Jaa sivu

Aurio Hoiva ponnisti markkinoille LADECin tuella

Aurio Hoiva on Päijät-Hämeessä toimiva koti- ja sairaanhoito sekä turvapuhelinpalveluiden tuottaja. Kolme vuotta sitten perustetun perheyrityksen liikevaihdon arvioidaan nousevan kuluvana vuonna jo noin 900 000 euroon. LADECin yritysneuvonta on toiminut Aurio Hoivan alkutaipaleen vahvana tukipilarina.

Aurio Hoiva on perheyritys, joka sai alkunsa lahtelaisen Olkkosen perheen ruokapöytäkeskusteluista.

- Pohdimme yhteiskunnan muutosta sekä erilaisten ihmisten toiveita, tarpeita ja yksinäisyyttä. Yrityksen perustaminen sai vauhtia sairaanhoitajaopinnoistani. Sain arvokasta työkokemusta vanhustyöstä ja kotihoidosta, joita vertasin äitini Maren Olkkosen ajatuksiin ja kokemuksiin. Vastaamme yhdessä Aurio Hoivan koti- ja sairaanhoidollisten palveluiden suunnitellusta ja toteutuksesta, sairaanhoitaja Markus Olkkonen kertoo.

Maren Olkkosella on pitkä historia ja vahva ammattitaito kotihoidon johtotehtävistä sekä kunnalliselta että yksityiseltä sektorilta. Perheen kuopus Jan on puolestaan IT- ja talousosaaja. Hän vastaa Aurio Hoivan turvapuhelinpalveluista ja toimii yrityksen toimitusjohtajana.

Vuoden 2016 alussa myös perheen isä Hannu Olkkonen tuli mukaan Aurio Hoivan toimintaan. Hänen vastuullaan on yrityksen liiketoiminnan kehittäminen. Lisäksi hän on kouluttautunut esteettömyyskartoittajaksi. Perheenjäsenten lisäksi Aurio Hoivassa työskentelee tällä hetkellä 13 terveydenhuollon ammattilaista.

- Perheemme on aina ollut läheinen ja tiivis yhteisö. Se, että olemme yhdessä myös yrittäjiä, on yrityksellemme etu ja voimavara, Jan Olkkonen vakuuttaa.

Kullan arvoista apua

Orimattilassa, Lahdessa, Hollolassa ja Heinolassa toimivan Aurio Hoivan liiketoiminta on vahvassa kasvussa, sillä yhä useampi ikäihminen tarvitsee apua kodin askareisiin ja arjen rutiineihin. Lähi- ja sairaanhoitajien lisäksi Aurio Hoivan palveluksessa ovat diabeteshoitaja ja lääkäri, jotka tekevät kotikäyntejä asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Aurio Hoivan kodin turvallisuus -palveluina asiakas voi hankkia itselleen tai omaiselleen paikantavan turvakellon tai turvapuhelimen. Auttamiskäynnit turvalaitteen hälytysten pohjalta tekee päivystävä lähi- tai sairaanhoitaja kaikkina vuorokauden aikoina.

Ideoiden kaupallistamisessa yrittäjien apuna on toiminut LADECin Jyrki Rautkivi. Hän on ollut osa Aurio Hoivan tarinaa jo ennen yrityksen virallista perustamista.

- Menimme vuonna 2013 ensimmäisen kerran tapaamaan Jyrkiä ja pohtimaan yrityksen perustamista. Hän on ollut koko toimintamme ajan taustalla sparraamassa ja kehittämässä yrityksen toimintaa. Jyrkin ja LADECin avulla olemme päässeet ammattilaisten vetämiin myynti- ja markkinointikoulutuksiin sekä saaneet tukea talouspuolen ohjelmistojen tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Jan Olkkosen mukaan Jyrki Rautkiven osaaminen ja tuki ovat olleet Aurio Hoivalle äärimmäisen tärkeitä.

- Olemme taas menossa Jyrkin luokse juttelemaan tämän hetken tilanteesta. Hän pistää meidät pohtimaan tehtyjä asioita sekä kannustaa kyseenalaistamaan ja miettimään vaihtoehtoisia lähestymistapoja.

- Ilman LADECin apua yrityksemme olisi ollut vaikea etsiä ja rahoittaa näin kokonaisvaltaista osaamista ja tukea, hän päättää.

TARU SCHRODERUS 

 

 

Aurio Hoiva Oy lyhyesti


Perustettu vuonna 2013, toiminta alkanut tammikuussa 2014.

Omistajina: äiti Maren sekä pojat Jan ja Markus Olkkonen

Koti- ja sairaanhoito sekä turvapuhelinpalveluiden tuottaja

Yhteensä 17 työntekijää

Liikevaihdon kehitys:

2014: 150 000 euroa

2015: 450 000 euroa

2016: 900 0000 euroa