Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Yrityspalveluseteli Lahti 2024

Lahden kaupunki on tarjonnut vuodesta 2019 alkaen Yrityspalveluseteleitä voidakseen aktivoida lahtelaisyrityksiä pitkäjänteiseen kehittämistyöhön sekä edistääkseen yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä. Kokemukset ovat olleet sekä palveluntuottajien että palvelusetelin käyttäjien osalta positiivisia ja yrityspalvelusetelillä on ollut merkittäviä positiivisia vaikutuksia yrityksiin.

 

Päivitetty viimeksi 15.5.2024

Lahden kaupungin yrityspalvelusetelit 2024

Lahden kaupunki on varannut vuonna 2024 yrityspalveluseteleihin 200 000 euron määrärahan, josta lahtelaisille mikro- ja pk-yrityksille myönnetään 5 000 euron arvoisia (omavastuu 1 000 euroa) seteleitä seuraavaan kolmeen eri tarkoitukseen:  

Lue lisää -> Lahden kaupungin Elinvoima- ja työllisyysjaoston päätös 12.2.2024 
Lue lisää -> Yrityspalveluseteleiden myöntämisen periaatteet
Lue lisää -> Mitä tapahtuu seteleiden myöntämisen jälkeen?

Tiedotamme Lahden yrityspalveluseteleistä uutiskirjeissämme ja somekanavissamme. Kannattaa siis lukea uutiskirjeitämme ja seurata LADECin somekanavien postauksia!

Lue ja tilaa uutiskirjeemme: 
-> www.ladec.fi/uutiskirjeet

Seuraa LADECia LinkedInissä, Facebookissa ja Instagramissa - LADEC-Linktree'stä löydät kätevästi ne kaikki!
-> linktr.ee/lahdenseudunkehitys

 

Lahti-YPS-2024-MyMa_1200x630.jpg

Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen yrityspalveluseteli 2024

Lahden kaupunki myöntää vuonna 2024 Myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteleitä enintään 35:lle lahtelaiselle mikro- tai pienyritykselle (1-49 työntekijää työllistävä) myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.  

Myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin suuruus on 5 000 euroa ja omavastuu 1 000 euroa. Seteli on hyödynsaajalleen vähämerkityksellistä ns. de minimis -tukea.  

Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen yrityspalveluseteleiden saajat päätettiin 13.5. 

Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen yrityspalveluseteleiden hakuaika oli 10.4.-2.5.2024. Hakuajan päätyttyä tehtiin esikarsinta, jonka jälkeen nelihenkinen raati valitsi setelin saajat pisteyttämällä esikarsinnan läpäisseet hakemukset.

Lahden kaupungin elinvoimajohtajan 13.5.2024 tekemällä päätöksellä Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen yrityspalveluseteli myönnettiin yhteensä 35:lle lahtelaisyritykselle. Lahden kaupunki on lähettänyt 13.5. tiedon päätöksestä ja setelien saajista kaikille tätä yrityspalvelusetelityyppiä hakeneille.

-> Lahden kaupungin viranhaltijapäätös Myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin 2024 saajista

-> Lue lisää: Yrityspalveluseteleiden myöntämisen periaatteet

Myönnettiinkö yrityksellesi Myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli? - Mitä seuraavaksi?

-> Lue lisää: Mitä tapahtuu setelin myöntämisen jälkeen

Tutustu setelillä hankittaviin palvelupaketteihin!

-> Myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin 2024 palveluntuottajat palvelupaketteineen tästä

 

Lahti-YPS-2024-KeKa_1200x630.jpg

Kestävän kasvun kehittämisen yrityspalveluseteli 2024

Lahden kaupunki on varannut vuonna 2024 Kestävän kasvun kehittämiseen sekä TKI-toiminnan kehittämiseen tarkoitettuihin yrityspalveluseteleihin 60 000 euron määräisen yhteisen määrärahan, josta kaupunki myöntää yhteensä enintään 15 kappaletta yrityspalveluseteleitä lahtelaisille mikro- tai pienyrityksille (1-49 työntekijää työllistävä). Setelit myönnetään myöntämisehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä, kuitenkin siten, että kumpaakaan seteliä ei voida myöntää enempää kuin kymmenen (10) kappaletta.

Kestävän kasvun yrityspalvelusetelin suuruus on 5 000 euroa ja omavastuu on 1 000 euroa. Seteli on hyödynsaajalleen vähämerkityksellistä ns. de minimis -tukea.  

Kestävän kasvun kehittämisen yrityspalvelusetelin 2024 hakuaika on vielä meneillään!

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan yrityspalveluseteliä, lue ensin:
-> Yrityspalveluseteleiden myöntämisen periaatteet
-> Mitä tapahtuu setelin myöntämisen jälkeen

Mikäli myöntämisehdot täyttyvät yrityksesi osalta, lähetä yrityksesi setelihakemus alla olevan linkin kautta. 
Kannattaa hakea nopeasti, sillä setelit myönnetään ehdot täyttäville yrityksille hakemusten saapumisjärjestyksessä! 
-> Kestävän kasvun kehittämisen yrityspalvelusetelin hakemuslomake

Tutustu palvelupaketteihin!

-> Kestävän kasvun kehittämisen yrityspalvelusetelin 2024 palveluntuottajat palvelupaketteineen tästä

 

Lahti-YPS-2024-TKI_1200x630.jpg

TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalveluseteli 2024

Lahden kaupunki on varannut vuonna 2024 TKI-toiminnan kehittämiseen sekä Kestävän kasvun kehittämiseen tarkoitettuihin yrityspalveluseteleihin 60 000 euron määräisen yhteisen määrärahan, josta kaupunki myöntää yhteensä enintään 15 kappaletta yrityspalveluseteleitä lahtelaisille mikro- tai pienyrityksille (1-49 työntekijää työllistävä). Setelit myönnetään myöntämisehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä, kuitenkin siten, että kumpaakaan seteliä ei voida myöntää enempää kuin kymmenen (10) kappaletta. 

TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalveluseteleitä myönnetään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen liittyvien palveluiden (esimerkiksi muotoilu-, tuotekehitys- tai markkinatutkimuspalvelut) ostamiseen.

Setelin suuruus on 5 000 euroa ja omavastuu on 1 000 euroa.  Seteli on hyödynsaajalleen vähämerkityksellistä ns. de minimis -tukea.

TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelin 2024 hakuaika on vielä meneillään!

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan yrityspalveluseteliä, lue ensin:
-> Yrityspalveluseteleiden myöntämisen periaatteet
-> Mitä tapahtuu setelin myöntämisen jälkeen

Mikäli myöntämisehdot täyttyvät yrityksesi osalta, lähetä yrityksesi setelihakemus alla olevan linkin kautta. Kannattaa hakea nopeasti, sillä setelit myönnetään ehdot täyttäville yrityksille hakemusten saapumisjärjestyksessä! 
-> TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelin hakemuslomake

Tutustu palvelupaketteihin!

-> TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelin 2024 palvelupakettivaihtoehdot tästä
 

Yrityspalveluseteleiden myöntämisen periaatteet

 • Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen, TKI-toiminnan kehittämisen sekä Kestävän kasvun yrityspalvelusetelit 2024 on tarkoitettu mikro- ja pienyrityksille (työntekijämäärä 1-49 henkilöä), joilla on kotipaikka ja kiinteä toimipiste Lahden kaupungissa. 
 • Yrityspalveluseteli voidaan myöntää liiketoimintaa harjoittavalle yritykselle yhtiömuodosta tai iästä riippumatta. 
 • Yrityspalvelusetelillä toteutetaan toimenpiteitä, joilla edesautetaan yrityksen liiketoiminnan kehittämistä. 
 • Asiakasyrityksellä tulee olla edellytykset kokoaikaiseen ja kannattavaan liiketoimintaan, halukkuus kasvaa ja/tai uudistua sekä uskottava suunnitelma kasvun toteuttamiseksi. 
 • Yrityspalvelusetelihakemuksessa tulee olla kuvattuna selkeä ja perusteltu tarve yrityspalvelusetelillä rahoitettavien ja yrityksen kasvusuunnitelmaa tukevien toimenpiteiden toteuttamiseksi. 
 • Yrityksen tilaajavastuun mukaiset velvoitteiden tulee olla kunnossa ja ne tarkastetaan jokaiselta asiakasyritykseltä ennen yrityspalvelusetelin lopullista myöntämistä. 
 • Myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin tulee tarjota merkittävää tukea yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen, sitä ei ole tarkoitettu mainonnan rahoitukseksi. 
 • Yrityspalveluseteleitä ei myönnetä yrityksille, jotka ovat saaneet ja hyödyntäneet Lahden kaupungin yrityspalveluseteliä vuosina 2019-2023. Tarkemmin ilmaistuna: Mikäli yrityksesi on saanut aiemmin Lahden kaupungilta esimerkiksi Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen yrityspalvelusetelin ja myös hyödyntänyt sen, ei yrityksesi voi saada Myynnin ja markkinoinnin kehittämisen, Kestävän kasvun kehittämisen eikä myöskään TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalveluseteliä. Samoin, jos yrityksesi on saanut aiemmin sekä hyödyntänyt Kestävän kasvun kehittämisen tai TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelin, yrityksesi ei voi enää saada mitään haettavissa olevista eri tarkoituksiin suunnatuista yrityspalveluseteleistä. Tällä rajoitusehdolla halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lahtelaisyritys voisi saada kaupungilta tukea toimintansa kehittämisessä tarvitsemansa palveluiden ostamiseen.
 • Yrityspalveluseteleitä ei myönnetä myöskään yrityksille, jotka ovat samanaikaisesti myös yrityspalveluseteleiden palveluntuottajia​​​​​​. 
 • Yrityspalveluseteleitä ei myönnetä myöskään yrityksille, joiden toimialalla on esim. sääntelystä johtuvia rajoituksia markkinoille pääsylle. 
 • Myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin hakijoille tehdään edellä mainittujen kriteerien perusteella esikarsinta, jonka jälkeen setelin saajat valitsee erillinen raati esikarsinnan läpäisseet hakemukset pisteyttämällä. Raadissa on yksi (1) Lahden kaupungin edustaja, kaksi (2) Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n edustajaa sekä yksi (1) yrittäjäjärjestön edustaja. 
 • Kestävän kasvun yrityspalvelusetelit myönnetään elinvoimajohtajan viranhaltijapäätöksellä ehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä. 
 • TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelit myönnetään elinvoimajohtajan viranhaltijapäätöksellä ehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä sen jälkeen, kun asiakasyritys ja toteuttajaorganisaatio ovat sopineet toteuttamistavasta ja aikatauluista. 

Mitä tapahtuu setelin myöntämisen jälkeen?

Myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin myöntämisen jälkeen 

 1. LADEC tekee setelinsaajayrityksen kanssa noin tunnin mittaisen lähtökartoituksen, jossa käydään läpi yrityksen liiketoiminnan tilaa ja keskustellaan yrityksen kehittämistarpeista. -> LADEC ilmoittaa Lahden kaupungille, että kartoitus on tehty. 
 2. Setelinsaajayritys valitsee palveluntuottajien joukosta itselle sopivimman vaihtoehdon ja ilmoittaa valitsemansa palveluntuottajan sekä palvelukuvauksen Lahden kaupungille. Palveluntuottajavalinta on tehtävä 14.6.2024 mennessä tai muutoin yrityspalveluseteli siirtyy varasijalla olevalle yritykselle. 
 3. Palveluntuottaja toteuttaa palvelukuvauksen mukaisen kehittämistyön asiakasyritykselle. Työn tulee valmistua 15.11.2024 mennessä. 
 4. Kun setelinsaajayritys ilmoittaa, että työ on valmis, voi palveluntuottaja laskuttaa kaupunkia toteutusta työstä ja kaupunki laskuttaa asiakasyritykseltä yrityspalvelusetelin omavastuuosuuden. 

Kestävän kasvun yrityspalvelusetelin myöntämisen jälkeen  

 1. Setelinsaajayritys valitsee palveluntuottajien joukosta itselle sopivimman vaihtoehdon ja ilmoittaa valitsemansa palveluntuottajan sekä palvelukuvauksen Lahden kaupungille. 
 2. Palveluntuottaja toteuttaa palvelukuvauksen mukaisen kehittämistyön asiakasyritykselle. Työn tulee valmistua 30.11.2024 mennessä. 
 3. Kun setelinsaajayritys ilmoittaa, että työ on valmis, voi palveluntuottaja laskuttaa kaupunkia toteutusta työstä ja kaupunki laskuttaa setelinsaajayritykseltä yrityspalvelusetelin omavastuuosuuden. 
 4. LADEC tekee setelinsaajayritykselle loppuhaastattelun, jossa kerätään kokemuksia prosessista ja suunnitellaan yrityksen jatkokehittämistä sekä tarvetta LADECin tai muiden toimijoiden palveluille. 

TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelin myöntämisen jälkeen 

 1. Palveluntuottaja toteuttaa palvelupaketin mukaisen kehittämistyön asiakasyritykselle. Työn tulee valmistua 30.11.2024 mennessä. 
 2. Kun setelinsaajayritys ilmoittaa, että työ on valmis, voi palveluntuottaja laskuttaa kaupunkia toteutusta työstä ja kaupunki laskuttaa setelinsaajayritykseltä yrityspalvelusetelin omavastuuosuuden. 

--- 

Kaikille yrityspalvelusetelin saaneille yrityksille tehdään vuoden 2025 alussa kysely, jolla selvitetään yrityspalvelusetelin vaikuttavuutta yritysten liiketoiminnan kehittymiselle.