Personnel

There are more than thirty of us at LADEC. We are for you and your company - get to know us!

On this Personnel Search page, you can find information about us either in alphabetical order by last name, or by filtering by team name. Click on the Plus (+) in the person box to get more information about each person - backgrounds, work history, areas of responsibility, interests.

Take contact! If you do not know which of us you would call, call our service number 044 702 2700 or chat. Our service advisors will either help you forward your case immediately, take a call request or book an appointment with our most suitable expert.

---

For the time being, the following practices will apply to our meetings and events as of August 24, 2020:

  • To prevent infections, we avoid all unnecessary physical contact.
  • Appointments with our advisors are possible face-to-face only by appointment, and only between pre-announced persons.
  • The number of participants in our events will be limited, and only pre-registered individuals can attend our events. 
  • At the face-to-face meetings and at the events, appropriate safety distance must be kept, and the use of a face mask is recommendable. Hand sanitizer fluid is available in our meeting rooms.
  • If you experience even mild symptoms of illness, we ask you to cancel the consultation appointment or event registration by calling the LADEC service number 044 702 2700 or via the chat service on our website. You can also cancel an event participation, for which you have registered with the electronic registration form, via the cancellation link in the confirmation email.
  • The regulations and instructions of the authorities must be observed. 

 


All
* A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ö 

Juuso Aaltonen

Marketing Assistant
Communications & Marketing
+358 44 491 5431
juuso.aaltonen@ladec.fi
Olen porilaislähtöinen kaveri, joka vietti yliopisto-opintojensa vaiheen Vaasassa. Olen kerryttänyt työkokemusta kaupan alalta, pankkimaailmasta ja taloushallinnon palveluita tarjoavasta yrityksestä ennen Lahteen muuttoa. Näiden lisäksi olen ollut mukana opiskelijavaikuttamisessa yliopistolla, joten korkeakoulupuoli ja opiskelijoiden opintojen ja työelämän välisen yhteistyön kehittäminen ovat minulle tuttuja. Kiinnostukseni kohteita ovat asiakaskokemuksen ja brändin kehittäminen, digitaalisen markkinoinnin työkalut, B2B-markkinointi ja elinkeinoelämän ekosysteemit. Tehtäväni LADECissa liittyvät Lahti Business Region -brändillä tehtävään sijoittumismarkkinointiin. - Meillä on aivan mahtava työyhteisö, jossa tsempataan toisiamme ja puhalletaan yhteen hiileen. Vapaa-aikanani ulkoilen ja liikun aktiivisesti, harrastan viinejä ja haaveilen omasta koirasta - eiköhän haaveeni jossain kohtaa toteudu!

Essi Artima-Sulkinoja

Business Development Manager
Business Region Development
+358 50 414 4095
essi.artima-sulkinoja@ladec.fi
Development projects | Public procurement
Olen mukana julkisiin hankintoihin liittyvissä projekteissa ja autan mielelläni niihin liittyvissä kysymyksissä sekä rahoitushakemusten sparraamisessa. Seuraan aktiivisesti talouden näkymiä ja sen kehittymistä. Tartun työtehtäviini ripeällä ja ammattimaisella otteella. Vapaa-ajalla olen aktiivinen liikkuja. Kesällä hyppään pyörän selkään ja viiletän ympäri Päijät-Hämettä ristiin rastiin.

Jani Backman

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 522 4346
jani.backman@ladec.fi
Lahti Sports Hub project
Olen raumalaislähtöinen työssä ja vapaa-ajalla urheilua monipuolisesti hengittävä liikuntatieteiden maisteri. Arkea olen elänyt Lahdessa vuodesta 2005 saakka – tää on mun koti. Työkokemuksen, näkemyksen, ammattitaidon sekä suhdeverkostot urheiluliiketoimintaan olen hankkinut urheilun kansallisella lajiliittotasolla johto-, markkinointi- ja kansainvälisissä tehtävissä sekä yritysyhteistyökumppanuusrajapinnassa. Intohimolajini, autourheilun, olen kokenut junioriurheilijan polusta lähtien maajoukkuevalmentajan roolin kautta lajihallintoon ja -johtotehtäviin, ja toisaalta tapahtumajärjestämisen kiemurat tunnen monipuolisesti Suomen MM-rallin kautta. Lahti Sports Hub -koordinaatiotyössä vastaan erityisesti paikallisten yritysten aktivoinnista urheilun ekosysteemikokonaisuuteen. Sportti on meidän vahvuus, tehdään siitä jatkossa entistä vahvempi!

Salem Banafa

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 525 6596
salem.banafa@ladec.fi
Internationalisation | Networks | Russia, Arab countries and Italy
Teen tiivistä yhteistyötä Lahden seudun yritysten kanssa kansainvälistymishankkeissa. Minulla on laaja kokemus erilaisista kulttuuriympäristöistä, hyvät kommunikaatiotaidot, laaja kielitaito (englanti, venäjä, italia ja arabia) sekä näyttöä vahvasta myyntityöstä ja uusien liiketoimintojen käynnistämisestä ulkomailla.

Jari Eskola

Business Development Manager
Municipality contacts Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 821 6403
jari.eskola@ladec.fi
Funding | Grain cluster | Business contact person for Orimattila
Yritysten menestyksen eteen tehtävä yhteistyö yrittäjien kanssa on innostavaa ja monipuolista, ja yritysrahoituskokemukseni johdosta olen saanut olla monesti mukana juuri rahoitukseen liittyvissä asioissa. Orimattilan kuntayhteyshenkilönä olen usein nimenomaan Orimattilassa, jossa on ilahduttavan monialainen ja aktiivinen yrityskenttä. Lisäksi toimin antoisassa yhteistyökoordinaattorin tehtävässä Päijät-Hämeen Viljaklusterissa, joka on koko Suomessa ainutlaatuinen vilja-alan osaamiskeskittymä.

Sari Heikkilä

Project Coordinator
Support Services
+358 50 402 6913
sari.heikkila@ladec.fi
Project coordination | Financial management of projects
Olen työskennellyt hankkeiden parissa vuodesta 2008 lähtien ensin assistenttina ja nykyään hankekoordinaattorina. Tämän hetkiseen toimenkuvaani kuuluu hankehallinnointi ja hankkeiden taloushallinto, muun muassa maksatusten laadinta.

Tiina Jauhiainen

Business Development Manager
Business Region Development
+358 440 263 584
tiina.jauhiainen@ladec.fi
Lahti region electronic transport cluster
Suhtaudun intohimoisesti liikenteen ja liikkumisen kehittämiseen kestävän kehityksen väylillä. Työtehtävissäni vuosikymmenten aikana on korostunut vahva painotus TKI-toimintaan. Tutuiksi ovat tulleet moninaiset niin kotimaiset kuin kansainväliset rahoitusmahdollisuudet sekä innovatiiviset hankintamenettelyt. Olen aktiivinen verkostotoimija ja yhteistyön mahdollistaja. Nyt olen saanut mieluisan mahdollisuuden tarjota osaamistani sähköisen liikenteen klusterin toimintaan Lahden seudulla!

Pasi Kangas

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 727 2702
pasi.kangas@ladec.fi
Changes of ownership and succession | Entrepreneurship & start-up advice | Business mentors
Olen yrittäjäperheestä, kaupallisen koulutuksen läpikäynyt liiketoimintakehittäjä. Minulla on aiempaa työkokemusta niin teollisuudesta kuin palvelualoilta. LADECissa olen erityisesti perehtynyt yritysten erilaisiin omistajanvaihdostilanteisiin. Lisäksi olen useamman vuoden toiminut yrityskummitoiminnan aluekoordinaattorina. Vapaa-ajalla harrastan koirani kanssa agilitya, josta menestystä on kertynyt niin kansallisella kuin kansanvälisillä areenoilla.

Päivi Karttunen

Director
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 50 568 7446
paivi.karttunen@ladec.fi
Olen toiminut koko työelämäni yritysmyynnissä ja sen johtotehtävissä eri puolilla Suomea palvellen eri kokoisia yrityksiä niin yksityisellä kuin julkispuolellakin. Ladecissa vastaan perustamis- ja kehittämispalveluista. Autan ammattilaistiimini kanssa yrityksiä kasvamaan ja menestymään. Tosissaan, mutten totisena. Voimaa saan yhdessä onnistumisista, metsälenkeistä ja hyvästä ruoasta loistavassa seurassa. – Otathan yhteyttä. Rakennetaan yhdessä yrityksellenne positiivinen tulevaisuus!

Sari Kesäniemi

Head of Client Management
Invest in Services
+358 50 383 8328
sari.kesaniemi@ladec.fi
Invest in Lahti Business Region | Logistics | ABM
Olen moottoripyöräilevä yritys- ja aluekehitysammattilainen, joka on kurvaillut runsaan 20-vuoden ajan erilaisia yrityskehittämisen valtateitä. Kansainvälisen kaupan kannukset olen hankkinut niin Venäjältä, Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin. Teknologiakeskuksessa ja elinkeinoyhtiössä olen rakentanut yritysten liiketoimintakonsepteja ja kehittänyt julkisen sektorin palveluja. Nyt vedän Invest in -tiimiämme ja myyn alueemme vahvaa osaamista ja yritysverkostoja. Sijoitu sinäkin Lahden seudulle!

Riina Kivekäs

Director
Support Services
+358 40 588 8417
riina.kivekas@ladec.fi
Administration | ABM | HR | Development of expertise | Data solutions & protection
Muutos lähtee ihmisistä, liiketoiminta asiakkaista. Näistä lähtökodista olen saanut rakentaa hyvää työyhteisöä LADECin upean henkilöstön kanssa. Tehtäväni on huolehtia yhtiön hallinnon ja talouden toimintaprosesseista sekä asianmukaisesta riskienhallinnasta. Vastaan myös siitä, että henkilöstöllä on hyvät edellytykset yhtiön strategian toteuttamiseen. Toimin lisäksi yhtiön hallituksen sihteerinä ja työsuojelupäällikkönä.

Pekka Komu

Business Development Manager
Business Region Development
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi

Hanna Koskinen

Financial Assistant
Support Services
+358 44 313 0200
hanna.koskinen@ladec.fi
Lahden seudusta nauttivana paluumuuttajana tuon oman panokseni sisäisten palvelujen reippaaseen tiimiin. Toimenkuvaani talousassistenttina kuuluu palkanlaskenta, isona lisämausteena hankekohtainen työajan seuranta palkkaselvityksineen, sekä palkkabudjetointi. – Ja sehän sopii täsmälliselle hämäläisluonteelle, joka on ikänsä toiminut palkkahallinnon parissa! Vapaa-aikaa vietän liikuttamalla itseäni vaikkapa sosiaalisen padel-mailapelin parissa.

Samuli Kunnarus

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 50 3833 340
samuli.kunnarus@ladec.fi
Entrepreneurship & start-up advice | Cooperatives | Financial difficulties
Olen kasvanut kaupan tiskin alla yrittäjäperheessä. Opintojeni jälkeen toimin 20 vuotta neljän eri yrityksen osakkaana. Viimeiset 10 vuotta olen auttanut yritysneuvontahommissa noin 2500 asiakasta joko yritystoiminnan suunnittelussa tai -kehittämisessä. Mottoni on: Ettei kaikkien tarvitsisi oppia oman kantapäänsä kautta!

Mikko Kyle

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 558 7091
mikko.kyle@ladec.fi
Advising companies in using product and service design to develop business | Funding
Olen Lahdessa syntynyt, mutta jo useamman vuoden Orimattilassa asunut liiketoiminnan kehittäjä. Olen kaikesta uudesta innostuva persoona ja haluan auttaa erityisesti niitä yrityksiä, jotka haluavat luoda uutta tai uudistaa vanhaa. Uusi liiketoiminta tai vanhan kasvu syntyy vain tässä ajassa ja tulevaisuudessa elämisestä. Muotoiluteema on myös lähellä sydäntäni, ja erityisesti sen soveltaminen sellaisissa yrityksissä, jotka eivät sen tarjoamia mahdollisuuksia näe, tai niitä tunnista. Joten, ole minuun rohkeasti yhteydessä!

Nina Lipponen

Financial Assistant
Support Services
Currently on maternity leave
Olen syntynyt ja asunut lähes koko ikäni Lahdessa. Opiskelut veivät minut Tampereelle, mutta palasin kotikonnuilleni mahdollisimman pian. Olen perehtynyt kattavasti palkkahallintoon ja tutustunut myös henkilöstöhallinnon tehtäviin. Hankemaailmaan tutustuin aloitettuani LADECissa vuonna 2016. Työtehtäviini kuuluvat palkkahallinnon kokonaisvaltainen hoitaminen sekä hankkeiden maksatuksiin liittyvien palkkaselvitysten tekeminen.

Krista Mäkelä

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 50 5718 885
krista.makela@ladec.fi
Entrepreneurship & start-up advice | Business idea counselling | Flexibility for changes & capacity for renewal | Financial difficulties
Ihmisten vahvuuksien ja osaamisten hyödyntäminen ohjaa tekemistäni, olipa kyse sitten osaamisten tunnistamisesta, liikeideoiden jalostuksen ja testauksen tai liiketoimintojen käynnistämisen sparrauksesta, taikka liiketoimintojen kehittämisestä. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan muutosjoustavuutta, uudistumiskykyä ja uusien näkökulmien löytämistä vanhoihinkin juttuihin. Näihin teemoihin liittyvät asiat, työkalut ja työkalujen haltuunoton ohjaus ovat intohimoni. --- Elämässä ja yrittäjyydessäkin törmätään välillä myös haasteisiin jaksamisen tai talouden kanssa. Näissäkin hetkissä voit olla minuun yhteydessä. Työskentelen valmentavalla otteella, ja asiakkaani ovat kertoneet minun olevan innostava, selkeän suoraviivainen, asiakkaan asialla oleva oivalluttaja.

Janne Mallenius

Financial Assistant
Support Services
+358 44 749 4813
janne.mallenius@ladec.fi
Accounts payable | Invoicing | Liikeinfo.fi website | Financial management of Energon Oy
Olen alun perin Askolasta monen mutkan kautta Lahteen muuttanut alkuperäinen maalainen – reilu ja hyväntuulinen. Talousassistenttina työtehtäviini kuuluu yhtiön ostoreskontran ja maksuliikenteen hallinta sekä kirjanpidon avustavat viennit.

Pekka Mantila

Business Development Manager
Municipality contacts Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 773 3937
pekka.mantila@ladec.fi
Entrepreneurship & start-up advice | Changes of ownership & succession | Business contact person for Asikkala, Hartola, Iitti, Padasjoki & Lahti/Nastola
Työurani ensimmäisen puoliskon, eli noin 20 vuotta, olen tehnyt eri säästöpankeissa 80-luvulta lähtien, joten rahoitus on minulle tuttua. Liiketoimintakehittämisen eri osa-alueilla olen toiminut pian kymmenen vuotta alkavien yrittäjien perustamisneuvonnasta lähtien aina omistajan- ja sukupolvenvaihdoksiin saakka.

Pentti Meriläinen

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 589 8860
pentti.merilainen@ladec.fi
Business Development | Funding | VTT agent
Autan yrityksiä monipuolisesti liiketoiminnan kehittämisessä ja kehittämisrahoituksen hankinnassa. Ratkaisuvaihtoehtoja haen yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa joustavasti, myös kansainvälisiltä kentiltä. Kokemusta yritysten kilpailukyvyn ja laadun kehittämisestä minulla on 25 vuoden ajalta. Yritysneuvonnan lisäksi olen toiminut johtotehtävissä, vetänyt kehittämishankkeita sekä perustanut uuden yrityksen. Koulutustaustani on liiketaloudellinen (KTM). Lisäksi olen hankkinut osaamista laadun kehittämisestä (MQ) sekä luonnonvara-alalta (Agrol.). Vapaa-aikaani vietän liikunnan parissa sekä metsiäni aktiivisesti hoitaen.

Päivi Mustila-Mäkinen

Entrepreneurship Advisor
Entrepreneurship and Business Development Services
Currently on job alternation leave
Toimin yrittäjyysneuvonnassa. Autan mielelläni yrittäjäksi aikovia ja jo yrittäjänä toimivia henkilöitä. Aiemmin olen työskennellyt asianajotoimistossa asianajosihteerinä ja yrityshautomossa palvelupäällikkönä. Töiden ohella olen opiskellut mm. KTM:n tutkinnon. Vapaa-aikani kuluu veneillen ja geokätköillen.

Niina Nieminen

Marketing Assistant
Communications & Marketing
Currently on study leave
Support Your Local – arvostan paikallisuutta ja kotimaisuutta. Oppeja ja kokemusta olen ammentanut aikaisemmista työpaikoistani muun muassa Postilla, Lumenella, Iittala Groupissa ja Luhdalla. Koen Lahden seudun yritysympäristön markkinoinnin parissa työskentelyn omakseni – tästä työstä minun on helppo innostua! Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat messu- ja tapahtumajärjestelyt, uutiskirjeet, sosiaalinen media ja opiskelijayhteistyö.

Tarja Ollikkala

Financial Manager
Support Services
+358 50 383 6444
tarja.ollikkala@ladec.fi
Financial management | Budget monitoring | Financial statements
Olen syntyperäinen lahtelainen. Tieni talousammattilaiseksi alkoi laskentatoimen opintojen myötä, ja vahvistui talouden vaativissa tehtävissä yli 20 vuoden aikana pk-sektorin teollisuuskonserneissa. Viimeiset viisi vuotta olen viihtynyt LADECissa monipuolisissa talouden tehtävissä mielenkiintoisessa yritysympäristössä. Toimin taloushallinnon esimiehenä. Vastuullani ovat yhtiön talous, budjettiseuranta, konsernitilinpäätös ja veroasiat.

Tarja Pellinen

Marketing Manager
Communications & Marketing
+358 50 597 8800
tarja.pellinen@ladec.fi
Lahti Business Region & LADEC communications, marketing, web, social media
Olen viestinnän ja markkinoinnin monitoimija, Savossa syntynyt pohjalainen, sydämeltäni tosilahtelainen. Olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä useissa yrityksissä sekä tietohallinnon ja viestinnän kouluttajana. Vuodesta 2001 lähtien vastuullani on ollut Lahden seudun markkinointiin ja viestintään liittyvät tehtävät elinkeinoyhtiössä. Erityisvahvuutenani on vahva mediatuntemus, intohimo uusia viestintäkanavia kohtaan sekä vahva alueen tuntemus.

Nina Piispanen

Customer Service Assistant
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 44 711 4111
nina.piispanen@ladec.fi
Olen alun perin kotkalainen, muutaman kiertotien kautta Lahteen kotiutunut asiakaspalvelun ammattilainen. Pisimmän pätkän työurastani tein operaattorialalla vaihtelevien työtehtävien parissa. LADECin asiakaspalveluassistenttina vastaan ensimmäisiin yhteydenottoihinne chattimme ja palvelupuhelimemme kautta, ja ohjaan teidät asiantuntijoillemme. Työnkuvaani kuuluu myös muun muassa raportointi- ja muita avustavia tehtäviä.

Jukka Rantanen

CEO
Administration
+358 44 749 9288
jukka.rantanen@ladec.fi
CEO | Business management | Manufacturing industry | Supply chains
Olen syntyperäinen lahtelainen ja kiertänyt välillä muuallakin. Mutta nyt olen unelmatyössä Lahessa; huipputiimin vetäjänä edistämässä kotiseutuni elinvoimaisuutta. Aiemmin olen työskennellyt kansainvälisessä teollisuudessa mm. projektiliiketoiminnan, toimitusketjun hallinnan, myynnin, asiakkuuksien hallinnan sekä liiketoiminta- ja yleisjohdon tehtävissä. Hallitustyöskentely, liiketoiminta- ja yrityskaupat sekä niihin liittyvät due diligence -prosessit ovat minulle tuttuja.

Eveliina Salo

Marketing Assistant
Communications & Marketing
Currently on family leave
Olen koulutukseltani markkinoinnin tradenomi ja asunut Lahden seudulla koko ikäni. Nykyään olen hollolalainen. Myynnistä ja asiakaspalvelusta minulle on kertynyt kattavasti kokemusta työurani aikana. Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat markkinoinnin ja viestinnän tehtävät sekä tapahtumien järjestäminen. Vapaa-ajalla luonto on minulle tärkeä ja minut tavoittaakin todennäköisimmin metsän siimeksestä koirien kanssa lenkkeilemästä.

Jukka Selin

Business Development Manager
Business Region Development
+358 40 521 6071
jukka.selin@ladec.fi
Circular economy | Material flows | Water treatment | Process industry
Minulla on laaja kokemus materiaalivirtojen kustannustehokkaasta hyödyntämisestä eri sektoreilla sekä erityisesti erilaisista vesienkäsittelyteknologioista ja niihin liittyvistä osatekijöistä, kuten energiasta. Vahvuutenani on teorian ja käytännönkokemuksen yhteensovittaminen eri prosesseissa, joten osaan jalostaa ideat myös käytäntöön. Aikaisemman työtaustani ansiosta omaan vahvat verkostot teollisiin ja kunnallisiin toimijoihin sekä yliopistomaailmaan eri aloilla.

Kimmo Seppänen

Business Development Manager
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 44 7444 060
kimmo.seppanen@ladec.fi
Digitalisation | Business strategies | Sales
Olen edistänyt asiakaskeskeistä tuotekehitystä, markkinointiviestintää ja myyntiä sekä pörssiyhtiöissä että start-up'eissa erityisesti digitalisaation näkökulmalla. Liiketoiminnan kehittämisessä etenen mielelläni asiakkaan strategian kautta käytäntöön. Monipuolinen koulutustausta ja ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys tuovat leveyttä ja syvyyttä otteeseeni. Vapaalla rentoudun parhaiten palveluskoirani kanssa harrastaen.

Piia Sydänmaa

Business Development Manager
Business Region Development
+358 50 386 3919
piia.sydanmaa@ladec.fi
Circular Economy | Sustainable energy
Autan kiertotalouden ja kestävään energian liiketoimintakehittämisessä, kehityshankkeissa sekä yhteistyön rakentamisessa. Sielultani olen kehittäjä, jossa yhdistyy strateginen ajattelukyky ja muotoiluosaaminen. Haluan rakentaa yhdessä sinun ja eri toimijoiden kanssa seudustamme innostavan esimerkin maailmalle!

Päivi Tirkkola

Marketing Coordinator
Communications & Marketing
+358 400 232 224
paivi.tirkkola@ladec.fi
Corporate communications, marketing, web & some | Design Lahti
Olen alkujaan helsinkiläis-espoolainen, Lahden seudulle yli 20 vuotta sitten muuttanut ja tänne pysyvästi juurtunut viestinnän ja yrityshallinnon osaaja. Kokemusta minulla on niin kaupan, pankki-, hotelli- ja ravintola-, muotoiluntutkimuksen kuin elinkeinojen kehittämisenkin aloilta. Työni teen aina intohimoisesti tunteella ja sisulla, niin hyvin ja huolella kuin osaan. Sydämenasiani on, niin töissä kuin privaatistikin, edistää muotoilua ja tukea paikallisia yrityksiä menestymään.

Tomi Tura

Director | Business Region Development
Municipality contacts Communications & Marketing Business Region Development
+358 50 323 1050
tomi.tura@ladec.fi
Economic development policy | Cooperation with stakeholders & higher education institutions | Deputy to CEO | Business contact person for Lahti
Olen lähes alkuperäinen lahtelainen ja intohimoinen Lahden seudun puolestapuhuja. Olen työskennellyt koko 2000-luvun alueen ja sen elinkeinoelämän uudistamisen parissa ensin tutkijana ja kehittäjänä, ja viimeiset vuodet myös markkinoinnin parissa. Tunnen erityisesti elinkeinopolitiikkaan, strategiseen kehittämiseen sekä yritysten, kuntien ja korkeakoulujen väliseen yhteistyöhön liittyvät asiat.

Ville Uimonen

Business Development Manager
Municipality contacts Entrepreneurship and Business Development Services
+358 50 574 3222
ville.uimonen@ladec.fi
Maritime industry | Construction | Internationalisation | Business contact person for Hollola
Olen kouluttautunut Lahdessa 90-luvun puolivälissä ensin talonrakentamiseen ja sitten 2000-luvun alussa puutuotetekniikkaan. Aiempi työhistoriani pitää sisällään niin rakentamista, myyntiä, projektinjohtoa kuin tuotantoprosessien kehittämistäkin. Tämän hetkisessä työssäni LADECilla saan tehdä vahvasti yhteistyötä suoraan yritysten kanssa. Osaan sparrata liiketoiminnan kehittämisessä, tuotekehityksessä, rahoituksessa sekä myös hieman vientiasioissa.

Marian Vainiomäki

Head of Client Management
Invest in Services
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi
Invest in Lahti Business Region
Olen syntyperäinen lahtelainen ja teen suurella intohimolla työtä kotiseutuni elinvoimaisuuden edistämiseksi. Työkokemusta Lahden alueen kehitystyöstä minulle on kertynyt kymmenisen vuotta. Olen myynnin, kasvun ja asiakaskokemuksen asiantuntija unelmatyössäni. Myyn ja markkinoin Lahden alueen mahdollisuuksia sekä pidän huolen siitä, että yrityksien sijoittuminen alueelle on mahdollisimman helppoa. Sitoudun vahvasti jokaiseen toimeksiantoon, olen luotettava ja ihmisläheinen pitkien kumppanuuksien rakentaja. Laajoista verkostoista on apua työssäni, ja niistä on paljon hyötyä myös alueelle sijoittuville asiakasyrityksilleni. Tervetuloa Lahden seudulle! Täällä yrityksien on hyvä kasvaa ja kehittää.

Isto Vanhamäki

Head of Development
Entrepreneurship and Business Development Services
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi
Business development | Internationalisation & international business networks | Asia & Middle East | Healthtech & Wellbeing Lahti Network
Olen syntyjäni iloinen karjalaispoika, mutta Lahessa mä oon mun kotona. Vuodesta 2008 lähtien olen omistautunut työssäni 100 %:sti Lahden seudun yrityselämälle. Monipuolinen työhistoriani matkailu- ja hyvinvointisektorilla sekä laajat verkostoni maailmalla antavat mahdollisuuden tarkastella lahtelaisuutta erityisenä lisäarvona kotimaassa ja kansainvälisesti. Lahessa on maailman parhaat liikuntapaikat keskellä kaupunkia ja Lahti on ykköspaikka yritysten kasvualustana globaaleille markkinoille!

Anri Vuori

Marketing Assistant
Communications & Marketing
+358 50 518 0067
anri.vuori@ladec.fi
Events | Communication
Olen vuodesta 2009 alkaen tehnyt töitä muun muassa kansallisen cleantech-klusterin ja alueemme kiertotalouden kehittämisen parissa. Ominta alaani ovat tapahtumien järjestäminen, viestintä ja kaikki uuden luominen. Opiskelen työn ohessa MBA-tutkintoa, joka kehittää strategista ajattelua ja liiketoiminnan kokonaisvaltaista ymmärrystä.