Lahdessa sparrataan kasvuyrityksiä Kasvu Openissa ─ tässä 15 alueen lupaavinta firmaa


17.4.2018

Yritysten kasvuohjelmaan Lahden alueen Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 37 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Tricton Oy, joka tuottaa tapahtumiin mm. näyttäviä valaistusratkaisuja. Lahden alueen Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Dinox Sport Oy, Ekomuovi Oy ja Holmet Oy Hollolasta, Lehmonkärki Asikkalasta, Orima-Tuote Oy Orimattilasta, HEMMI kodit Oy Heinolasta, Ettonet Oy, Sarin-Väisänen Oy, Kitetirri Tmi, Notkee.com Oy, Chic Mini Me Oy, Suosittelumedia Hopottajat (Mainostoimisto MBE Oy) sekä Tricton Oy Lahdesta, Tapahtumahotelli Tallukka Vääksystä ja Tiva Myynti Oy Nastolasta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. liikuntavälineiden valmistukseen, kattosuojien ja aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmiin, seniorituotteiden myyntiin, majoituspalveluihin, mainosformaattien kehittämiseen, lastenvaateverkkokauppaan.

Tuomaristo painotti valintakriteereissään tärkeysjärjestyksessä motivaatiota, hakemuksen laatua, markkinapotentiaalia, skaalautuvuutta, liikeidean uskottavuutta ja ainutlaatuisuutta. Tuomariston puheenjohtaja Timo WalleniusHenkilöstörahastopalvelut Oy:stä korosti erityisesti hakemuksen merkitystä.

“Hakemuksella on hirveän iso merkitys, ja miten sen kirjoittaa. Esimerkkinä, maailman voi kyllä valloittaa, mutta ei se välttämättä ole prosessissa se ensimmäinen vaihe,” Wallenius tokaisee.

Toisaalta, myöskään liika vaatimattomuus ei ole yrittäjälle hyväksi. Tavoitteiden korkealle asettaminen sinänsä on vain hyvä asia.

“Ei sitä Suomea kannata jäädä valloittamaan, että maailmalle vaan! Kotimaassa piipertämisen voi suosiolla unohtaa monilla aloilla. Tärkeämpää miettiä, miten otetaan suoraan se loikka meren yli ─ oli se sitten Itämeri, Atlantti tai mikä meri hyvänsä,” Wallenius sanoo.

Timo Walleniuksen lisäksi tuomaristoon kuuluvat Jussi Eerikäinen Hämeen Kauppakamarista, Päivi Leppänen Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:stä, Piia Aaltonen Lunnista, Henna Erkamo Koulutuskeskus Salpauksesta, Heikki MäkiläHeinolan kaupungista, Jari Hautamäki LAMKista, Kari Sartamo Ely-keskuksesta ja Juha Hertsi Päijät-Hämeen liitosta.

Yksi mukaan valituista yrityksistä on Tricton Oy, joka tuottaa erikokoisiin tapahtumiin teknisiä ratkaisuja sisältäen mm., valaisun ja messuosastojen tai tapahtumarakenteiden toteutuksen. Yrityksen ratkaisuja on nähty mm. Slushissa ja Flow:ssa. Pasi Rantanen ─ yrityksen "myyntimies", kuten hän itse asian ilmaisee ─ kertoo, että firman haasteena on verkostojen kasvattaminen, mutta oikeita askeleita tämän eteen on jo nyt tehty.

“Me itse mietittiin vähän aikaa, että lähdetäänkö me hakemaan Kasvu Openiin, onko se meille oikea foorumi? Sitten saatiinkin sähköpostia, jossa sanottiin, että teidät ollaan [Kasvupolun kumppanien puolelta] tunnistettu potentiaaliseksi kasvuyritykseksi. Se on ehkä osoitus sen meidän tekemän verkostoitumisen tehosta,” Rantanen sanoo.

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 8.5. ja 6.6.2018. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee toisen Kiitorata-päivän päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja

Emilia Suosalo, Kasvupolun fasilitoija, Aava & Bang*, p. 0400 802 926, emilia.suosalo@bang.fi

Pasi Rantanen, myyntimies, Tricton Oy, p. 0400 820 639, pasi.rantanen@tricton.fi

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Ely-keskus, Päijät-Hämeen liitto, Heinolan kaupunki, Hämeen kauppakamari, Lahden ammattikorkeakoulu, Koulutuskeskus Salpaus, Lunni, Rantalainen ja Henkilöstörahastopalvelut Oy ─ sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.