymyksissä sekä rahoitushakemusten sparraamisessa. Seuraan aktiivisesti talouden näkymiä ja sen kehittymistä. Tartun työtehtäviini ripeällä ja ammattimaisella otteella. Vapaa-ajalla olen aktiivinen liikkuja. Kesällä hyppään pyörän selkään ja viiletän ympäri Päijät-Hämettä ristiin rastiin.

Salem Banafa

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 525 6596
salem.banafa@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Kansainvälistyminen | Yritysryhmät | Arabimaat ja Italia
Teen tiivistä yhteistyötä Lahden seudun yritysten kanssa kansainvälistymishankkeissa. Minulla on laaja kokemus erilaisista kulttuuriympäristöistä, hyvät kommunikaatiotaidot, laaja kielitaito (englanti, venäjä, italia ja arabia) sekä näyttöä vahvasta myyntityöstä ja uusien liiketoimintojen käynnistämisestä ulkomailla.

Jari Eskola

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 821 6403
jari.eskola@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Yritysrahoitus | Maaseuturahoitus | Yritysyhteyshenkilö: Orimattila
Yritysten menestyksen eteen tehtävä yhteistyö yrittäjien kanssa on innostavaa ja monipuolista, ja yritysrahoituskokemukseni johdosta olen saanut olla monesti mukana juuri rahoitukseen liittyvissä asioissa. Orimattilan kuntayhteyshenkilönä olen usein nimenomaan Orimattilassa, jossa on ilahduttavan monialainen ja aktiivinen yrityskenttä.

Sari Heikkilä

Hankekoordinaattori
+358 50 402 6913
sari.heikkila@ladec.fi
Hankkeiden hallinnointi
Olen työskennellyt hankkeiden parissa vuodesta 2008 lähtien ensin assistenttina ja nykyään hankekoordinaattorina. Tämän hetkiseen toimenkuvaani kuuluu hankehallinnointi ja hankkeiden taloushallinto, muun muassa maksatusten laadinta.

Pasi Kangas

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 727 2702
pasi.kangas@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Omistajanvaihdosneuvonta | Sukupolvenvaihdosneuvonta | Yrityskauppaneuvonta | Yrityskummit-aluekoordinaattori
Olen yrittäjäperheestä, kaupallisen koulutuksen läpikäynyt liiketoimintakehittäjä. Minulla on aiempaa työkokemusta niin teollisuudesta kuin palvelualoilta. LADECissa olen erityisesti perehtynyt yritysten erilaisiin omistajanvaihdostilanteisiin. Lisäksi olen useamman vuoden toiminut yrityskummitoiminnan aluekoordinaattorina. Vapaa-ajalla harrastan koirani kanssa agilitya, josta menestystä on kertynyt niin kansallisella kuin kansanvälisillä areenoilla.

Sari Kesäniemi

Asiakkuuspäällikkö
Opintovapaalla
Olen moottoripyöräilevä yritys- ja aluekehitysammattilainen, joka on kurvaillut runsaan 20-vuoden ajan erilaisia yrityskehittämisen valtateitä. Kansainvälisen kaupan kannukset olen hankkinut niin Venäjältä, Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin. Teknologiakeskuksessa ja elinkeinoyhtiössä olen rakentanut yritysten liiketoimintakonsepteja ja kehittänyt julkisen sektorin palveluja. Nyt vedän Invest in -tiimiämme ja myyn alueemme vahvaa osaamista ja yritysverkostoja. Sijoitu sinäkin Lahden seudulle!

Riina Kivekäs

Johtaja | Tukipalvelut
+358 40 588 8417
riina.kivekas@ladec.fi
Toimitusjohtajan varahenkilö
Muutos lähtee ihmisistä, liiketoiminta asiakkaista. Näistä lähtökodista olen saanut rakentaa hyvää työyhteisöä LADECin upean henkilöstön kanssa. Tehtäväni on huolehtia yhtiön tukipalveluiden toiminnasta, hallinnon ja talouden toimintaprosesseista sekä asianmukaisesta riskienhallinnasta. Vastaan myös siitä, että henkilöstöllä on hyvät edellytykset yhtiön strategian toteuttamiseen. Toimin lisäksi yhtiön hallituksen sihteerinä ja työsuojelupäällikkönä.

Pekka Komu

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi
Kehityskohteet ja ekosysteemit | Lahti GEM - Lahden sähköisen liikenteen klusteri | Sijoittumispalvelut

Samuli Kunnarus

Liiketoimintakehittäjä
+358 50 3833 340
samuli.kunnarus@ladec.fi
Yrittäjyysneuvonta | Osuuskunnat | Talousvaikeudet
Olen kasvanut kaupan tiskin alla yrittäjäperheessä. Opintojeni jälkeen toimin 20 vuotta neljän eri yrityksen osakkaana. Viimeiset 10 vuotta olen auttanut yritysneuvontahommissa noin 2500 asiakasta joko yritystoiminnan suunnittelussa tai -kehittämisessä. Mottoni on: Ettei kaikkien tarvitsisi oppia oman kantapäänsä kautta!

Mikko Kyle

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 558 7091
mikko.kyle@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Tuotteiden ja palveluiden uudistaminen | Myynti ja markkinointi | Rahoitus
Olen Lahdessa syntynyt, mutta jo useamman vuoden Orimattilassa asunut liiketoiminnan kehittäjä. Olen kaikesta uudesta innostuva persoona ja haluan auttaa erityisesti niitä yrityksiä, jotka haluavat luoda uutta tai uudistaa vanhaa. Uusi liiketoiminta tai vanhan kasvu syntyy vain tässä ajassa ja tulevaisuudessa elämisestä. Muotoiluteema on myös lähellä sydäntäni, ja erityisesti sen soveltaminen sellaisissa yrityksissä, jotka eivät sen tarjoamia mahdollisuuksia näe, tai niitä tunnista. Joten, ole minuun rohkeasti yhteydessä!

Melina Laaksonen

Markkinointikoordinaattori
+358 44 491 9152
melina.laaksonen@ladec.fi
LADEC-markkinointi | Tapahtumaviestintä ja -tuki

Nina Lipponen

HR Controller
+358 44 555 9935
nina.lipponen@ladec.fi
Palkanlaskenta
Olen syntynyt ja asunut lähes koko ikäni Lahdessa. Opiskelut veivät minut Tampereelle, mutta palasin kotikonnuilleni mahdollisimman pian. Olen perehtynyt kattavasti palkkahallintoon ja tutustunut myös henkilöstöhallinnon tehtäviin. Hankemaailmaan tutustuin aloitettuani LADECissa vuonna 2016. Työtehtäviini kuuluvat palkkahallinnon kokonaisvaltainen hoitaminen sekä hankkeiden maksatuksiin liittyvien palkkaselvitysten tekeminen.

Krista Mäkelä

Liiketoimintakehittäjä
+358 50 5718 885
krista.makela@ladec.fi
Yrittäjyysneuvonta | Liikeidean sparraus | Muutosjoustavuus ja uudistumiskyky | Talousvaikeudet
Ihmisten vahvuuksien ja osaamisten hyödyntäminen ohjaa tekemistäni, olipa kyse sitten osaamisten tunnistamisesta, liikeideoiden jalostuksen ja testauksen tai liiketoimintojen käynnistämisen sparrauksesta, taikka liiketoimintojen kehittämisestä. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan muutosjoustavuutta, uudistumiskykyä ja uusien näkökulmien löytämistä vanhoihinkin juttuihin. Näihin teemoihin liittyvät asiat, työkalut ja työkalujen haltuunoton ohjaus ovat intohimoni. --- Elämässä ja yrittäjyydessäkin törmätään välillä myös haasteisiin jaksamisen tai talouden kanssa. Näissäkin hetkissä voit olla minuun yhteydessä. Työskentelen valmentavalla otteella, ja asiakkaani ovat kertoneet minun olevan innostava, selkeän suoraviivainen, asiakkaan asialla oleva oivalluttaja.

Janne Mallenius

Tietohallintoasiantuntija
+358 44 749 4813
janne.mallenius@ladec.fi
Ostoreskontra | Laskutus | Sisäiset tietojärjestelmät ja käyttäjätuki
Olen alun perin Askolasta monen mutkan kautta Lahteen muuttanut alkuperäinen maalainen – reilu ja hyväntuulinen. Talousassistenttina työtehtäviini kuuluu yhtiön ostoreskontran ja maksuliikenteen hallinta sekä kirjanpidon avustavat viennit. Myös yhtiön laite- ja järjestelmäasiat kuuluvat keskeisiin työtehtäviini.

Pekka Mantila

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 773 3937
pekka.mantila@ladec.fi
Yrittäjyysneuvonta | Omistajanvaihdosneuvonta | Sukupolvenvaihdosneuvonta | Yrityskauppaneuvonta | Talousvaikeudet | Yritysyhteyshenkilö: Asikkala, Hartola, Iitti, Padasjoki
Työurani ensimmäisen puoliskon, eli noin 20 vuotta, olen tehnyt eri säästöpankeissa 80-luvulta lähtien, joten rahoitus on minulle tuttua. Liiketoimintakehittämisen eri osa-alueilla olen toiminut pian kymmenen vuotta alkavien yrittäjien perustamisneuvonnasta lähtien aina omistajan- ja sukupolvenvaihdoksiin saakka.

Pentti Meriläinen

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 589 8860
pentti.merilainen@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Rahoitus | Kansainvälistyminen | VTT-asiamies
Autan yrityksiä monipuolisesti liiketoiminnan kehittämisessä, kansainvälistymisessä sekä kehittämisrahoituksen hankinnassa. Ratkaisuvaihtoehtoja haen yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa joustavasti, myös kansainvälisiltä kentiltä. Kokemusta yritysten kilpailukyvyn ja laadun kehittämisestä minulla on 25 vuoden ajalta. Yritysneuvonnan lisäksi olen toiminut johtotehtävissä, vetänyt kehittämishankkeita sekä perustanut uuden yrityksen. Koulutustaustani on liiketaloudellinen (KTM). Lisäksi olen hankkinut osaamista laadun kehittämisestä (MQ) sekä luonnonvara-alalta (Agrol.). Vapaa-aikaani vietän liikunnan parissa sekä metsiäni aktiivisesti hoitaen.

Niina Nieminen

Markkinointikoordinaattori
+358 40 544 8387
niina.nieminen@ladec.fi
Lahti Business Region -markkinointi
Support Your Local – arvostan paikallisuutta ja kotimaisuutta. Oppeja ja kokemusta olen ammentanut aikaisemmista työpaikoistani muun muassa Postilla, Lumenella, Iittala Groupissa ja Luhdalla. Koen Lahden seudun yritysympäristön markkinoinnin parissa työskentelyn omakseni – tästä työstä minun on helppo innostua! Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat messu- ja tapahtumajärjestelyt, uutiskirjeet, sosiaalinen media ja opiskelijayhteistyö.

Tarja Ollikkala

Talouspäällikkö
+358 50 383 6444
tarja.ollikkala@ladec.fi
Taloushallinto | Budjettiseuranta | Tilinpäätös
Olen syntyperäinen lahtelainen. Tieni talousammattilaiseksi alkoi laskentatoimen opintojen myötä, ja vahvistui talouden vaativissa tehtävissä yli 20 vuoden aikana pk-sektorin teollisuuskonserneissa. Viimeiset kymmenen vuotta olen viihtynyt LADECissa monipuolisissa talouden tehtävissä mielenkiintoisessa yritysympäristössä. Vastuullani ovat yhtiön talous, budjettiseuranta, tilinpäätös ja veroasiat. Opiskelen työn ohessa YAMK-tutkintoa.

Tarja Pellinen

Markkinointipäällikkö
+358 50 597 8800
tarja.pellinen@ladec.fi
Lahti Business Region -markkinointi
Olen viestinnän ja markkinoinnin monitoimija, Savossa syntynyt pohjalainen, sydämeltäni tosilahtelainen. Olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä useissa yrityksissä sekä tietohallinnon ja viestinnän kouluttajana. Vuodesta 2001 lähtien vastuullani on ollut Lahden seudun markkinointiin ja viestintään liittyvät tehtävät elinkeinoyhtiössä. Erityisvahvuutenani on vahva mediatuntemus, intohimo uusia viestintäkanavia kohtaan sekä vahva alueen tuntemus.

Jari Rask

Liiketoimintakehittäjä
+358 400 551 112
jari.rask@ladec.fi
Lahti Sports Hub
Olen alun perin kotoisin Ahtialasta, joskin viimeiset parikymmentä vuotta olen kiertänyt enempi vähempi maailmalla. Työhistoriani on varsin monipuolinen, joka on sisältänyt niin kansainvälistä autourheilua kuin kotimaisia perhe- ja pörssiyhtiöitäkin. Yhdistävää lähes kaikissa edellisissä toimissani on ollut vahva yhdessä tekemisen kulttuuri, minkä vuoksi uskonkin Lahti Sports Hubin kykyyn ulosmitata kansainvälisesti Suomen kiinnostavimman urheilukaupungin kaupallinen potentiaali tässä segmentissä.

Jarno Saarinen

Johtaja | Neuvonta- ja kehittämispalvelut
+358 50 336 7810
jarno.saarinen@ladec.fi
Olen paljasjalkainen lahtelainen ja pääsen nykyisessä työssäni vaikuttamaan Lahden seudun menestymismahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa loistavan tiimini avulla. Takana on yli 20 vuoden tausta pankki- ja rahoitusmaailmasta yritysten ja yrittäjien kanssa. Koen suurta ylpeyttä saadessani työskennellä LADECissa, ja pyrin kaikin tavoin edistämään seudun hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Vapaa-ajalla olen aktiivinen urheilija sekä penkkiurheilija.

Eve Salo

Markkinointikoordinaattori
+358 440 387 415
eve.salo@ladec.fi
LADEC-markkinointi | Tapahtumaviestintä ja -tuki
Olen koulutukseltani markkinoinnin tradenomi ja asunut Lahden seudulla koko ikäni. Nykyään olen hollolalainen. Myynnistä ja asiakaspalvelusta minulle on kertynyt kattavasti kokemusta työurani aikana. Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat markkinoinnin ja viestinnän tehtävät sekä tapahtumien järjestäminen. Vapaa-ajalla luonto on minulle tärkeä ja minut tavoittaakin todennäköisimmin metsän siimeksestä koirien kanssa lenkkeilemästä.

Jukka Selin

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 521 6071
jukka.selin@ladec.fi
Kiertotalous | Biotalous
Minulla on laaja kokemus materiaalivirtojen kustannustehokkaasta hyödyntämisestä eri sektoreilla sekä erityisesti erilaisista vesienkäsittelyteknologioista ja niihin liittyvistä osatekijöistä, kuten energiasta. Vahvuutenani on teorian ja käytännönkokemuksen yhteensovittaminen eri prosesseissa, joten osaan jalostaa ideat myös käytäntöön. Aikaisemman työtaustani ansiosta omaan vahvat verkostot teollisiin ja kunnallisiin toimijoihin sekä yliopistomaailmaan eri aloilla.

Kimmo Seppänen

Liiketoimintakehittäjä
+358 44 7444 060
kimmo.seppanen@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Digitalisaatio | Yritysstrategiat | Myynti ja markkinointi
Olen edistänyt asiakaskeskeistä tuotekehitystä, markkinointiviestintää ja myyntiä sekä pörssiyhtiöissä että start-up'eissa erityisesti digitalisaation näkökulmalla. Liiketoiminnan kehittämisessä etenen mielelläni asiakkaan strategian kautta käytäntöön. Monipuolinen koulutustausta ja ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys tuovat leveyttä ja syvyyttä otteeseeni. Vapaalla rentoudun parhaiten palveluskoirani kanssa harrastaen.

Piia Sydänmaa

Liiketoimintakehittäjä
+358 50 386 3919
piia.sydanmaa@ladec.fi
Vastuullisuus | Kiertotalous
Autan kiertotalouden ja kestävään energian liiketoimintakehittämisessä, kehityshankkeissa sekä yhteistyön rakentamisessa. Sielultani olen kehittäjä, jossa yhdistyy strateginen ajattelukyky ja muotoiluosaaminen. Haluan rakentaa yhdessä sinun ja eri toimijoiden kanssa seudustamme innostavan esimerkin maailmalle!

Päivi Tirkkola

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
+358 400 232 224
paivi.tirkkola@ladec.fi
LADEC-markkinointi, viestintä ja tiedottaminen
Olen alkujaan helsinkiläis-espoolainen, Lahden seudulle yli 20 vuotta sitten muuttanut ja tänne pysyvästi juurtunut viestinnän ja yrityshallinnon osaaja. Kokemusta minulla on niin kaupan, pankki-, hotelli- ja ravintola-, muotoiluntutkimuksen kuin elinkeinojen kehittämisenkin aloilta. Työni teen aina intohimoisesti tunteella ja sisulla, niin hyvin ja huolella kuin osaan. Sydämenasiani on, niin töissä kuin privaatistikin, edistää muotoilua ja tukea paikallisia yrityksiä menestymään.

Kati Tuominen

Asiakkuuspäällikkö
+358 50 471 8233
kati.tuominen@ladec.fi
Sijoittumispalvelut

Tomi Tura

Toimitusjohtaja
+358 50 323 1050
tomi.tura@ladec.fi
Olen lähes alkuperäinen lahtelainen ja intohimoinen Lahden seudun puolestapuhuja. Olen työskennellyt koko 2000-luvun alueen ja sen elinkeinoelämän uudistamisen parissa ensin tutkijana ja kehittäjänä, ja viimeiset vuodet myös markkinoinnin parissa. Tunnen erityisesti elinkeinopolitiikkaan, strategiseen kehittämiseen sekä yritysten, kuntien ja korkeakoulujen väliseen yhteistyöhön liittyvät asiat.

Ville Uimonen

Kehityspäällikkö
+358 50 574 3222
ville.uimonen@ladec.fi
Yritysten kehittämisneuvonta | Yritysryhmät | Lahden seudun meriklusteri | Rahoitus | Kansainvälistyminen | Yritysyhteyshenkilö: Hollola
Olen kouluttautunut Lahdessa 90-luvun puolivälissä ensin talonrakentamiseen ja sitten 2000-luvun alussa puutuotetekniikkaan. Aiempi työhistoriani pitää sisällään niin rakentamista, myyntiä, projektinjohtoa kuin tuotantoprosessien kehittämistäkin. Tämän hetkisessä työssäni LADECilla saan tehdä vahvasti yhteistyötä suoraan yritysten kanssa. Osaan sparrata liiketoiminnan kehittämisessä, tuotekehityksessä, rahoituksessa sekä myös hieman vientiasioissa.

Marian Vainiomäki

Asiakkuuspäällikkö
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi
Sijoittumispalvelut
Olen syntyperäinen lahtelainen ja teen suurella intohimolla työtä kotiseutuni elinvoimaisuuden edistämiseksi. Työkokemusta Lahden alueen kehitystyöstä minulle on kertynyt kymmenisen vuotta. Olen myynnin, kasvun ja asiakaskokemuksen asiantuntija unelmatyössäni. Myyn ja markkinoin Lahden alueen mahdollisuuksia sekä pidän huolen siitä, että yrityksien sijoittuminen alueelle on mahdollisimman helppoa. Sitoudun vahvasti jokaiseen toimeksiantoon, olen luotettava ja ihmisläheinen pitkien kumppanuuksien rakentaja. Laajoista verkostoista on apua työssäni, ja niistä on paljon hyötyä myös alueelle sijoittuville asiakasyrityksilleni. Tervetuloa Lahden seudulle! Täällä yrityksien on hyvä kasvaa ja kehittää.

Isto Vanhamäki

Johtaja | Yritysympäristön kehittäminen
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi
Kansainvälistyminen ja kv-liiketoimintaverkostot | Aasia ja Lähi-Itä | Lahti Sports Hub
Olen syntyjäni iloinen karjalaispoika, mutta Lahessa mä oon mun kotona. Vuodesta 2008 lähtien olen omistautunut työssäni 100 %:sti Lahden seudun yrityselämälle. Monipuolinen työhistoriani matkailu- ja hyvinvointisektorilla sekä laajat verkostoni maailmalla antavat mahdollisuuden tarkastella lahtelaisuutta erityisenä lisäarvona kotimaassa ja kansainvälisesti. Lahessa on maailman parhaat liikuntapaikat keskellä kaupunkia ja Lahti on ykköspaikka yritysten kasvualustana globaaleille markkinoille!

Anri Vuori

Projektipäällikkö
+358 50 518 0067
anri.vuori@ladec.fi
INSHAPE - Innovation Ecosystem for Healthy Active People in Europe -hanke
Tulin LADECiin vuonna 2009 ympäristöteknologiaklusterin assistentiksi ja sittemmin olen edennyt markkinointikoordinaattorin tehtävien kautta projektipäälliköksi. Vuosina 2023-2025 toteutettavassa INSHAPE-hankkeessa tuemme hyvinvointia lisäävien teknologisten innovaatioiden kansainvälistymisvalmiuksia ja teemme Lahden seudun osaamista näkyväksi Eurooppalaisessa hanketoimijoiden arvoverkossa. Olen myös mukana Merimerkit-hankkeessa, jossa yhdessä Turun yliopiston kanssa tavoitteenamme on tukea meriteollisuuden toimijoita heidän kasvu- ja kansainvälistymispyrkimyksissään. Olen kotoisin Helsingistä, mutta lähes kahden kymmenen vuoden aikana juurtunut kotikaupunkiini Hollolaan. Koulutukseltani olen MBA. Aktiivinen harrastus- ja yhdistystoiminta auttaa pitämään työn ja vapaa-ajan tasapainossa. Vapaa-aikani kuluu hevosharrastuksen parissa, erityisesti esteiden hypyssä, lisäksi pelaan tennistä, soitan viulua ja maalaan sekatekniikoilla.

Henrik Yli-Seppälä

Liiketoimintakehittäjä
+358 440 263 584
henrik.yli-seppala@ladec.fi
Elintarviketeollisuus | Päijät-Hämeen Viljaklusteri
Missioni on pyrkiä aktiivisesti edistämään suomalaisen elintarvikejärjestelmän kansainvälistymistä ja nostamaan suomalaisen elintarvikeosaamisen maailmanlaajuisesti tunnustetuksi. Olen koko työurani ajan työskennellyt elintarviketeollisuudessa ja alkutuotannossa. Minulla on myös kokemusta uuden liiketoiminnan kehittämisestä, erityisesti yrityksen sisäisen start-up-toiminnan ja keksintöjen kaupallistamisesta. Olen juuriltani suomalais-tanskalainen. Lapsuus- ja nuoruusvuosina tutustuin Intian, Bangladeshin ja Kuwaitin kulttuureihin, ja opiskeluitteni aikana laajensin näkökulmaani myös Kiinassa. Työtehtävissä olen toiminut kansainvälisen liiketoiminnan parissa Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Työhaasteiden vastapainona nautin aktiivisesta elämäntyylistä: hiihdän, lenkkeilen ja käyn kuntosalilla. Satunnaiset metsätyöt toimivat minulle terapeuttisena ja innostavana elementtinä.