Talviurheilun iloa ja osaamista Kiinaan


23.3.2018

Lahtelaisdelegaatio vierailee parhaillaan Kiinassa. Vierailun tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Lahden seudun asemaa ja vientimahdollisuuksia Kiinan talviurheilumarkkinoilla.

Vierailu alkaa 23.3. Lahden ystävyyskaupunki Wuxista. Delegaatio siirtyy myöhemmin Pekingiin ja vuoden 2022 talviolympiakaupunki Zhangjiakouhun. Pekingissä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta liittyy Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon seurueeseen. Ministerivierailuun osallistuu myös joukko suomalaisia yrityksiä. Kaupungeista edustettuina ovat Lahti ja Rovaniemi.

Kiinan vierailun ohjelmassa on suomalaisen talviurheilu- ja hyvinvointiosaamisen esittelyä ja tutustumista Kiinan kasvaviin tarpeisiin. Matkan tarkoitus on kehittää ja testata elinkeinolähtöisiä toimintamalleja Kiinan markkinoilla. Suomen vientipotentiaaliin lukeutuvat muun muassa urheilurakentaminen, valmennus ja urheilukoulutus sekä urheiluvälineet.

Lahdesta matkassa ovat kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, maakuntajohtaja Jari Parkkonen, Lahti Regionista toimitusjohtaja Raija Forsman ja projektikoordinaattori June Yeoh, Ladecin kehityspäällikkö Isto Vanhamäki sekä mäkihyppyvalmentaja Jani Klinga. Vierailu päättyy 28.3.

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895