Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Hyödynnä verkostot

verkostoista kumppaneita ja buustia BISNEKSEEN!

LADEC kehittää ja palvelee Lahden seudun yritysten yhteistyöverkostoja. Tavoitteena on auttaa yrityksiä hyödyntämään yhteistyökumppanuuksia mahdollisimman tehokkaasti oman liiketoimintansa kehittämisessä.

LADECin palveluita yritysverkostoille ja –klustereille ovat muun muassa:

 • Keskinäinen verkostoituminen ja vertaisoppiminen
 • Yritysten yhteismarkkinointi (mm. yhteiset messuosastot ja –osallistumiset)
 • LADECin yrityskehityspalvelujen (kansainvälistyminen, tuotekehitys, liiketoiminnan kehityspalvelut) kanavointi verkostoyritysten hyödyksi
 • Yhteisten koulutusten ja valmennusten organisointi
 • Yhteistyö työvoima-asioissa (rekrytointi, työvoiman keskinäinen hyödyntäminen)
 • Tiedontuotanto yrityksille tärkeistä teemoista
 • Verkoston osaamisen ja menestystarinoiden viestintä ja markkinointi ulospäin

Yhteistyöverkostot, joissa olemme mukana, perustuvat aina yritysten omiin tarpeisiin ja liiketoimintatavoitteisiin. Olemme edistäneet muun muassa seuraavien yritysverkostojen toimintaa:

 • Muotoilupalveluyritykset
 • Vesialan vientiverkosto
 • Jätteestä energiaa -vientiverkosto
 • Hyvinvointialan vientiverkosto
 • Terveysliikuntayritykset
   

Yritysverkostot

Kiertotalous

Sähköinen liikenne

Liikunta ja hyvinvointi


Meriklusteri

Lahden seudun Meriklusteri on yli 100:n meriteollisuuden kotimaisia ja kansainvälisiä projekteja tavoittelevan paikallisen yrityksen yhteistyöverkosto. Toiminta on avointa kaikille meriteollisuudesta kiinnostuneille Lahden seudun yrityksille. LADEC järjestää klusterin yrityksille alihankintapäiviä, joissa isot, kansainväliset meriteollisuusyritykset ja kokonaistoimittajat etsivät osavalmistajia Lahden seudulta. Näiden alihankintapäivien ansiosta jo kymmenet klusterin yritykset ovat päässet kiinni merkittäviin kauppoihin. Alihankintapäivien lisäksi klusterissa mukana olevat yritykset saavat buustia markkinointiinsa yhteisesiintymisistä niin messuilla kuin esitemateriaaleissakin.

Lahden seudun meriklusterin toimintaa vahvistettiin ja alueen yritysten välistä yhteistyötä kehitettiin ja kynnystä lähetystä meriteollisuuden toimintaverkostoa madallettiin Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelman tuella toteutetun Lahden seudun Meriklusteri -hankkeen avulla ajalla 14.12.2017 - 31.3.2021. Hankkeen rahoituksella järjestettiin yhteistyötapaamisia, valmisteltiin yritysten palveluita kuvaava julkaisu, edistettiin yritystemme näkyvyyttä meriteollisuuden verkostoissa ja tehtiin alaan liittyvää selvitystyötä.

EAKR-Vipuvoimaa2014-20-ELY-logonauha_rgb_700px.png

 

 

 

 

 

LADECin ajalla 1.4.2021 - 30.6.2022 toteuttamassa "Lahden Seudun Meriklusteri & Kasvun eväät" -hankkeessa (Dnro 54/00.01.05.21/2021) pyritään pitämään alueen yritykset tietoisina meriteollisuuden alaan liittyvästä tilanteesta sekä säilyttämään ja motivoimaan niitä jatkamaan kehitystoimiaan meriteollisuuden toimialalla ja hyödyntämään alalla tarjolla olevia liiketoimintamahdollisuuksia. Tätä hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla (AKKE).

vellamo.jpg


 

 

 

 

Lisätietoa Lahden seudun meriklusterista ->"Lahti Region Maritime Cluster, Spring 2022".


Viljaklusteri

Päijät-Hämeessä on Suomen mittavin ja monipuolisin viljaosaamisen keskittymä. Koko Hämeen kattavasta viljaklusterista 80-90 % on sijoittunut Päijät-Hämeeseen. Päijät-Hämeen Viljaklusteri on alueen viljan viljelijöistä, teollisuusyrityksistä muodostettu vilja-alan yhteistyöverkosto. Viljanjalostus on perinteikäs ja samalla moderni elintarviketeollisuuden haara, joka panostaa merkittävästi tutkimukseen ja kehitystyöhön.  Vuodesta 2003 toimineen Viljaklusterin tavoitteena on edistää yritystensä alueellista verkottumista, tukea viljaa jalostavien yritysten yhteistyötä ja kohottaa elintarvikealan profiilia.  |  Lue lisää: www.viljaklusteri.fi
 

Yhteistyökumppaniverkostot  

LAB-ammattikorkeakoulu (ent. LAMK)
Lahden Yliopistokampus
Koulutuskeskus Salpaus

Hämeen ELY-keskus
Hämeen kauppakamari
Päijät-Hämeen liitto
Päijät-Hämeen Yrittäjät

Business Finland