Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Rapala Hub kokoaa teknisen alan toimijoita saman katon alle - tiistain 6.2. infotilaisuudessa lisätietoa tilojen käyttömahdollisuuksista


1.2.2024

Rapalalta vapautuneeseen teollisuuskiinteistöön Asikkalassa ollaan suunnittelemassa uutta liiketoimintaa. Lähes 4000 neliömetrin valmiit tuotantotilat tarjoavat teknisen alan toimijoille monenlaisia työskentely- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Asikkalassa alkoi kesällä 2023 hanke, jonka tarkoituksena on parantaa työllisyyttä ja ideoida Rapalalta vapautuviin tiloihin uutta toimintaa. 

Rapala Hub -osaamiskeskuksen kehittämisestä vastaava Asikkalan kunnan elinvoima-asioiden projektipäällikkö Kirsi Vuollet sanoo, että kaikki Rapalan tilojen hyödyntämiseen ja uuteen liiketoimintaan liittyvät ideat ovat lämpimästi tervetulleita. 

-  Tulevaisuuden visiomme on rakentaa Rapala Hubista teknisen alan osaamiskeskittymä, joka mahdollistaa monenlaista yhdessä tekemistä, verkostoitumista sekä yhteisiä tuotteita ja palveluita. Tässä kohtaa kuitenkin vain taivas on ideoinnin rajana. Toivomme, että tilojen käyttöä innovoidaan yhdessä mahdollisimman avarakatseisesti ja löytäisimme tiloihin alkuun 1-2 innokasta veturiyritystä. 
Vuolletin mukaan Rapala Hubin tilat soveltuvat teollisen tuotannon lisäksi myös esimerkiksi teknistä suunnittelua ja yrityksille palveluita tarjoavien yritysten toimitiloiksi.

-  Tilat sopisivat hyvin yrityksille, jotka saisivat synergiaetuja toisistaan esimerkiksi protoilun, alihankinnan tai keskitettyjen hankintojen muodossa, Vuollet visioi. 

Lahden Seudun Kehitys Oy LADECin yritysympäristön kehittämisestä vastaava johtaja Isto Vanhamäki näkee Rapala Hubin mainiona lisänä Lahden seudun yritysekosysteemiin. 

-  Rapala Hub tarjoaa sijoittumiskohteidemme valikoimaan uudet, hyvien kulkuyhteyksien päässä olevat tilat, jotka soveltuvat varsin monenlaiseen liiketoimintaan. LADECissa on entuudestaan hyviä kokemuksia vastaavista konsepteista, joissa olosuhde mahdollistaa yritysten välisen yhteistyön ja niiden toimimisen kirjaimellisesti saman katon alla, Vanhamäki toteaa. 

Tiistaina 6. helmikuuta järjestettävässä infotilaisuudessa Rapala Hubin tiloja esitellään Lahden seudun teknisen alan osaajille. Verkostoitumisen ja tietoiskujen lisäksi luvassa on tarkempaa tietoa muun muassa tilojen käyttömahdollisuuksista ja muunneltavuudesta. Niistä on paikalla kertomassa Rapalan tekninen johtaja Juha Siltala.

-  Tehtaan tilat taipuvat hyvin teolliseen kappaletavaratuotantoon, jossa tuotteita liikutellaan paikasta toiseen sisälogistiikan välineistöllä. Tiloja on mahdollisuus myös joko laajentaa ja avartaa tai jakaa, Siltala kuvailee. 

Tuotantotilojen lisäksi Rapalan kiinteistössä on runsaasti vapaata toimistotilaa, valmis ruokalakonsepti ja kulunseurantajärjestelmä sekä nettiyhteys, sähköt, LED-valaistukset ja vesiliittymät. 

Juha Siltalan mukaan Rapala Hubiin sijoittuvat mahdolliset uudet yhteistyökumppanit saavat naapurikseen konsernin tuote- ja tekniset suunnittelutoiminnot, jotka pyörivät pääosiltaan samalla tontilla olevassa uudemmassa tehtaassa.

-  Toivomme, että pystymme Rapala Hubin myötä rakentamaan yhteistyötä ja luomaan synergiaetuja lähiseudun yrittäjien kanssa esimerkiksi tekniseen innovointiin liittyen, Siltala toteaa. 

Rapala Hub -tapahtuma 1200px.png

Tiistain 6.2. infotilaisuudessa lisätietoa tilojen käyttömahdollisuuksista

Rapala VMC Hubin kaikille yrityksille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 6.2.

Lue lisää Rapala VMC HUB -tapahtumasta klikkamalla tästä ja ilmoittaudu mukaan!

---
Lisätietoa:

Kirsi Vuollet
Elinvoima-asioiden projektipäällikkö | Asikkalan kunta
+358 44 778 0966 | kirsi.vuollet@asikkala.fi

Juha Siltala
Tekninen johtaja| Rapala VMC Oyj
+358 440 260 481 | juha.siltala@rapalavmc.com

Isto Vanhamäki
Johtaja | Yritysympäristön kehittäminen
+358 40 727 6376 | isto.vanhamaki@ladec.fi