Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Saksalainen Layher vertaili potentiaalisia sijoittumispaikkoja – Lahden seutu selkeä ykkönen!


Toimivalle yritykselle Sijoitu Lahden seudulle Kansainvälistyminen 8.5.2020

Rakennustelineitä valmistava saksalainen Layher perusti vuoden 2019 lopussa tytäryhtiön Suomeen. Yrityksen kotipaikaksi valikoitui tarkan vertailun perusteella Hollolan Kukonkoivu, josta on toimitusjohtaja Marko Mölsän mukaan sujuvat yhteyden kaikkialle Suomeen.

Saksalainen Layher on maailman johtava rakennustelineiden valmistaja, joka toimittaa tuotteitaan mm. rakennus-, telakka-, voimalaitos- ja siltatyömaakohteisiin sekä erilaisiin isoihin yleisötapahtumiin. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös nykyaikaisessa rakentamisessa tarvittavat sääsuojat.

Layherin tuotteet ovat tulleet tutuiksi myös suomalaisille rakennus- teollisuus- ja tapahtuma-alan yrityksille jo 1970-luvulta lähtien, sillä Layherin rakennustelineitä on myyty Suomeen tähän asti jälleenmyyjien kautta. Vuoden 2020 alusta alkaen myynnistä on vastannut Suomen tytäryhtiö, Layher Oy, jonka toimitusjohtaja on lahtelainen Marko Mölsä.

- Rakennustelineemme ovat asiakkaillemme tuttuja. Suomen tytäryhtiön myötä pystymme palvelemaan heitä aiempaa nopeammin ja laadukkaammin, sillä jatkossa Suomen varastointi, jakelu ja suunnittelu tapahtuvat Saksan sijaan Hollolasta käsin, Mölsä kertoo.

 

Lahden seudulla työvoimaa

 

Marko Mölsän mukaan 10 kilometrin päässä Lahdesta, Hollolan Kukonkoivusta löytyneet toimitilat istuvat erinomaisen hyvin Layherin tarpeisiin.-

Yli kahden hehtaarin kokoisella alueella on tilaa temmeltää ja kasvattaa yrityksen toimintaa. Asiakkaat saavat tilaamansa tuotteet viiveettä ja uuden VT12 Lahden eteläisen kehätien ansiosta telinetoimitukset pelaavat asiakkaillemme etelästä aina pohjoisimpaan Suomeen: sellutehtaista ydinvoimalatyömaihin ja rakennusliikkeistä urheilun ja kulttuurin suurtapahtumiin.

Hänen lähitulevaisuuden tavoitteenaan on rekrytoida Layherille kymmenkunta uutta työntekijää.

- Tarvetta on mm. toimistotyöntekijöille, varastopuolen ja logistiikan osaajille, suunnitteluinsinööreille ja projektimyyjille.

Mölsä uskoo, että työntekijöiden rekrytointi tulee sujumaan hyvin.

- Lahden seudulla on alan koulutusta tarjoavia oppilaitoksia sekä osaavaa ja koulutettua työvoimaa. Toisaalta sijaintimme Hollolassa on hyvä myös saavutettavuuden näkökulmasta: meille on hyvät yhteydet tulla töihin kaikkialta Etelä-Suomesta.

 

Ladec_Layher_Marko-Mölsä-2.jpg

"Rakennustelineemme ovat asiakkaillemme tuttuja. Suomen tytäryhtiön myötä pystymme palvelemaan heitä aiempaa nopeammin ja laadukkaammin, sillä jatkossa Suomen varastointi, jakelu ja suunnittelu tapahtuvat Saksan sijaan Hollolasta käsin", Layher Oy:n toimitusjohtaja Marko Mölsä lupaa.

 

Hollola voitti kuluvertailun

 

Päätös Hollolaan sijoittumisesta oli Marko Mölsän mukaan tarkan harkinnan ja kuluvertailun tulos.

- Saksalainen omistajamme edellytti selkeitä ja numeerisia perusteluja päätöksenteon tueksi. Esittelin heille taulukon, jossa oli vertailu Hollolan, Järvenpään, Mäntsälän ja Vantaan vapaiden toimitilojen tontti- ja neliöhinnoinnoista, rekkaliikenteen saavutettavuudesta ja työvoimakuluista. Arvioimme myös paikkakunnan tulevaisuuden näkymiä sekä tehtyjä ja tulossa olevia investointeja infran kehittämiseen. Kokonaisarviomme perusteella Lahden seutu ja Hollola olivat selkeästi paras vaihtoehto, Mölsä toteaa.

 

Saksalainen omistajamme edellytti selkeitä ja numeerisia perusteluja päätöksenteon tueksi.  Kokonaisarviomme perusteella Lahden seutu ja Hollola olivat selkeästi paras vaihtoehto.

 

Hän kiittää lämpimästi LADECilta ja asiakaspalvelupäällikkö Marian Vainiomäeltä saamaansa tukea ja palvelua.

- Marian oli apunani vapaiden toimitilojen kartoittamisessa ja alueellisen tiedon hankinnassa. Hän toimitti minulle enemmän materiaalia ja tietoa kuin edes alkuvaiheessa osasin toivoa. Marianin ansiosta omaa aikaani säästyi yritystoiminnan käynnistämiseen, Mölsä toteaa tyytyväisenä.

 

Teksti Tmi Taru Schroderus | Kuvat Aatu Heikkonen, Inspiroiva Creative Oy

 

LAYHER GMBH

 • Konsernin perustamisvuosi: 1945

 • Toimiala: Telineteollisuus

 • Liikevaihto: 852.4M$

 • Henkilöstömäärä: Maailmanlaajuisesti yli 2000 työntekijää

 • Pääpaikka: Gueglingen-Eibensbach, Germany

 • Tytäryhtiöt: Yli 40 maassa

 • Video yrityksestä https://youtu.be/CoV_4i0MQJQ

 

LAHTI ALL INCLUSIVE SIJOITTUMISPALVELU:
NÄIN LADEC AUTTOI LAYHERIA SIJOITTUMISESSA LAHDEN SEUDULLE

 • Projekti oli nopea, Layherin ensimmäisestä yhteydenotosta lopulliseen sijoittumispäätökseen meni muutama kuukausi.
 • LADECissa yksi nimetty vastuuhenkilö koko sijoittumisprosessin ajan.
 • Asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäki kokosi Layherin toimitusjohtaja Marko Mölsälle mittavan tilasto- ja tietopaketin Lahden talousalueesta sekä mm. vapaiden toimitilojen neliöhinnoista.
 • Kun Saksasta näytettiin vihreää valoa Layherin sijoittumiselle Lahden seudulle, Vainiomäki auttoi sopivien toimitilojen etsinnässä. Ne löytyivät Hollolan Kukonkoivusta.
 • Vainiomäki kartoitti paikallisia verkostoja oheispalvelujen hankintaan, kuten tilitoimistot ja TE-toimisto, ja oli tukena rekrytointiprosessin käynnistämisessä.

 

”Nyt kun yritys on sijoittunut Hollolan Kukonkoivuun, yhteistyömme jatkuu edelleen tiiviinä. Pyrimme parhaamme mukaan auttamaan Layheria liiketoiminnan käynnistämisessä sekä neuvomaan yritystä mm. erilaisten investointitukien hakemisessa”, Marian Vainiomäki kertoo.

 

LADEC tukee yritystä kaikissa sen eri vaiheissa - yrityksen alkuvaiheessa, kasvussa sekä sijoittumisessa Lahden seudulle.

 

Tutustu muihin yritystarinoihin tästä