Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Lah­den kau­pun­ki ja LADEC sol­mi­mas­sa kas­vu­so­pi­muk­sen Kem­po­we­rin kans­sa


18.8.2023

TIEDOTE 18.8.2023

Lah­den kau­pun­ki ja LADEC sol­mi­mas­sa kas­vu­so­pi­muk­sen Kem­po­we­rin kans­sa. Sopimuksesta päätetään Lahden kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 21.8.


Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Kempower ovat solmimassa yhteisen kasvusopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on huomioida ja ennakoida Kempowerin nopean kasvun tarpeita pitkällä aikavälillä ja varmistaa Lahden kaupungin tarjoamien ratkaisujen oikea-aikaisuus ja laajuus.

– Lahti on ylpeästi Kempowerin kotikaupunki. Haluamme varmistaa yhtiön kasvun edellytykset Lahdessa jatkossakin. Lahdesta on nopeasti muodostunut koko Suomen sähköisen liikenteen kasvukeskus ja Kempower on tämän kehityksen moottori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

– Nopea kasvu vaatii paljon niin yritykseltä kuin kaupungiltakin. Sopimuksella pyrimme takaamaan, että kasvun edellytykset ovat Lahdessa paremmat kuin missään muualla.

Sopimusluonnoksessa Kempower sitoutuu ensisijaisesti arvioimaan kasvuinvestointien osalta Lahden kaupungin ja Lahden seudun tarjontaa. Lahden kaupunki ja LADEC kartoittavat Kempowerin investoinneille parhaat mahdolliset toimitilat ja tontit. Kaupunki kehittää Kempowerin toimipisteiden saavutettavuutta joukkoliikenteellä ja liikennejärjestelyillä sekä edistää Kempowerin osaavan työvoiman saatavuutta. Lahden kaupunki laatii myös vuoden 2023 aikana julkisen tilan latausstrategian.

LADECin toimitusjohtaja Tomi Tura kertoo, että LADEC kartoittaa Kempowerin tutkimuksen ja tuotekehityksen tarpeita sekä osallistuu kumppanuuksien tunnistamiseen ja yhteisten kehitysprojektien toteutukseen.

Sähköisen liikenteen kehittäminen on Lahden kaupungille vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden perintöä. Lahden kaupunki ja LADEC kehittävät Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM), joka on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta liikenteen vihreän sähköistymisen teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä kaupallistamisessa.

Sopimusta käsitellään Lahden kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 21.8.

 

Lisätietoa:

Pekka Timonen
Kaupunginjohtaja | Lahden kaupunki 
050 337 4386 | pekka.timonen@lahti.fi

Tomi Tura
Toimitusjohtaja | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
050 323 1050 | tomi.tura@ladec.fi

Paula Savonen
Viestintäjohtaja | Kempower
0400 343 851 | paula.savonen@kempower.com