Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Liikenteen hiilineutraalin sähköistymisen ekosysteemi

Hankkeen nimi
Liikenteen hiilineutraalin sähköistymisen ekosysteemi
Rahoitusohjelma
Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määräraha (AKKE)
Toteutusaikataulu
1.1.2021 - 31.12.2022
Diaarinumero
8/00.01.05.21/2021
Budjetti
470 620 €
Hankkeen kuvaus

Lahden kaupungin ja Suomen valtion yhteistyöllä laadittiin nopealla aikataululla ”Lahden työllisyys- ja elinvoimapaketti” (ns. Scania-paketti) vastaamaan irtisanomista aiheutuviin alueellisiin haasteisiin. Paketin tarkoituksena on luoda nopealla aikavälillä uusia työllistymismahdollisuuksia ja liiketoimintaa alueella jo olevan ajoneuvoteollisuuden osaamisen ympärille. Samalla sen toimenpiteet tähtäävät myös laajemmin ja pidemmällä aikajänteellä uuden, tulevaisuuden liikenneteknologioihin liittyvän liiketoiminnan ja osaamisen kehittämiseen.

Keskeinen osa ehdotusta on sähköisen liikenteen ekosysteemin - osaamisen ja yritystoiminnan keskittymän - rakentaminen Lahteen. Myös yksi Päijät-Hämeen Kestävän kasvun ohjelman pääteemoista on Sähköistyvän liikenteen toimenpidekokonaisuus. Tämä hanke on keskeinen työkalu Scania-paketin ja Kestävän kasvunohjelman sähköisen liikenteen kehittämistavoitteiden toimeenpanossa. Hankkeen avulla käynnistetään toimenpidekokonaisuus sekä siihen liittyvä sähköisen liikenteen ekosysteemi ja yritysklusteri. Hankkeen roolina on valmistella, koordinoida ja toimeenpanna ekosysteemin kehittämisen toimenpiteitä, tiiviissä yhteistyössä Lahden kaupungin, korkeakoulujen, Päijät-Hämeen liiton, Hämeen ELY-keskuksenja alan yritysten kanssa.

Hanke kytkeytyy Päijät-Hämeen alueelliseen selviytymissuunnitelmaan koronakriisin taloudellisten vaikutusten jälkihoidon ja jälleenrakennuksen alueellisten toimien kokoamiseksi. Hanke linkittyy erityisesti selviytymissuunnitelman kohtaan 4.1. teollisuuden toimintaympäristön kehittäminen ja COVID-19 haittavaikutuksiin teollisuudelle.

Rahoitusviranomainen
Päijät-Hämeen liitto
Hankkeen hallinnoitsija
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Hankkeen www-sivu
Yhteyshenkilö
Tiina Jauhiainen
tiina.jauhiainen@ladec.fi
+358 440 263 584