BUKK tähtää kansainvälisille kiekkomarkkinoille


Hyvinvointi & Liikunta Kansainvälistyminen Alkuvaiheen yritykselle 12.4.2018

Lahtelaisten jääkiekon juniorivalmentajien ja liiketoimintasparraajan perustama BUKK Inspiration valmistaa ja myy jääkiekon taitoharjoitteluratoja ja -välineitä. Vaikka yritys on vasta taaperoiässä, on tavoite kristallin kirkas: kotimaan lisäksi BUKK tähtää kansainvälisille kiekkomarkkinoille.

Harvoin törmää yritykseen, jonka menestyspotentiaalin huomaa heti. Suomen kaltaisessa jääkiekon kultamaassa BUKK Inspirationin teräksestä valmistetuille taitoharjoitteluvälineille on helppo ennustaa loistavaa tulevaisuutta.

Yrityksen perustajakolmikkoon lukeutuvalla Matti Sihvosella on kuitenkin jalat tiukasti maan pinnalla. Hän sanoo, että vuoden 2017 alussa perustetun yrityksen tuotteiden markkinoinnissa ja myynnissä on vielä runsaasti sarkaa. Kotimaan valloitus on alkumetreillä, kansainvälisistä vientiponnisteluista puhumattakaan.

- LADEC on kulkenut yrityksemme mukana alusta alkaen. BUKKeja ja yritystä ryhdyttiin kehittämään pari vuotta sitten LADECin avustuksella, jonka jälkeen saimme apua strategian luomiseen sekä myyntiin heiltä. Isto Vanhamäki on ollut tukenamme Kiinan markkinoiden kartoittamisessa sekä tuotekehityshankkeessa, jossa on mukana myös Business Finland, Sihvonen kertoo.

Lisää kilpailukykyä

BUKKin teräksestä valmistettavien taitoharjoitteluratojen ja -välineiden tuotekehitystä tehdään Nastolassa sijaitsevissa tuotanto- ja toimitiloissa. Matti Sihvosen mukaan paras palaute ja ideat tulevat käyttäjiltä.

- BUKKien tavoitteena on pelaajan kilpailukyvyn lisääminen. Haluamme tehdä taitoharjoittelusta hauskaa, motivoivaa ja niin mielekästä, että sen parissa viihtyy ympäri vuoden. Valmentajilta ja pelaajilta saadun palautteen mukaan suunta on oikea.

BUKKit soveltuvat ammattipelaajille alkulämmittelyyn, valmentajille taitovalmennuksen tueksi, pelaajille parantamaan suoritus- ja kilpailukykyä sekä harrastajille tarjoamaan mielekästä koordinaatioharjoitusta ikään ja taitotasoon katsomatta.

Sihvonen korostaa, että taidot ja motoriikka ovat kaiken liikunnan perusta.

- Jääkiekossa pelaaja joutuu koko ajan ratkomaan hienomotorisia haasteita psyykkisen ja fyysisen paineen alla. Mitä enemmän on taitoa, sitä paremmin hän suoriutuu. BUKKin radat ja välineet soveltuvat jääkiekon lisäksi myös salibandyn ja ringeten harjoitteluun.
 

Yrittäjän tukena

Matti Sihvosen, Vesa Tamminen-Larmin ja Pete Flekanderin visioissa BUKKin taitoharjoitteluvälineet löytävät tulevaisuudessa tiensä kouluihin, jääkiekko-, salibandy- ja ringetteseuroihin, kuntien liikuntavälinevarastoihin ja liikuntapaikoille, jääkiekkohalleihin, kaukaloiden laidoille ja ennen kaikkea kovaan käyttöön.

LADEC_BUKK_tuotteet_valmistetaan_Lahdessa.jpg

Tuotteet valmistetaan Lahdessa. Tarjolla on myös koulutus- ja valmennuskokonaisuuksia.

- Potentiaalinen käyttäjäkunta on laaja, sekä Suomessa että ulkomailla. Markkinoiden ja kohderyhmien hahmottamisessa sekä myynti- ja markkinointistrategian luomisessa LADECista on ollut suuri apu, Sihvonen toteaa.

Hän sanoo, että LADECista huokuu aito halu olla yrittäjien apuna ja tukena kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.

- Paljon on omasta asenteesta kiinni, miten apua haluaa ottaa vastaan. Toisinaan palaute on ollut hyvinkin suoraa ja hyvä niin. Ei siellä kukaan ole meitä miellyttämässä, vaan kehittämässä liiketoimintaamme, hän summaa.

www.bukk.fi

Tutustu muiden alueemme yritysten tarinoihin täällä.