Jaa sivu

Markkinaselvityksestä merkittävää apua


Lahtelainen Flaaming Oy on yksi Suomen johtavista jätehuollon ja ympäristöalan tuotteiden myyntiin erikoistuneista yrityksistä. Yhtiön tuotevalikoima kattaa esimerkiksi erityyppisiä jäteastioita ja lavaratkaisuja. Yksi Flaamingin toiminnan kivijaloista muodostuu puisto- ja kiinteistöhuoltotuotteista.

Liiketoiminnan kehittämisessä yhtiö on saanut apua muun muassa LADECin kanssa yhteistyössä toteutetusta mittavasta markkinaselvityksestä, joka valmistui vuonna 2010. Toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen pitää selvityksestä saatuja tietoa asiakkaiden tarpeista ja odotuksista hyvin arvokkaina. Kerättyjen faktatietojen pohjalta tuote- ja palveluvalikoimaa kyettiin suuntaamaan täsmällisemmin.

Flaaming on osallistunut LADECin järjestämille ympäristöalan messumatkoille yhdessä useamman yrityksen kanssa. LADEC on lisäksi kartoittanut yhtiölle sopivia uusia yhteistyökumppaneita ja tuote-edustuksia sekä ollut apuna eri tuotekehitysprojekteissa.
”Markkinaselvitys olisi ollut liian iso ja kallis hanke yksin toteutettavaksi. Tulosten kannalta oli myös hyvä, että tekijänä oli ulkopuolinen taho. Vastaava selvitys pitäisi oikeastaan tehdä jossain vaiheessa uudestaan, sillä sen avulla saimme tietoa paitsi toimintaympäristöstä myös meistä itsestämme. Hanke oli kyllä rahansa väärti.”

Flaaming Oy
Toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen