Lahden seudun talviurheilun vientiprojekti etenee Kiinassa


22.12.2017

Lahden seudun talviurheilun vientiprojekti etenee Kiinassa

Talviurheilun vientiprojekti jakaantuu viennin edistämiseen sekä talviurheiluun liittyvän matkailun kehittämiseen. Viennissä painottuvat väline- ja teknologiavienti, tapahtuma- ja valmennusosaaminen sekä näiden kautta myös talviurheilukulttuurin jalkautus Kiinaan. 

Aihe on ajankohtainen ja alan toimijoiden kannattaa olla kuulolla syystäkin, sillä Peking järjestää vuoden 2022 talviolympialaiset ja tämän vuoksi Kiinassa on käynnistetty laaja-alainen valtiollinen ohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa talviurheiluun liittyvää infrastruktuuria ja tutustuttaa 300 miljoonaa kiinalaista lumilajien maailmaan. 

Lahden seudulla on laaja-alaista osaamista hiihto – ja jääurheiluvälineiden, vaatteiden sekä oheisharjoitteluvälineiden valmistamiseen ja niiden hyödyntämiseen harjoittelussa sekä kansalaisten liikuttamisessa. Urheiluvälineiden lisäksi lahtelaisten vientiyritysten osaamisella on suurta kysyntää liikuntafasiliteettien kuten hiihto- ja jääurheiluareenoiden suunnitteluun ja valmistukseen. Tärkeä näkökulma urheilu- ja liikuntasektorin kehittämisessä on myös urheilijoiden ja terveysliikkujien hyvinvointi, palautuminen ja ravinto, joihin kaikkiin löytyy myös vientiin suunnattua huippuosaamista seudultamme.

Lahden seudun Winter Know-How -hanke käynnistyi Lahdessa viime talvena järjestettyjen pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen perintönä ja delegaatioita on vieraillut vastavuoroisesti niin Suomessa kuin Kiinassa kartoittamassa yhteistyömahdollisuuksia.

- Lahden seudun kilpailuetu pohjautuu vaikuttavaan talviurheilun kokonaisuuteen, jossa kärkenä toimivat hiihtolajien MM-kilpailut sekä vuosittain järjestettävät maailmancupit. Tätä hyödyntämällä aukeaa laaja-alaisesti mahdollisuuksia vientiin, talvimatkailuun ja lumilajien lisäksi myös jäälajien ympärille, kertoo Winter Know-How -hankkeen projektijohtaja Mikko Saarinen viime perjantaina 15.12 Lahden hiihtokeskuksessa pidetyssä tilaisuudessa.

Saarisen mukaan on myös ensisijaisen tärkeää, että Suomeen rakennetaan yhteinen toimintamalli ja brändi Kiinan talviurheiluun liittyen.

Lue lisää Lahden seudun hyvinvointiin ja terveysteknologiaan liittyvistä ratkaisuista ja mahdollisuuksista www.welltechlahti.fi -sivustolta, josta löytyy myös kattava toimijahaku-osio FIND Partner. Pysy myös kuulolla tulevista talviurheilun vientiin tähtäävistä tilaisuuksista ja mahdollisuuksista Ladecin tapahtumasivulla ja facebookissa!

---

Lisätietoja:

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, hyvinvoinnin ja liikunnan kehityspäällikkö Isto Vanhamäki, 040 727 6376, isto.vanhamaki@ladec.fi

Winter Know-How, projektijohtaja Mikko Saarinen, 0400 431 207,  mikko.saarinen@lahtiregion.fi

Finpro, ohjelmajohtaja Kimmo Siira, 040 648 3839, kimmo.siira@finpro.fi