Yksinyrittäjätuen haku alkaa


16.4.2020

Kuntien myöntämän 2000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen haku alkaa perjantaina 17.4. klo 9 LADECin toiminta-alueella Asikkalassa, Hartolassa, Hollolassa, Iitissä, Lahdessa, Orimattilassa ja Padasjoella. Tuen on tarkoitus auttaa yksinyrittäjää selviytymään koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta.

Tukea yksinyrittäjille voidaan hakemusten perusteella myöntää yritystoiminnasta 16.3. – 31.8.2020 aiheutuviin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tuen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Yksinyrittäjällä on myös oltava edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan päätoimista yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yrittäjä toimii Suomessa ja hän on YEL-rekisterissä tai voi esittää vähintään 20 000 euron vuosittaisen yrittäjätulon tai laskutuksen.

Yksinyrittäjätuki ja työttömyysturva eivät vaikuta toisiinsa. Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjätukea että työttömyysturvaa.

Haun sujuvoittamiseksi hakijan tulee täyttää hakemus huolellisesti. Hakemukseen tarvitaan liitteiksi tilinpäätös tai veroilmoitus, verovelkatodistus sekä otteita kirjanpidosta tai tiliotteista, joista käy ilmi yrityksen taloudellisen tilanteen heikentyminen. Tuki on harkinnanvarainen ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Ajankohtaiset tiedot yksinyrittäjätuen hakemisesta ja myöntämisehdoista löytyvät kuntien verkkosivuilta viimeistään hakuajan alkaessa. Lisäksi LADECin verkkosivut sekä palvelunumero 044 702 2700 palvelevat kaikkia LADECin toiminta-alueen yrityksiä.


Lisätietoja yksinyrittäjätuesta LADECin sivuilla

 

Lisätietoja:

Jukka Rantanen
toimitusjohtaja
044 749 9288
jukka.rantanen@ladec.fi

 

Päivi Leppänen
johtaja, Neuvonta- ja kehittämispalvelut
050 568 7446
paivi.leppanen@ladec.fi

 

LADECin yritysneuvojat ovat tavoitettavissa arkisin klo 8.30 – 18.00 palvelunumerosta 044 702 2700 tai chatin kautta osoitteessa www.ladec.fi.