LADECin kautta perustettujen yritysten määrä nousussa – Kasvuvauhti Lahden seudulla Suomen kärkeä


16.11.2017

Lahden Seudun Kehitys LADECin kautta Lahden seudulle perustettiin vuoden 2017 tammi-syyskuun aikana 168 uutta yritystä, kun edellisvuonna vastaavana aikana niitä syntyi 135. Määrän kasvu oli 24 prosenttia.

 

Kaikkiaan Suomen 30 Uusyrityskeskuksen perustamisneuvontaverkoston kautta perustettiin tarkastelujaksolla yhteensä 5 552 uutta yritystä, mikäli oli lähes saman verran, vain parikymmentä yritystä enemmän kuin edellisvuonna samana ajanjaksona.

Eniten Uusyrityskeskusten kautta perustettujen uusien yritysten määrä kasvoi Lappeenrannassa, Vaasassa, Turussa ja Lahdessa.

Noususuhdanne näkyy uusina yrityksinä

LADECin perustamisneuvonnasta vastaavan Krista Mäkelän mukaan yleinen positiivinen talouskehitys on näkynyt Lahden seudulla yritysten perustamisina sekä siinä, että tänä vuonna uusia yrityksiä on perustettu palvelualojen lisäksi myös tuotannollisille aloille. Myös yrittäjyyttä pohtivien määrä Lahden seudulla on tasaisessa kasvussa.

- On ollut hienoa, että neuvontapalvelumme ovat löytäneet nekin, joilla ei vielä ole valmista liikeideaa, mutta on osaamista ja halu tehdä sillä jotain merkityksellistä. Autamme mielellämme myös tässä pohdinnassa ja liikeidean löytämisessä. Ja aina kun yrittäjyyttä tai yrityksen perustamista pohtii, kannattaa käydä juttelemassa. Mitä useampia näkökulmia saa omien ajatusten tueksi, sitä paremmin välttää alkuvaiheen ongelmat, kertoo Krista Mäkelä.

Maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa – nyt myös ilman ajanvarausta

LADECin yritysneuvojien puheille pääsee helposti: Ajan voi varata joko palvelunumerosta 044 702 2700 tai www.ladec.fi -verkkosivuilta chatin kautta.

- Olemme jatkossa tavattavissa kerran viikossa keskiviikkoisin klo 8-12 myös ilman ajanvarausta, ja aivan Lahden keskustassa, Lahti Design Centerissä Malskilla, Päijänteenkadun ja Mallaskadun kulmassa. Tervetuloa tapaamaan meitä, Krista Mäkelä toivottaa.

Lisätietoja:

Krista Mäkelä
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
050 5718 885 | krista.makela(at)ladec.fi

---
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Buustia bisnekseen!
LADEC kehittää Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä sekä markkinoi seutua vetovoimaisena yritysympäristönä. Autamme yrittäjiä ja yrityksiä kaikissa yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen sekä seudullemme sijoittumiseen liittyvissä asioissa. Neuvontapalvelumme on maksutonta. Neuvomme vuosittain lähes 1000 henkilöasiakasta perustamis- ym. asioissa, ja avullamme Lahden seudulle syntyy yli 200 uutta yritystä joka vuosi. Liiketoiminnan kehittämispalveluitamme hyödyntää vuosittain noin 800 yritysasiakasta.  www.ladec.fi  |  www.lahtibusinessregion.fi

---
Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry on yksityisen ja julkisen sektorin yhteistoimintajärjestö, joka perustettiin vuonna 1989 elinkeinoelämän toimesta. Yhdistyksen perustajatahot ja taustayhteisöt edustavat laajasti koko yhteiskuntaa, mutta toiminta on elinkeinoelämävetoista. Yhdistyksen jäseniä ovat eri puolille Suomea perustetut 30 alueellista uusyrityskeskusta sekä lukuisat yritykset, yhteisöt ja asiantuntijat, jotka haluavat olla mukana auttamassa alkuun menestyviä yrityksiä. Jäsenkeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusten kautta perustetuista yrityksistä on kahden vuoden kuluttua toiminnassa 90 % ja viiden vuoden kuluttua yli 80 %. www.uusyrityskeskus.fi