Liikunta- ja urheiluyritysten start-up -tapahtuma SMASH ensi kertaa Lahdessa Salppurin kisojen aattona 28.2.


12.2.2020

Aiemmin Helsingissä, Turussa ja Lontoossa järjestetty urheiluteknologiaan keskittyvä start-up-tapahtuma SMASH laajentaa helmikuussa Päijät-Hämeeseen. Lahdessa Isku Areenalla Salpausselän kisojen aattona 28.2. järjestettävä SMASH Lahti esittelee uusinta urheilu- ja liikuntateknologiaa, tarjoaa tietoa alan trendeistä ja innovaatioista - mutta ennen kaikkea: tarjoaa start-up-yrityksille mahdollisuuden esittäytyä sijoittajille ja tavata potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Tapahtuman paikallisia yhteistyökumppaneita ovat Lahden Pelicans, Lahden kaupunki, Lahti Region sekä LADEC, jonka yritysneuvojia on tapahtumassa tavattavissa.

SMASH Lahti: Ohjelma - puhujat - liput tästä

---

Sport Smash / Smash Mill Oy:n tiedote 11.2.2020

Start-up-tapahtuma SMASH järjestetään Lahdessa helmikuussa

smash_hannatyrvainen_vastavirta_lowres-6015_400px.jpgUrheiluteknologiaan keskittyvä start-up-tapahtuma SMASH laajentaa tapahtumiaan Päijät-Hämeeseen helmikuun lopussa, kun kaikkien aikojen ensimmäinen SMASH Lahti näkee päivänvalon. SMASH Lahti yhdistää urheilu- ja liikuntateknologian viimeisimmät trendit ja innovaatiot, talviurheilun ja kuumimmat start-up'it. Tapahtuma keskittyy myös tulevaisuuden tekijöihin tuomalla opiskelijat vahvasti mukaan niin tapahtuman järjestelyihin kuin myös sisältöön. 

Aiemmin SMASH-tapahtumia on pidetty Helsingissä, Lontoossa ja Turussa. Miksi tapahtuma tuotiin Lahteen?

- Teollistuminen oli aikanaan modernisoituvan Suomen tukijalka, jossa Lahti näytti esimerkkiä. Nyt Lahden on taas aika astua eturiviin ja näyttää osaamistaan sekä teknologian, koulutuksen että kestävän kehityksen kärkipelaajana, kertoo tapahtuman päätuottaja ja Smashin hallituksen jäsen Arto Ahola. 
 
- VHS-nauhoista on tultu pitkä matka nykypäivään, kun puhutaan jääkiekkoteknologiasta. Digitalisaatio on tuonut työkaluja niin pelaajien, valmennuksen kuin yleisönkin käyttöön, kertoo Pelicansin omistaja Pasi Nurminen.
 
SMASHin tapahtumissa yhdistyy intohimo urheiluun ja start-up'eihin. Uudella SMASH Lahti -tapahtumalla halutaan mm. tarjota työkaluja ja vinkkejä kaupunkien ja kaupunkilaisten liikunnan aktivoimiseksi ja kehittämiseksi urheilu- ja hyvinvointiteknologian avulla. Tapahtumassa esitelläänkin hyviä esimerkkejä maailmalta, mm. Lontoosta. Lontoo on asettanut tavoitteekseen saada miljoona lontoolaista liikkumaan enemmän ja olla siten maailman liikunnallisin kaupunki tämän vuoden loppuun mennessä.
 
- Lontoon mallissa myös teknologialla on ollut iso merkitys. Tuosta mallista on varmasti paljon tuotavissa myös Lahteen ja lahtelaisille, toteaa Ahola.
 
Ensimmäinen SMASH Lahti järjestetään Isku Areenassa juuri Salpausselän kisojen aattona, perjantaina 28. helmikuuta. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen, ja tulevaisuuden suuntaviivat ovat jo selvillä.
 
- SMASH Lahti on aluksi kolmevuotinen taival. Nyt esittelemme tapahtuman ja luomme pohjaa tulevalle. Tapahtuma voi tuoda sisältöä Lahden ympäristöpääkaupunkivuoteen 2021. SMASH Lahti voi palvella myös Pekingin talviolympiavuotta 2022 ja Kiinaan suuntautuvaa talviurheiluyhteistyötä, Ahola kertoo.

Lisätietoja: Arto Ahola | arto@sportsmash.net | 0400 938 666

SMASH Lahti: Ohjelma - puhujat - liput tästä