Jaa sivu

Kansainvälinen huomionosoitus ja merkittäviä vientikauppoja


Lahtelainen Galvatek on yksi alansa johtavia pintakäsittelylaitosten ja niiden rinnalla tarvittavien jätevedenkäsittelylaitosten projektitoimittajia maailmassa. Yhtiön kehittämille ratkaisuille löytyy kysyntää Euroopan ohella etenkin Lähi-idässä ja Aasiassa.
Ladec on avustanut konsultin roolissa Galvatekia Lähi-itään, Kiinaan ja Venäjälle suuntautuvissa vientihankkeissa kartoittamalla paikallisia partnereita, rakentamalla vientiverkostoa sekä tarjoamalla asiantuntija-apua kansainväliseen mediaviestintään. LADEC on lisäksi osallistunut lentokoneiden laskutelineiden huoltoon ja korjaukseen liittyvän liiketoiminnan kehittämiseen.

Aktiivinen markkinointityö on myös tuottanut yhtiölle tulosta. Yksi merkittävimmistä Galvatekin suurkaupoista oli viime vuonna GE:n kanssa solmittu lentokonemoottoreiden kemiallisen puhdistus- ja säröntarkastuslaitteistojen toimitus Emirates Airlinesille Dubaihin. Kaupan arvo oli 6 miljoonaa euroa. Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu entuudestaan useita suuria lehtoyhtiöitä.

Galvatek voitti vuonna 2013 kansainvälisen ympäristöteknologian Later Stage Awards -kilpailun omassa kategoriassaan. Global Cleantech Cluster Associationin (GCCA) järjestämän kilpailun palkinnoista vastasi LADECin koordinoima Suomen ympäristöteknologiaklusteri.

Toimitusjohtaja Ulf Pråhlin mukaan kovatasoiseen kilpailuun osallistumisen ja siinä saavutetun menestyksen ansiosta Galvatekin kansainvälinen tunnettuus ympäristötekniikan osaajana kasvoi entuudestaan.

”LADEC on hakenut meille kansainvälisiä yhteistyökumppaneita uusista kohdemaista, minkä lisäksi he ovat auttaneet löytämään rahoituskanavia sekä viennin kehittämiselle että sisäisiin kehityshankkeisiin. LADECin liiketoimintakehittäjä osallistui sopivien ostajaehdokkaiden etsimiseen, kun Kemira päätti vuonna 2011 myydä Galvatekin liiketoiminnan uudelle omistajalle.”

Oy Galvatek Ab
Toimitusjohtaja Ulf Pråhl