Personnel


All
* A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ö 

Essi Artima-Sulkinoja

Business Development Manager
Business Region Development
+358 50 414 4095
essi.artima-sulkinoja@ladec.fi
Development projects, public procurement
Olen mukana julkisiin hankintoihin liittyvissä projekteissa ja autan mielelläni niihin liittyvissä kysymyksissä sekä rahoitushakemusten sparraamisessa. Seuraan aktiivisesti talouden näkymiä ja sen kehittymistä. Tartun työtehtäviini ripeällä ja ammattimaisella otteella. Vapaa-ajalla olen aktiivinen liikkuja. Kesällä hyppään pyörän selkään ja viiletän ympäri Päijät-Hämettä ristiin rastiin.

Salem Banafa

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 40 525 6596
salem.banafa@ladec.fi
Internationalisation, networks | Russia, Arab countries, Italy
Teen tiivistä yhteistyötä Lahden seudun yritysten kanssa kansainvälistymishankkeissa. Minulla on laaja kokemus erilaisista kulttuuriympäristöistä, hyvät kommunikaatiotaidot, laaja kielitaito (englanti, venäjä, italia ja arabia) sekä näyttöä vahvasta myyntityöstä ja uusien liiketoimintojen käynnistämisestä ulkomailla.

Jari Eskola

Business Development Manager
Municipality contacts Start-up & Business Development
+358 40 821 6403
jari.eskola@ladec.fi
Funding | Grain cluster | Business contact person for Orimattila
Yritysten menestyksen eteen tehtävä yhteistyö yrittäjien kanssa on innostavaa ja monipuolista, ja yritysrahoituskokemukseni johdosta olen saanut olla monesti mukana juuri rahoitukseen liittyvissä asioissa. Orimattilan kuntayhteyshenkilönä olen usein nimenomaan Orimattilassa, jossa on ilahduttavan monialainen ja aktiivinen yrityskenttä. Lisäksi toimin antoisassa yhteistyökoordinaattorin tehtävässä Päijät-Hämeen Viljaklusterissa, joka on koko Suomessa ainutlaatuinen vilja-alan osaamiskeskittymä.

Sari Heikkilä

Project Coordinator
Support Services
+358 50 402 6913
sari.heikkila@ladec.fi
Project coordination, financial management of projects
Olen työskennellyt hankkeiden parissa vuodesta 2008 lähtien ensin assistenttina ja nykyään hankekoordinaattorina. Tämän hetkiseen toimenkuvaani kuuluu hankehallinnointi ja hankkeiden taloushallinto, muun muassa maksatusten laadinta.

Pasi Kangas

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 40 727 2702
pasi.kangas@ladec.fi
Changes of ownership, succession, entrepreneurship, start-up advice, business mentors
Olen yrittäjäperheestä, kaupallisen koulutuksen läpikäynyt liiketoimintakehittäjä. Minulla on aiempaa työkokemusta niin teollisuudesta kuin palvelualoilta. LADECissa olen erityisesti perehtynyt yritysten erilaisiin omistajanvaihdostilanteisiin. Lisäksi olen useamman vuoden toiminut yrityskummitoiminnan aluekoordinaattorina. Vapaa-ajalla harrastan koirani kanssa agilitya, josta menestystä on kertynyt niin kansallisella kuin kansanvälisillä areenoilla.

Sari Kesäniemi

Head of Client Management
Invest in Services
+358 50 383 8328
sari.kesaniemi@ladec.fi
Invest in Lahti Business Region, logistics, ABM
Olen moottoripyöräilevä yritys- ja aluekehitysammattilainen, joka on kurvaillut runsaan 20-vuoden ajan erilaisia yrityskehittämisen valtateitä. Kansainvälisen kaupan kannukset olen hankkinut niin Venäjältä, Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin. Teknologiakeskuksessa ja elinkeinoyhtiössä olen rakentanut yritysten liiketoimintakonsepteja ja kehittänyt julkisen sektorin palveluja. Nyt vedän Invest in -tiimiämme ja myyn alueemme vahvaa osaamista ja yritysverkostoja. Sijoitu sinäkin Lahden seudulle!

Johanna Kilpi-Koski

Business Development Manager
Business Region Development
+358 50 400 0793
johanna.kilpi-koski@ladec.fi
Development projects, circular economy, EU funding
Työssäni keskityn kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseen. Jos sinulla on kysyttävää EU-rahoituksesta, ota minuun yhteyttä! Olen harrastanut partiota pienestä pitäen, ja se näkyy myös asenteessani työhön. Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni. Parhaillaan valmistelen väitöskirjaa metalleilla pilaantuneista maista.

Riina Kivekäs

Director
Support Services
+358 40 588 8417
riina.kivekas@ladec.fi
Administration, ABM, HR, development of expertise, data solutions & protection
Muutos lähtee ihmisistä, liiketoiminta asiakkaista. Näistä lähtökodista olen saanut rakentaa hyvää työyhteisöä LADECin upean henkilöstön kanssa. Tehtäväni on huolehtia yhtiön hallinnon ja talouden toimintaprosesseista sekä asianmukaisesta riskienhallinnasta. Vastaan myös siitä, että henkilöstöllä on hyvät edellytykset yhtiön strategian toteuttamiseen. Toimin lisäksi yhtiön hallituksen sihteerinä ja työsuojelupäällikkönä.

Pekka Komu

Business Development Manager
Business Region Development
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi

Hanna Koskinen

Financial Assistant
Support Services
+358 44 313 0200
hanna.koskinen@ladec.fi
Lahden seudusta nauttivana paluumuuttajana tuon oman panokseni sisäisten palvelujen reippaaseen tiimiin. Toimenkuvaani talousassistenttina kuuluu palkanlaskenta, isona lisämausteena hankekohtainen työajan seuranta palkkaselvityksineen, sekä palkkabudjetointi. – Ja sehän sopii täsmälliselle hämäläisluonteelle, joka on ikänsä toiminut palkkahallinnon parissa! Vapaa-aikaa vietän liikuttamalla itseäni vaikkapa sosiaalisen padel-mailapelin parissa.

Samuli Kunnarus

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 50 3833 340
samuli.kunnarus@ladec.fi
Entrepreneurship, start-up advice, financial difficulties
Olen kasvanut kaupan tiskin alla yrittäjäperheessä. Opintojeni jälkeen toimin 20 vuotta neljän eri yrityksen osakkaana. Viimeiset 10 vuotta olen auttanut yritysneuvontahommissa noin 2500 asiakasta joko yritystoiminnan suunnittelussa tai -kehittämisessä. Mottoni on: Ettei kaikkien tarvitsisi oppia oman kantapäänsä kautta!

Mikko Kyle

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 40 558 7091
mikko.kyle@ladec.fi
Advising companies in using product and service design to develop business.
Olen Lahdessa syntynyt, jo useamman vuoden Orimattilassa asunut liiketoiminnan kehittäjä. Intohimoni ovat uudet liiketoimintaideat ja niiden toteuttamisen tukeminen. Mielestäni jokaisella, jolla on ajatus mahdollisesta asiakastarpeesta, voi olla myös mahdollisuus ansaita leipänsä siihen perustuvalla liiketoiminnalla. Tarvitaan vain lisää rohkeutta kertoa ideoista, hyödyntää apuna asiantuntijoita, vaikkapa muotoilijoita, ja tehdä työtä ideansa ja bisneksensä eteen. Ota rohkeasti yhteyttä!

Miika Laakso

Business Development Manager
Municipality contacts Invest in Services
+358 40 547 7160
miika.laakso@ladec.fi
Invest in & Lahti Business Region | Business contact person for Lahti
Olen tehnyt lähes 20-vuotisen työurani kokonaan Lahden seudun elinkeinoelämän ja yritysten eteen niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Alkutaipaleeni oli vahvasti matkailun, matkailuyritysten sekä tapahtumien kehittämisessä. Viimeiset vuodet olen tehnyt töitä laajasti investointien edistämisen sekä rahoituksen parissa eri sektoreilla.

Päivi Leppänen

Director
Start-up & Business Development
+358 50 568 7446
paivi.leppanen@ladec.fi
Olen toiminut koko työelämäni yritysmyynnissä ja sen johtotehtävissä eri puolilla Suomea palvellen eri kokoisia yrityksiä niin yksityisellä kuin julkispuolellakin. Ladecissa vastaan perustamis- ja kehittämispalveluista. Autan ammattilaistiimini kanssa yrityksiä kasvamaan ja menestymään. Tosissaan, mutten totisena. Voimaa saan yhdessä onnistumisista, metsälenkeistä ja hyvästä ruoasta loistavassa seurassa. – Otathan yhteyttä. Rakennetaan yhdessä yrityksellenne positiivinen tulevaisuus!

Nina Lipponen

Financial Assistant
Support Services
Currently on maternity leave
Olen syntynyt ja asunut lähes koko ikäni Lahdessa. Opiskelut veivät minut Tampereelle, mutta palasin kotikonnuilleni mahdollisimman pian. Olen perehtynyt kattavasti palkkahallintoon ja tutustunut myös henkilöstöhallinnon tehtäviin. Hankemaailmaan tutustuin aloitettuani LADECissa vuonna 2016. Työtehtäviini kuuluvat palkkahallinnon kokonaisvaltainen hoitaminen sekä hankkeiden maksatuksiin liittyvien palkkaselvitysten tekeminen.

Krista Mäkelä

Head of Client Management
Start-up & Business Development
+358 50 5718 885
krista.makela@ladec.fi
Start-up advice, entrepreneurship, business ideas
On ollut ilo saada opiskella yrittäjyyttä ja siihen liittyviä ilmiöitä niin yrittäjäperheen lapsena, työntekijänä erilaisissa tehtävissä pk-yrityskentässä kuin yrittäjänäkin. Tällä matkalla kertynyt kokemus ja kattava, ajantasainen koulutus auttavat minua näkemään yrittäjyyteen liittyviä kokonaisuuksia. Yrittäjyyden ilot suruineen ovat minulle siis tuttuja, ja siitä huolimatta edelleen yhtä innostavia.

Janne Mallenius

Financial Assistant
Support Services
+358 44 749 4813
janne.mallenius@ladec.fi
Accounts payable, invoicing, Liike.info, financial management of Energon Oy
Olen alun perin Askolasta monen mutkan kautta Lahteen muuttanut alkuperäinen maalainen – reilu ja hyväntuulinen. Talousassistenttina työtehtäviini kuuluu yhtiön ostoreskontran ja maksuliikenteen hallinta sekä kirjanpidon avustavat viennit. Hoidan myös LADECin tytäryhtiö Energonin kirjanpitoa sekä toimin LADECissa vihreää ajattelua edistävänä Green Office -yhteyshenkilönä.

Pekka Mantila

Business Development Manager
Municipality contacts Start-up & Business Development
+358 40 773 3937
pekka.mantila@ladec.fi
Entrepreneurship, start-up advice, changes of ownership & succession | Business contact person for Asikkala, Hartola, Iitti, Padasjoki & Lahti/Nastola
Työurani ensimmäisen puoliskon, eli noin 20 vuotta, olen tehnyt eri säästöpankeissa 80-luvulta lähtien, joten rahoitus on minulle tuttua. Liiketoimintakehittämisen eri osa-alueilla olen toiminut pian kymmenen vuotta alkavien yrittäjien perustamisneuvonnasta lähtien aina omistajan- ja sukupolvenvaihdoksiin saakka.

Päivi Mustila-Mäkinen

Service Advisor
Start-up & Business Development
+358 50 544 1417
paivi.mustila-makinen@ladec.fi
Entrepreneurship, start-up services
Toimin perustamisneuvonnassa ja autan mielelläni yrittäjäksi aikovia ja jo yrittäjänä toimivia henkilöitä. Aiemmin olen työskennellyt asianajotoimistossa asianajosihteerinä ja yrityshautomossa palvelupäällikkönä. Töiden ohella olen opiskellut mm. KTM:n tutkinnon. Vapaa-aikani kuluu veneillen ja geokätköillen.

Niina Nieminen

Marketing Assistant
Communications & Marketing
+358 40 544 8387
niina.nieminen@ladec.fi
Lahti Business Region
Support Your Local – arvostan paikallisuutta ja kotimaisuutta. Oppeja ja kokemusta olen ammentanut aikaisemmista työpaikoistani muun muassa Postilla, Lumenella, Iittala Groupissa ja Luhdalla. Koen Lahden seudun yritysympäristön markkinoinnin parissa työskentelyn omakseni – tästä työstä minun on helppo innostua! Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat messu- ja tapahtumajärjestelyt, uutiskirjeet, sosiaalinen media ja opiskelijayhteistyö.

Tarja Ollikkala

Financial Manager
Support Services
+358 50 383 6444
tarja.ollikkala@ladec.fi
Financial management, budget monitoring, financial statements
Olen syntyperäinen lahtelainen. Tieni talousammattilaiseksi alkoi laskentatoimen opintojen myötä, ja vahvistui talouden vaativissa tehtävissä yli 20 vuoden aikana pk-sektorin teollisuuskonserneissa. Viimeiset viisi vuotta olen viihtynyt LADECissa monipuolisissa talouden tehtävissä mielenkiintoisessa yritysympäristössä. Toimin taloushallinnon esimiehenä. Vastuullani ovat yhtiön talous, budjettiseuranta, konsernitilinpäätös ja veroasiat.

Tarja Pellinen

Marketing Manager
Communications & Marketing
+358 50 597 8800
tarja.pellinen@ladec.fi
Lahti Business Region & LADEC communications, marketing, web, social media
Olen viestinnän ja markkinoinnin monitoimija, Savossa syntynyt pohjalainen, sydämeltäni tosilahtelainen. Olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä useissa yrityksissä sekä tietohallinnon ja viestinnän kouluttajana. Vuodesta 2001 lähtien vastuullani on ollut Lahden seudun markkinointiin ja viestintään liittyvät tehtävät elinkeinoyhtiössä. Erityisvahvuutenani on vahva mediatuntemus, intohimo uusia viestintäkanavia kohtaan sekä vahva alueen tuntemus.

Jukka Rantanen

CEO
Administration
+358 44 749 9288
jukka.rantanen@ladec.fi
CEO Business management, manufacturing industry, supply chain
Olen syntyperäinen lahtelainen ja kiertänyt välillä muuallakin. Mutta nyt olen unelmatyössä Lahessa; huipputiimin vetäjänä edistämässä kotiseutuni elinvoimaisuutta. Aiemmin olen työskennellyt kansainvälisessä teollisuudessa mm. projektiliiketoiminnan, toimitusketjun hallinnan, myynnin, asiakkuuksien hallinnan sekä liiketoiminta- ja yleisjohdon tehtävissä. Hallitustyöskentely, liiketoiminta- ja yrityskaupat sekä niihin liittyvät due diligence -prosessit ovat minulle tuttuja.

Jyrki Rautkivi

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 50 346 8927
jyrki.rautkivi@ladec.fi
Entrepreneurship, sales, internationalisation
Olen tehnyt palkkarenkinä ja yrittäjänä kolmekymmentäviisi vuotta myynnin, markkinoinnin sekä yritysjohdon töitä sekä operatiivisella että hallitustasolla. Ideat ovat tärkeitä, mutta tekeminen ja aikaansaaminen ratkaisevat pelin. - Have fun and make serious business!

Eveliina Salo

Service Advisor
Start-up & Business Development
Currently on maternity leave
Olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi ja asunut Lahden seudulla koko ikäni. Nykyään olen hollolainen. Myynnistä ja asiakaspalvelusta minulle on kertynyt kattavasti kokemusta työurani aikana - ne ovat lähellä sydäntäni. Minusta asiakkaan kohtaaminen ihmisenä ja luvatuista asioista kiinni pitäminen on tärkeintä myynnissä ja asiakaspalvelussa. Myös luonto on minulle tärkeä. Vapaa-ajalla minut tavoittaakin todennäköisimmin metsän siimeksestä koirien kanssa lenkkeillemästä.

Jukka Selin

Business Development Manager
Business Region Development
+358 40 521 6071
jukka.selin@ladec.fi
Circular economy, material flows, water treatment, process industry
Minulla on laaja kokemus materiaalivirtojen kustannustehokkaasta hyödyntämisestä eri sektoreilla sekä erityisesti erilaisista vesienkäsittelyteknologioista ja niihin liittyvistä osatekijöistä, kuten energiasta. Vahvuutenani on teorian ja käytännönkokemuksen yhteensovittaminen eri prosesseissa, joten osaan jalostaa ideat myös käytäntöön. Aikaisemman työtaustani ansiosta omaan vahvat verkostot teollisiin ja kunnallisiin toimijoihin sekä yliopistomaailmaan eri aloilla.

Kimmo Seppänen

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 44 7444 060
kimmo.seppanen@ladec.fi
Digitalisation, business strategies, sales
Olen edistänyt asiakaskeskeistä tuotekehitystä, markkinointiviestintää ja myyntiä sekä pörssiyhtiöissä että start-up'eissa erityisesti digitalisaation näkökulmalla. Liiketoiminnan kehittämisessä etenen mielelläni asiakkaan strategian kautta käytäntöön. Monipuolinen koulutustausta ja ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys tuovat leveyttä ja syvyyttä otteeseeni. Vapaalla rentoudun parhaiten palveluskoirani kanssa harrastaen.

Marjut Suokas

Business Development Manager, Healthtech & Wellbeing
Start-up & Business Development
+358 40 723 4236
marjut.suokas@ladec.fi
Social welfare and health care SMEs
Olen kokenut kouluttaja, vahvuuksien voimaan vannova valmentaja ja ketterä kehittäjä. Työssäni liiketoimintakehittäjänä saan innostaa, kannustaa ja tukea alueemme yrityksiä, varsinkin Sote-kentän muutoksessa. Vapaa-aikani kuluu perheen parissa, uusia reseptejä kehitellen tai juoksulenkillä auringon paistaessa. Mottoni tulee Tabermanilta: ”Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä”. Uskalletaan ja innostutaan siis rohkeasti yhdessä!

Päivi Tirkkola

Marketing Coordinator
Communications & Marketing
+358 400 232 224
paivi.tirkkola@ladec.fi
Corporate marketing, web, Design Lahti, Lahen D
Olen alkujaan helsinkiläis-espoolainen, Lahden seudulle 20 vuotta sitten Savonlinnan kautta muuttanut, hollolalaiseksi juurtunut yrityshallinnon ja viestinnän osaaja. Kokemusta minulla on niin kaupan, pankki-, hotelli- ja ravintola-, muotoiluntutkimuksen kuin elinkeinojen kehittämisenkin aloilta. Työni teen aina intohimoisesti tunteella ja sisulla, niin hyvin ja huolella kuin osaan. Sydämenasiani on, niin töissä kuin privaatistikin, edistää muotoilua ja tukea paikallisia yrityksiä menestymään.

Tomi Tura

Director, Deputy to CEO
Communications & Marketing Business Region Development
+358 50 323 1050
tomi.tura@ladec.fi
Economic development policy, cooperation with stakeholders & higher education institutions. Deputy CEO.
Olen lähes alkuperäinen lahtelainen ja intohimoinen Lahden seudun puolestapuhuja. Olen työskennellyt koko 2000-luvun alueen ja sen elinkeinoelämän uudistamisen parissa ensin tutkijana ja kehittäjänä, ja viimeiset vuodet myös markkinoinnin parissa. Tunnen erityisesti elinkeinopolitiikkaan, strategiseen kehittämiseen sekä yritysten, kuntien ja korkeakoulujen väliseen yhteistyöhön liittyvät asiat.

Ville Uimonen

Business Development Manager
Start-up & Business Development
+358 50 574 3222
ville.uimonen@ladec.fi
Maritime industry, construction, internationalisation
Olen kouluttautunut Lahdessa 90-luvun puolivälissä ensin talonrakentamiseen ja sitten 2000-luvun alussa puutuotetekniikkaan. Aiempi työhistoriani pitää sisällään niin rakentamista, myyntiä, projektinjohtoa kuin tuotantoprosessien kehittämistäkin. Tämän hetkisessä työssäni LADECilla saan tehdä vahvasti yhteistyötä suoraan yritysten kanssa. Osaan sparrata liiketoiminnan kehittämisessä, tuotekehityksessä, rahoituksessa sekä myös hieman vientiasioissa.

Marian Vainiomäki

Customer Service Manager
Invest in Services
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi
Lahti Science Park, Relocation services, facilities
Olen Lahen oma likka ja ylpeänä pidän kotikaupungin lippua korkealla! Teen suurella sydämellä työtä, ja edistän Lahden alueen kasvua: houkuttelen yrityksiä sijoittumaan alueelle. Myynti, asiakaskokemus ja palvelujohtaminen ovat ammatillisia intohimojani. B-to-B myynti on työni ydintä ja teen sitä asteella H-to-H: Human-to-human. Monipuoliseen työnkuvaani kuuluu myös Lahden Tiedepuiston kehittäminen, toimitilavuokraus, palvelukonsepti, tapahtumat ja viestintä. - Hymyillään kun tavataan!

Isto Vanhamäki

Head of Development, Healthtech & Wellbeing
Start-up & Business Development
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi
Development, internationalisation, UAE, Japan, China, Middle East
Olen syntyjäni iloinen karjalaispoika, mutta Lahessa mä oon mun kotona. Vuodesta 2008 lähtien olen omistautunut työssäni 100 %:sti Lahden seudun yrityselämälle. Monipuolinen työhistoriani matkailu- ja hyvinvointisektorilla sekä laajat verkostoni maailmalla antavat mahdollisuuden tarkastella lahtelaisuutta erityisenä lisäarvona kotimaassa ja kansainvälisesti. Lahessa on maailman parhaat liikuntapaikat keskellä kaupunkia ja Lahti on ykköspaikka yritysten kasvualustana globaaleille markkinoille!

Johanna Veikkolainen

Head of Client Management
Municipality contacts Start-up & Business Development
+358 44 704 3742
johanna.veikkolainen@ladec.fi
Business contact person: Hollola. Sales, marketing, internationalisation
Olen controller ja markkinoija samassa pakkauksessa! Työkokemusta minulla on niin sisäisestä laskennasta kuin kotimaan ja kansainvälisestä markkinoinnistakin - eritoten niiden suunnittelusta ja menestyksekkäästä läpiviennistä. Brändin rakentaminen ja kilpailuedun kirkastaminen on minulle tuttua. Yhteistyössä korostan tavoitteellisuutta, suunnitelmallisuutta ja analyyttisyyttä. Ja niitähän tarvitaan, kun aletaan rakentaa kasvu- ja rahoituspolkua. Tunnistat minut vahvasta Etelä-Karjalan murteesta.

Anri Vuori

Assistant
Business Region Development
+358 50 518 0067
anri.vuori@ladec.fi
Events, communication
Olen vuodesta 2009 alkaen tehnyt töitä muun muassa kansallisen cleantech-klusterin ja alueemme kiertotalouden kehittämisen parissa. Ominta alaani ovat tapahtumien järjestäminen, viestintä ja kaikki uuden luominen. Juureni ovat Helsingissä, joten osaan tuoda elinkeinoelämän kehittämistyöhön myös stadilaista näkökulmaa.