Muotoile yrityksellesi tulevaisuus


 8.11.2019 klo 8.30 - klo 15.00
 NiemiCampus M19, Auditorio 1, Mukkulankatu 19, Lahti
 LADEC & LAMK
 Maksuton

Maailma on murroksessa - kaikki muuttuu, yhä kiihtyvään tahtiin. Murroksessa ovat niin kaupankäynnin tavat, tuotannolliset ja logistiset ratkaisut, hallinnolliset käytännöt kuin osaaminen ja viestintä.

Tervetuloa kuulemaan eri toimialojen muutostrendeistä ja niiden vaikutuksesta pk-yritysten toimintaan ja toimintaympäristöön sekä saamaan uusia näkökulmia tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen!

"Muotoile yrityksellesi tulevaisuus" -tilaisuudessamme tarkastellaan keskeisimpiä toimialoja ja toimintatapoja 2020-luvulla haastavia uusia toimintamalleja. Tulevia muutoksia luodataan konkreettisesti osoittamalla niin uhattuja toimialoja, kuin pk-yritystenkin tavoitettavissa olevia, "matalalla roikkuvia hedelmiä" pitkäaikaisen toimintakentän tarjoavia kehityssuuntia. – Luvassa on tiukka paketti, joka herättää taatusti ajatuksia siitä, mikä on yrityksen oman tulevaisuuskuvan määrittelyn merkitys!

Muutoksen maailmaan meitä ohjaa kansainvälisesti tunnettu tulevaisuudentutkija ja sarjayrittäjä Risto Linturi,  joka on osallistunut lukuisten yritysten johtamiseen sekä operatiivisella että hallitustasolla. Linturin esitys perustuu eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle tuotettuun ”Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018-2037” -raporttiin. Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:stä mukana ovat Mikko Kyle ja Kimmo Seppänen. Lahden Ammattikorkeakoulu Oy:stä TKI-asiantuntija Veli-Pekka Räty. 

Aamupäivän ohjelmaosioon ovat tervetulleita pk-yritysten ja organisaatioiden edustajien lisäksi myös LAMKin opiskelijat.

Iltapäivän työpaja sen sijaan on suunnattu vain yrityksille ja organisaatioille. Työpajan vetää Risto Linturi. Osallistujat jaetaan kolmeen ryhmään eri tulevaisuusteemojen pohjalta.  Teemat valitaan mahdollisimman hyvin työpajaan ilmoittautuneiden yritysten tarpeita vastaaviksi.

Tilaisuus kahvitarjoiluineen on maksuton. Lounas on omakustanteinen.

Ohjelma

8.30-9.00 Aamukahvi

9.00 Tervetuloa
Mikko Kyle, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy | Veli-Pekka Räty, Lahden ammattikorkeakoulu Oy

9.05-11.30
Miksi pk-yritysten tulee ajatella tulevaisuutta ja mikä on muotoiluajattelun ymmärryksen merkitys?

Mikko Kyle, LADEC

Toimialoja ja nykyistä arvonluontia haastavat 2020-luvun teknologiat ja nousevat liiketoimintamallit, tarvittava osaaminen ja kehityksen suunta
Risto Linturi, tulevaisuudentutkija, hallituksen puheenjohtaja, Sovelto Oyj

11.30-12.30 Omakustanteinen lounas

12.30-15.00
Tulevaisuustyöpajat yrityksille ja organisaatioille 
| Risto Linturi, Sovelto

  • Yrityksesi ja organisaatiosi tulevaisuus kolmen avaintrendin näkökulmasta?
  • Miten voisit rakentaa uutta liiketoimintaa niiden ympärille?

13.45-15.00 Iltapäiväkahvia tarjolla työpajatyöskentelyn lomassa

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.11. -> klikkaa "Ilmoittaudu"!


Tervetuloa!

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Lahden Ammattikorkeakoulu Oy

---
Tilaisuus on osa "Design Venture -ohjelma" -hanketta, jolla autetaan Lahden seudun pk-yrityksiä kehittämään monipuolisesti, suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti uutta yritystoimintaa, uudistumaan, kasvamaan ja kansainvälistymään – muotoilun keinoin. Muotoiluyrityksiä ja muotoilijoita autetaan kehittämään palveluitaan entistä paremmin asiakastarpeita vastaaviksi. Yritys- ja teemaryhmäkohtaisten sparrausten lisäksi ohjelmassa järjestetään teemakohtaisia tapaamisia ja luentoja sekä Design on the Road -kiertueita. Ohjelmassa pilotoidaan myös yrityksiä ja muotoilijoita kohtauttava ja muotoilutietouden ja -ajattelun leviämistä edistävä Design Venture Day -tapahtuma osana Lahti Design Weekiä. Design Venture -ohjelmaa toteuttavat yhteistyössä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Lahden Ammattikorkeakoulu Oy (LAMK) ja sitä rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Hämeen ELY-keskus.