Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Lahteen kotiutunut Solita toivoo tilojen jäävän nopeasti ahtaiksi


Toimivalle yritykselle Sijoitu Lahden seudulle Digitalisaatio 21.12.2018

Vahvaa kasvua tekevä Solita on huomannut saman kuin moni muu ICT-alan yritys: Lahden seudulla on osaamista, näkemystä ja tekemisen meininkiä kasvavissa verkostoissa.

Keväällä teknologia-, strategia- ja designyritys Solitalta päätettiin ottaa puhelu Lahden Seudun Kehitys LADECiin. Oli kasvuyrityksen seuraavien aluevaltausten aika. Helsingin, Oulun ja Tampereen ohella kotimaan markkinoiden keskeisiksi pelipaikoiksi oli huolellisten selvittelyjen jälkeen valikoitunut Lahti ja Turku. Suomalaisyrityksen kansainvälistyminen puolestaan otti merkittävän askeleen Saksan markkinoille, kun samoihin aikoihin käynnisteltiin Münchenin toimistoa. Vauhtia jo yli 700 henkeä työllistävässä yrityksessä on siis riittänyt.

– LADECin kontaktien ansiosta meillä ei ollut tarvetta kartoittaa Lahden toimitilatarjontaa seikkaperäisesti, koska heillä oli nopeasti ehdottaa toimitilaa, joka tukee myös rekrytointiamme ja liikkumista muilta konttoreilta Lahteen, kertoo Lahden toimipisteestä vastaava Terhi Jaakonsaari.

 

Solita_Terhi-Jaakonsaari_LADEC_Miika-Laakso.jpg


LADECin liiketoimintakehittäjä Miika Laakso sai nopeasti kopin Solitan tarpeista ja Askotalosta löytynyt toimitila osui heti ytimeen.

Juuri tällaisissa tapauksissa LADECin tarjoama apu on parhaimmillaan. Yritys saa keskittyä omaan tekemiseensä ja LADEC räätälöi palvelut tarpeen mukaan vaikka päivähoitopaikkojen etsintää tai rahoitusasioiden sparrausta myöten.
 

Kehittyvä Askonalue kolahti

LADECin liiketoimintakehittäjä Miika Laakso sai nopeasti kopin Solitan tarpeista ja Askotalosta löytynyt toimitila osui heti ytimeen. Myös Tampereella ja Helsingissä Solitan tilat ovat aivan juna-aseman tuntumassa, joten punatiilinen sielukas kiinteistö vahvasti kehittyvällä Askonalueella tuntui Jaakonsaaresta heti kuin vanhalta tutulta.
 

LADECin kontaktien ansiosta meillä ei ollut tarvetta kartoittaa Lahden toimitilatarjontaa seikkaperäisesti, koska heillä oli nopeasti ehdottaa toimitilaa, joka tukee myös rekrytointiamme ja liikkumista muilta konttoreilta Lahteen, kertoo Lahden toimipisteestä vastaava Terhi Jaakonsaari.

Toimivat tilat olivat kalusteita vaille muuttovalmiit, joten tapahtumat pääsivät etenemään vauhdilla. Muuttokuorma kannettiin sisään vain muutama kuukausi yhteydenotosta LADECiin. Virastotalotunnelmaa kaihtava Jaakonsaari kiittelee Askotalon henkeä lämpimäksi ja yhteistyötä kiinteistön omistavan Renorin kanssa yhtä sujuvaksi kuin yhteistyötä LADECin suuntaan.

– Suunnitelmat alueen kehittämiseksi ovat hienot ja uskon, että Askonalue vetää lisää kasvuhaluisia yrityksiä Lahteen. Oma kasvutavoitteemme on niin vahva, että tämä tila saisi jäädä meille pieneksi vaikka jo vuodessa, Jaakonsaari nauraa.

Tällä hetkellä Solita rekrytoi muun muassa ohjelmistokehityksen, datan, strategisen konsultoinnin ja palvelumuotoilun, pilviteknologioiden sekä integraatioiden osaajia.

Solita tuli käytännössä osaajien perässä Lahteen, mutta myös kaupungin sijainti sopivat suunnitelmaan paremmin kuin hyvin. Esimerkiksi Lappeenranta ja Jyväskylä ovat huomattavasti helpomman matkan päässä Lahdesta kuin Helsingistä. LUT-yliopiston vahvistuva asema kaupungissa on sekin iso plusmerkki aina viimeisimmästä osaamisesta kiinnostuneelle yritykselle.

LADECin avulla on saatu myös mielenkiintoinen keskusteluyhteys Lahden ammattikorkeakouluun.
 

Uutta toimintamallia alalle

Vaikka kaupunki oli lahtelaiselle Jaakonsaarelle jo tuttu, ei ammatillinen verkostoituminen Lahdessa sitä ollut. Miika Laakso lupaa LADECilta vahvaa tukea alan kehittämiseen ja verkostoitumiseen. Nyt kun monet ICT-alan isot toimijat ovat läsnä Lahden seudulla, on juuri oikea aika laittaa uusi vaihde silmään myös yhteistyön edistämiseksi. Vilja- ja meriklustereissa on verkostoiduttu ja yhdistetty resursseja alan kehittämiseksi. Näin on löydetty myös uusia markkinoita.
 

Solita tuli käytännössä osaajien perässä Lahteen, mutta myös kaupungin sijainti sopivat suunnitelmaan paremmin kuin hyvin. LUT-yliopiston vahvistuva asema kaupungissa on sekin iso plusmerkki aina viimeisimmästä osaamisesta kiinnostuneelle yritykselle.

Lupaavia maistiaisia alueen verkostoitumisinnosta Jaakonsaari on saanut ensimmäisen kuukauden aikana jo Match Made in Lahti- ja Digimatch-tapahtumista sekä Solitan omasta meetup-tilaisuudesta, joka järjestettiin marraskuussa Lahdessa. Seuraavaa tapaamista suunnitellaan keväälle. Solita tavoitti jo ensimmäiseen meetupiin LADECin avulla juuri oikeita ihmisiä enemmän kuin Jaakonsaari uskalsi toivoa.

– Ohjelmistokehittäjille ja data-ammattilaisille suunnatussa tapaamisessa on aina vahva teknologiapainotus. Uskomme, että tällainen verkostoituminen palvelee kaikkia alalla ja on hienoa, että LADEC on mukana jakamassa ilosanomaa.
 

Perhevapaamentorit tukena

ICT-alan työvoimapula on yleisessä tiedossa, mutta Jaakonsaari tuntee Solitan vahvuudet ja uskoon niiden vetovoiman tuovan myös Lahden Solitaan lisää sitoutuneita osaajia. Yrityksen arvoihin perhe on piirretty isolla. Vuoden työnantajanakin palkittu Solita rohkaisee miesvaltaisella alalla työntekijöitään pitämään perhevapaita ja tuleviin pikkujouluihinkin on kutsuttu puolisot mukaan.

Lahti ympäristönä tukee myös perhearvojen toteutumista erinomaisesti, sillä perheellisen on täällä hyvä asua. Senkin Jaakonsaari tietää omasta kokemuksesta. Työmatkat sujuvat nopeasti, kaikki palvelut ovat lähellä ja elämänlaatu asuntojen hintojen myötä on täysin toista kuin pääkaupunkiseudulla.

– Perheen hyvinvointi heijastuu aina suoraan työntekijään. Siksi haluamme, että solitalaiset viettävät runsaasti aikaa perheensä kanssa. Lahdessa on siihen hienot mahdollisuudet.
 

Teksti: Terhi Kangas | Kuvat: Petri Koivisto
 

Klikkaa ja tutustu muihin mielenkiintoisiin yritystarinoihin tästä!