Tilitoimiston digitalisaatio


 17.4.2019 klo 17.00 - klo 20.00
 Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, Lahti
 LADEC
 Maksuton

Maailma digitalisoituu – myös yritysten taloushallinto ja tilitoimistojen toiminta.  

Digitalisaation mahdollistama työvaiheiden yksinkertaistuminen ja nopeutuminen muuttavat tilitoimistojen prosesseja, mikä sitä kautta muuttaa työtehtävien sisältöä. Työtehtävien sisällön muuttuminen tarkoittaa mm. asiantuntijatyön lisääntymistä, jolloin asiakkaiden kanssa ollaan enemmän vuorovaikutuksessa. Paljon muitakin vaikutuksia on.

Tilaisuudessa avataan digitalisaation vaikutuksia erityisesti pienten tilitoimistojen mahdollisuuksien ja haasteiden kautta, tehokkaasti muutamassa tunnissa. Katsomme yhteisesti asiaa paitsi tilitoimiston silmälasein, niin myös tilitoimiston asiakkaan näkökulmasta. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan Lahden Seurahuoneelle! Tarjoamme iltapalan tilaisuudessa.

 

Tilaisuuden avaa LADECin liiketoimintakehittäjä Kimmo Seppänen kertomalla digitalisaation pelikentästä. Seuraavaksi lavalle astuva Lahden ammattikorkeakoulun Päivikki Heikkinen on sähköisen taloushallinnon ja myynnin ammattilainen yli 15 vuoden kokemuksella. Yrittäjä Sari Mäyrällä on syvällinen käsitys pk-yritysten kehittämisen mahdollisuuksista ja haasteista, sekä oman yrittäjyyden ja asiakaskunnan kautta, että tietojohtamisen opintojen pohjalta. Teknologiasta innostuva keskustelun herättäjä potkii pienyrityksiä digijunan kyytiin. Nummelan Tilitiedon Petri Paakkari tulee kertomaan osallistujille, miten tilitoimistoista tulee kilpailukykyisempiä digitalisaation avulla.


Ohjelma

17.00 Tilaisuuden avaus - Digitalisaation pelikenttä 2019 ja #DigiLAHTI-hanke
liiketoimintakehittäjä Kimmo Seppänen, LADEC

Tilannekuvaa ja esimerkkejä digitalisaation vaikutuksesta pk-sektorin yrityksiin ja heidän toimintaansa tilitoimiston kanssa
projektisuunnittelija Päivikki Heikkinen, Lahden ammattikorkeakoulu

Tietojohtamisen näkökulmia erityisesti tilitoimiston asiakkaan näkökulmasta
yrittäjä, KTM tietojohtaminen ja informaatioverkostot, Sari Mäyrä

Miten digitalisoitunut tilitoimisto palvelee paremmin & kilpailee tehokkaammin?
toimitusjohtaja Petri Paakkari, Nummelan Tilitieto

Keskustelua ja ideointia yhdessä

20.00 Tilaisuus päättyy
 

Tilaisuus on osa Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n, Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n ja LUT-yliopiston yhdessä toteuttamaa "#DigiLAHTI - Uutta kasvua digitaalisuudesta pk-yrityksille" -hanketta. #DigiLAHTI-hankkeessa on tavoitteena tehostaa yritysten prosesseja, kehittämällä uusia asiakas- ja käyttäjälähtöisiä toimintamalleja, palveluita ja tuotteita yritysten toimintaa digitalisoimalla. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

 

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen perjantaihin 12.4. mennessä!