Lahtelaiset veivät kiinalaislapsille hiihto-oppia ja -välineitä


22.12.2017

Lahden seudun Winter Know-How -hanke on alkanut avata ovia Kiinan valtaville talviurheilumarkkinoille
 

Lahden seudun talviurheilun vientihanke tutustutti viime viikolla kiinalaislapsia maastohiihdon saloihin ja lahjoitti hiihtovälineitä paikalliseen valmennuskeskukseen. Hankkeen delegaatio vieraili viime viikolla Daqingissa, Harbinissa ja Pekingissä. Matkan tavoitteena oli tuoda esiin Lahden alueen vahvaa lumilajien ja maastohiihdon osaamista ja tarjontaa. Mukana olivat Peltonen, Startex, Lahti Region, Lahden kaupunki ja Ladec.

Vierailun aikana Lahden seudun osaamista jalkautettiin konkreettisesti hiihtämällä; Heilongjiangin provinssin kaupungeissa Daqinginissa ja Harbinissa järjestettiin Ski Demo -tapahtumat, joissa paikallisväestöä opastettiin maastohiihdon saloihin.

- Lahden seudulla on poikkeuksellisen paljon lumilajeihin liittyvää osaamista ja yritystoimintaa, jota pääsimme nyt esittelemään käytännössä. Oli mahtavaa nähdä, miten hiihdon ilosanoma tarttuu erityisesti lapsiin. Kokemuksen perusteella suomalaistoimijoilla on valtavasti potentiaalia Kiinan talviurheilun kehittämishankkeissa, toteaa Winter Know-How -hankkeen projektijohtaja Mikko Saarinen.

Lahden alueen yritykset lahjoittivat Ski Demo -tapahtumassa käytettyjä monoja, suksia ja sauvoja Harbinissa alueen talviurheilulajien valmennuskeskukselle. Peking järjestää vuoden 2022 talviolympialaiset ja sen vuoksi Kiinassa on käynnistetty laaja-alainen valtiollinen ohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa talviurheiluun liittyvää infrastruktuuria ja tutustuttaa 300 miljoonaa kiinalaista lumilajien maailmaan. ”Suomalaisen talviosaamisen kehittäminen - tuotteistuksesta vientiin” -projektin (WKH) tavoitteena on kaupallistaa talviurheiluun linkittyvää osaamista ja yritystoimintaa Kiinan markkinoille sekä edistää talviurheiluun perustuvaa matkailua Lahden alueella.