Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Saviria Oy tuo ikäihmisille uudenlaista yhteisöllistä asumista Lahden Metsäkankaalla


17.5.2023

TIEDOTE 17.5.2023

Saviria Oy avaa ensimmäiset ikäihmisille suunnatut palveluasuntonsa Lahteen 1.6.2023. Lahden Herttuan palvelukotiin Satulakadulle on valmistunut 45 uudenlaista yhteisöllisen asumisen asuntoa. Investointi on suuruudeltaan noin 6,2 miljoonaa euroa. Lahden Herttua työllistää suoraan kymmenkunta hoiva-alan ammattilaista ja luo Lahden alueelle työtä myös alihankkijoiden myötä.

Yhteisöllinen asuminen nosteessa Päijät-Soten alueella

Yhteisöllinen asuminen on nostettu Päijät-Hämeen hyvinvointialueella merkittäväksi ikäihmisten asumisvaihtoehdoksi tehostetun palveluasumisen rinnalle. Alueen tarpeisiin vastaaminen sekä hyvinvointialueen vahva tahtotila yhteistyöhön ovat olleet suurimmat tekijät siihen, että Savirian ensimmäinen palvelukoti on noussut nimenomaan Lahteen. Saviria investoi uusiin palvelukoteihin myös muualle Päijät-Hämeen alueelle. Tällä hetkellä rakennushankkeita on vireillä Asikkalassa, Orimattilassa sekä Lahdessa.

”Päijät-Hämeen hyvinvointialue on ollut alusta asti todella yhteistyöhaluinen ja intressimme kehittää ikäihmisten asumista ovat olleet hyvin samansuuntaiset. Sen myötä yhteinen näkemys tarpeista ja niiden täyttämisestä on ollut helppo löytää. Tästä saadaan asukkaille varmasti erityisen hyvä asumisen ja palvelun konsepti”, kertoo Saviria Oy:n palvelujohtaja Virpi Lehtonen.

LADEC yrityksen tukena

Vaikka alueella on tarvetta Savirian tuottamalle palvelulle, ei esimerkiksi tonttien löytäminen ja kontaktipintojen luominen useisiin tarvittaviin sidosryhmiin ole ollut mutkatonta. Niihin Saviria on saanut suuren avun Lahden Seudun Kehitys LADECilta, asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäeltä.

”LADECin palveluista on ollut meille todella paljon apua. Alueella on selkeä tarve Savirian tuottamalle palvelulle, mutta sopivaa tonttia oli erittäin vaikea löytää. LADEC ja etenkin Vainiomäki ovat suoranaisesti taistelleet sen puolesta, että löysimme sopivan tontin Lahdesta”, kertoo Lehtonen.

Kehitysyhtiön näkökulmasta on erittäin hienoa, että alueelle on saatu uusi, laadukkaita ikäihmisten asumisratkaisuja tarjoava kasvuyritys. Asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäen mukaan yhteistyö on ollut pitkäjänteistä ja se jatkuu edelleen Savirian laajentamistarpeiden osalta. 

”Yhteistyö Virpi Lehtosen kanssa käynnistyi keväällä 2020. Kolmen vuoden ajan olemme edistäneet sijoittumista, ja nyt se tuottaa hedelmää. Olen auttanut Saviriaa mm. tonttien etsinnässä ja tonttineuvotteluissa, kontaktien ja verkostojen kartoittamisessa ja uuden liiketoiminnan perustamisessa.”

Rekrytointi lähtenyt käyntiin erityisen positiivisesti

Hoiva-alan haasteellisesta työvoimatilanteesta huolimatta Saviria Oy:n rekrytointi Lahdessa on lähtenyt käyntiin lennokkaasti ja erittäin positiivisesti. Laadukkaiden hakemusten määrä on ylittänyt kaikki odotukset ja uusia hakemuksia tulee päivittäin.

”Hyvä pohjatyö alueella, uusi mielenkiintoinen kiinteistö ja uusi yhteisöllisen asumisen malli ovat varmasti nostaneet meidät mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi kotihoidossa työskentelevien keskuudessa”, mainitsee Lehtonen.

Yhteistyö koulutuskeskus Salpauksen kanssa on ollut aktiivista alusta alkaen. Sitä kautta Saviria on saanut luotua kontakteja lähihoitajaopiskelijoiden rajapintaan.

Lahteen suunniteltu Saviria-palvelukoti. ARK-luonnos-4L

---
Saviria Oy on vuonna 2022 perustettu hoiva-alan yritys, joka tarjoaa yhteisöllistä palveluasumista ikäihmisten tarpeisiin. Yrityksen tavoitteena on tuoda uudenlaisia, entistä kodinomaisempia, itsenäisempiä ja yhteisöllisempiä ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin, jotka liittyvät suurten ikäluokkien turvalliseen ja virikkeelliseen asumiseen.
---

Lisätietoja

Virpi Lehtonen
Palvelujohtaja | Saviria Oy
040 721 4164  | virpi.lehtonen@saviria.fi

Marian Vainiomäki
Asiakkuuspäällikkö | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
040 505 7775 | marian.vainiomaki@ladec.fi

---
Kuvat ovat luonnoskuvia Saviria-palvelukodista.