Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Buustia Bisnekseen: ”Luksus on ennen kaikkea asenne”


28.3.2017

”Luksus on ennen kaikkea asenne”

LADECin järjestämässä Buustia Bisnekseen seminaarissa pohdittiin, mitä mahdollisuuksia luksusmarkkinat voivat tarjota tavallisille pk-yrityksille. Asiantuntijoiden mukaan harva ymmärtää, että meille niin kovin arkipäiväiset asiat tai tuotteet ovat jossakin päin maailmaa valtavan hyvä bisnes.

”Miettikää raitista ilmaa, puhdasta vettä, lunta, järven jäätä, vihreää metsää tai yötöntä yötä. Mustikoita, sieniä, puhdasta viljaa tai koivun mahlaa. Intialaiselle tai kiinalaiselle ihmisille ne ovat elämyksiä, makuja ja tuoksuja, joista he ovat valmiita maksamaan. Suomeen tarvitaan uudenlaista palveluosaamista ja -älyä. Meiltä löytyy erinomaisia tuotteita ja palveluja, jotka vain odottavat niiden kaupallistamista maailman huipulle”, tilaisuudessa puhuneet luksusmarkkinoinnin asiantuntijat, Kristiina Palmgren ja Satu Väkiparta korostivat.

Palmgrenin ja Väkiparran mukaan luksusmarkkina on vakaassa kasvussa. Yhä useampi aiemmin "normaalina" pidetty tuote tai palvelu on kyetty viemään huippulaadun, elämyksellisyyden, brändäyksen tai muun tekijän kautta jollekin luksusmarkkinalle, josta se on noussut miljardöörien haluamaksi "supertuotteeksi" tai jokaisen kuluttajan ulottuvilla olevaksi luksukseksi.

”Luksus on aina sidoksissa kulttuuriin ja ihmistyyppiin. Multimiljonäärille asiat, joita me pidämme luksuksena, ovat monesti hyvin arkipäiväisiä. Jos rahaa on niin paljon, että tuotteen hinnalla ei ole väliä, ihminen arvostaa yleensä tuotteen tai palvelun yksilöllisyyttä, ainutlaatuisuutta ja elämyksellisyyttä”, Palmgren totesi.

Hän sanoi, että talouden heilahtelut eivät juurikaan vaikuta luksusmarkkinoilla oleviin tuotteisiin ja yrityksiin. Maailman superrikkaiden talous ei ole kovinkaan suhdanneherkkää. Esimerkiksi kiinalaisten miljardöörien joukko kasvaa koko ajan.

Lentohärvelillä luksusmarkkinalle

Luksusmarkkinoille tähtäävä hollolainen keksijä ja diplomi-insinööri Aki Suokas oli kertomassa tilaisuudessa kehittämästään lentohärvelistä. Sen voi hankkia kuka tahansa, jonka taskun pohjalla on noin 85 000 euroa ylimääräistä.

 Suokkaan kehittämä Fly Nano on jo niittänyt kansainvälistä huomiota ja mainetta. Se kuuluu alle 70 kilon painonsa ansiosta lentävien esineiden luokkaan, joiden kanssa ilmaan noustessa ei tarvita lupakirjaa.

 Suunnitelmien mukaan Fly Nano lentää 20 kilowatin sähkömoottorilla jopa 140 kilometriä tunnissa. Litium-polymeeriakuista riittää virtaa runsaan 40 kilometrin lenkille. Kone nousee jopa kahden kilometrin korkeuteen.

 ”Tällä hetkellä Fly Nanosta on tehty yksi kauppa Itävaltaan. Lentohärveli on saanut runsaasti mediahuomiota ja siitä on kirjoitettu netissä yli 50 000 sivulla. Kaupalliseksi menetystarinaksi on silti vielä matkaa”, Suokas aprikoi.

Ensimmäistä kertaa järjestetty BUUSTIa Bisnekseen - Mitä mahdollisuuksia LUKSUS voi tarjota yrityksellesi? – tapahtuma kokosi Malskille noin 40 aiheesta kiinnostunutta. Ladecin liiketoiminnankehittäjä Mikko Kyle totesi, että luksus on paljon muutakin kuin arvokkaita tuotteita.

”Luksus on ennen kaikkea asenne ja ainutlaatuinen asiakaskokemus. Se sopii muistisäännöksi kaikkeen yritystoimintaan ja muidenkin kuin luksustuotteiden markkinoinnin ympärille. ”