Pietarin vesilaitoksen 160-vuotisjuhlaseminaari pidetään 14.6. Lahdessa


14.6.2018

Pietarin vesilaitos pitää juhlaseminaarin Lahden Sibeliustalolla yhteistyössä LahtiAquan ja Lahden Seudun Kehitys LADECin kanssa 14. kesäkuuta. Pietarin Vesilaitos (Vodokanal) ja LADEC ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2011 lähtien, jolloin kansainvälinen vesiosaamiskeskus IAWTC perustettiin. LADEC on osallistunut osaamiskeskuksen toiminnan ja koulutusohjelmien toteuttamiseen.

Pietari on Itämeren rantakaupungeista suurin ja sillä on merkittävä vaikutus Itämeren tilaan. Vodokanalin tiloihin perustettu kansainvälinen vesiosaamiskeskus on toiminut nyt jo seitsemättä vuotta venäläisten, suomalaisten ja muiden eurooppalaisten vesiasiantuntijoiden kohtauspaikkana. Alun perin perimmäinen tarkoitus vesiosaamiskeskuksen perustamiselle on ollut saada vesialan projekteja ja investointeja eteenpäin etenkin Luoteis-Venäjällä. 
Tämän lisäksi vesiosaamiskeskuksen kautta on edistetty tutkimustoimintaa Itämeren alueella ja toteutettu vesiteemalla opiskelijavaihtoa pietarilaisten ja lahtelaisten oppilaiden välillä. 

”Tietous puhtaan veden merkityksestä ja uusista teknologioista on ollut yksi ajuri puhtaan veden tuotannon lisäämiseen ja jäteveden parempaan käsittelyyn Venäjällä. Koulutukset ovat kattaneet niin vesilaitosten johtoa ja asiantuntijoita, laboratorioiden henkilökuntaa kuin nuoria opiskelijoita ja koululaisia”, toteaa LADECin projektipäällikkö Saija Tillgren ja jatkaa: ”Tänään pidettävä seminaari Lahden Sibeliustalolla on hieno tapa juhlistaa niin 160-vuotiasta Pietarin vesilaitosta kuin pitkään kestänyttä yhteistyötä heidän kanssaan.” 

Pietari panostaa huomattavasti myös oman tietotaidon jakamiseen muille Venäjän kaupungeille. Seminaarissa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja Pietarin vesilaitokselta sekä suomalaisten vesilaitosten toiminnasta ja EU- lainsäädännöstä. 

Lisätiedot:
Saija Tillgren
+358 50 402 6916
saija.tillgren@ladec.fi