Pk-instrumentti -rahoitusohjelman koulutus pk-yrityksille


 3.9.2019 klo 8.30 - klo 15.30
 Lahden Tiedepuisto, Aalto-auditorio, Niemenkatu 73, Lahti
 Lahden ammattikorkeakoulun Dynamo-hanke, Päijät-Hämeen Liitto, Lahden Yliopistokampus ja LADEC
 Maksuton

Mikä on pk-instrumentti? Pk-instrumentti on Euroopan komission rahoitusohjelma, ja se on tarkoitettu pk-yrityksille. Rahoitusta on mahdollista hakea, jos yrityksen tuote tai ratkaisu on uusi, tai siinä käytetään olemassa olevaa teknologiaa uudella tavalla. Yrityksen kehittämästä ratkaisusta saatava hyöty täytyy kohdistua Eurooppaan, mutta ratkaisun täytyy toimia myös Euroopan ulkopuolella.

Mitä pk-instrumentti -koulutus pitää sisällään? Järjestämme maksuttoman pk-instrumentti -koulutuksen Lahden Tiedepuistossa 3. syyskuuta 2019. Koulutus järjestetään englanniksi. Brysselistä saapuvat kouluttajat kertovat osallistujille kattavan tietopaketin pk-instrumentista klo 8.30-10.00. Tämän jälkeen on mahdollisuus yrityskohtaiseen b2b-tapaamiseen kouluttajan kanssa (25 minuuttia/yritys), jossa kouluttaja sparraa yrityksen hakemusta/ideaa ja pohtii sen soveltuvuutta pk-instrumenttiin. Näitä 25 minuutin yrityskohtaisia b2b-tapaamisia järjestetään ti-ke 3.-4.9., ja niissä on tilaa 16 yritykselle, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! TIISTAIN 3.9. YRITYSKOHTAISET B2B-TAPAAMISET OVAT TÄYNNÄ. KESKIVIIKOLLE 4.9. ON VIELÄ MUUTAMA VAPAA AIKA JÄLJELLÄ. VAPAITA AIKOJA VOI TIEDUSTELLA: JOHANNA.KILPI-KOSKI(A)LADEC.FI.

Mitä hyötyä pk-instrumentista? Pk-instrumentin rahoituksen avulla yrityksellä on mahdollisuus nopeaan kasvuun. Pk-instrumentissa on kolme vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa tuen suuruus on 50 000 €. Toisessa vaiheessa on mahdollista hakea mm. toteuttamiseen, pilotointiin, demonstrointiin 500 000 € - 2.5 M€. Tuen suuruus on 70 % koko projektin kokonaiskustannuksista. Kolmannessa vaiheessa on mahdollista saada maksutonta mentorointia.

Huippukouluttajat mukana kouluttamassa! Katharina Krell on ollut kehittämässä pk-instrumenttia komissiolle. Hän toimii myös pk-instrumenttihakemusten arvioitsijana. Katharina on erikoistunut jäte ja kierrätysteknologioihin, erityisesti, miten niitä voidaan hyödyntää alueellisesti ja paikallisesti. Katharina toimii myös vanhempana asiantuntijana Interreg Europe-ohjelmassa. Astrid Severin on työskennellyt Euroopan komissiossa, toiminut neuvonantajana mm. Eco-Innovation Action Planin valmistelussa. Astrid toimii myös hankkeiden arvioijana. Molemmat kouluttajat ovat työskennelleet pitkään eri EU-hankkeiden parissa – suunnitelleet, kirjoittaneet ja koordinoineet.
 

Koulutus järjestetään englanniksi alla olevan ohjelman mukaan. Tutustu päivän aikatauluun ja ilmoittaudu mukaan alempana olevasta "Ilmoittaudu"-linkistä.

 

8.30 Arrival and registration
9.00 Getting to know the Accelerator Pilot (SME Instrument Phase 2)
9.15 Ticking the box: Is my project right for the Accelerator Pilot?
9.30 Presentation of a successful local SME - Mr. Antti Anttila, Lekatech
9.45 Q & A Session
10.00 Individual consultations - 2 companies in parallel
10.30 Individual consultations - 2 companies in parallel
11.00 Lunch break
12.00 Individual consultations - 2 companies in parallel
12.30 Individual consultations - 2 companies in parallel
13.00 Individual consultations - 2 companies in parallel
13.30 Coffee break
14.00 Individual consultations - 2 companies in parallel
14.30 Individual consultations - 2 companies in parallel
15.00 Individual consultations - 2 companies in parallel
15.30 Individual consultations - 2 companies in parallel
16.00 End of the day

 

Koulutuksen järjestävät Lahden ammattikorkeakoulun Dynamo-hanke, Päijät-Hämeen Liitto, Lahden Yliopistokampus ja LADEC.

Pk-instrumentti.JPG