Lähes 50 korkeakouluopiskelijaa kehittää ratkaisuja Lahden seudun yritysten liiketoimintahaasteisiin – yli puolet opiskelijoista kansainvälisiä


10.11.2017

Kolmen korkeakoulun ja LADECin yhteinen Lahti Venture Program tuo uusia ulottuvuuksia yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöhön

Lahti Venture Progam -koulutusohjelma tuo yhteen nuoret osaajat, Lahden seudun kärkiyritykset ja alueen liiketoimintakehittäjät. Lahden ammattikorkeakoulun, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Helsingin yliopiston sekä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toteuttama ohjelma on uusi avaus korkeakoulujen välisen, yritysten kanssa tehtävän koulutusyhteistyön vahvistamiseksi.

Lahden seudulta ohjelmaan osallistuu neljä yritystä: Luhta Sportswear Company, Oilon Oy, Wipak Oy ja LähiTapiola Vellamo. Jokaisella yrityksellä on ohjelmassa konkreettinen liiketoimintahaaste, johon mukana olevien korkeakoulujen opiskelijat etsivät ratkaisuja tiiviissä kahden kuukauden jaksossa.

Ohjelman aikana opiskelijat työskentelevät korkeakoulu- ja koulutusalarajat ylittävissä tiimeissä kehittäen ratkaisuja valittuun haasteeseen. Opiskelijat saavat sparrausapua haastajayrityksiltä, korkeakoulujen ja LADECin asiantuntijoilta sekä ulkopuolisilta liike-elämän asiantuntijoilta. Ohjelma huipentuu joulukuussa Best Business Concept -kilpailuun, josta yritykset valitsevat parhaat ideat jatkamaan yhteistyötä kanssaan.

Ensimmäistä kertaa toteutettavaan ohjelmaan valittiin lähes 50 opiskelijaa noin 15 eri koulutusalalta. Se pyrkii osaltaan tarjoamaan opiskelu- ja verkottumismahdollisuuksia myös ulkomaisille opiskelijoille: ohjelma on englanninkielinen, ja siihen osallistuvista yli puolet onkin kansainvälisiä opiskelijoita.

LADECin johtaja Tomi Tura odottaakin mielenkiinnolla tulevan kahden kuukauden sparrausjakson tuloksia:

”Ohjelmassa on mukana lahtelaisia kärkiyrityksiä, joilla on halua etsiä uusia ratkaisuja liiketoimintansa tueksi. Tämä on loistava mahdollisuus opiskelijoille tutustua yrityksiin ja tuoda esille osaamistaan. Ohjelmassa syvennetään opiskelijoiden liike-elämäosaamista kokeilemalla ja kehittämällä, sekä etsitään yhdessä ratkaisuja päivän polttaviin liiketoimintahaasteisiin”, kiteyttää Tomi Tura.

Yritykset pääsevät tutustumaan potentiaalisiin tuleviin työntekijöihin ja saamaan samalla uusia kehitysideoita omaan liiketoimintaansa. Yritysten antamat haasteet liittyvät uuden tuoteperheen konseptointiin ja lanseeraukseen, uusien myynti- ja markkinointikanavien kehittämiseen olemassa olevalle tuotteelle, uuden palvelukonseptin käyttäjärajapinnan suunnitteluun sekä tuoteideoiden kehittämiseen.

”Tämän päivän yrityksillä on esimerkiksi digitalisaation myötä valtavat paineet uudistua sekä pysyä kilpailussa mukana uusien innovaatioiden avulla. Ohjelman odotetaan olevan ketterä ja kustannustehokas tapa löytää uusia näkökulmia ja ideoita liiketoimintakehitykseen”, lopettaa Tomi Tura.

Yritysten haasteisiin voi tutustua osoitteessa: https://lahtiventureprogram.com/companies-and-challenges/

Ohjelma on osa Päijät-Hämeen liiton rahoittamaa Yrittäjyyden ekosysteemi -hanketta. Hankkeen ja ohjelman toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Nordic Innovation Accelerator Oy. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa on myös LAMK Entrepreneurship Society LAMKES. 

Lisätiedot:

Tomi Tura

tomi.tura@ladec.fi

+358 50 323 1050