Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Digitalisaatiossa voi edetä myös pala kerrallaan

Päivän sanat ovat GDPR, CRM, ERP, some, teollinen internet ja tekoäly

Digitalisaatiossa voi edetä myös pala kerrallaan

Maailma muuttuu ja digitalisoituu huimaa vauhtia. Yrityksille digitalisaatio tuo uusia mahdollisuuksia mm. toiminnan ja palveluiden tehostamiseen sekä parempaan asiakastyöhön. Keinovalikoima on laaja ja kattaa kaiken infran kehittämisestä ja pilvipalveluiden käyttöönotosta somemarkkinointiin.

LADECin liiketoimintakehittäjä Kimmo Seppäsen mukaan digitalisaation kehittämisessä on tärkeä pysyä vähintään kilpailijoiden ja asiakkaiden vauhdissa mukana, mutta maltti ja suunnitelmallisuus ovat aina tärkeitä etenemisessä. Digitalisaatiossa voi edetä myös pala kerrallaan – aina kuitenkin yrityksen kokonaisuus ja strategia huomioiden.
Reilu puoli vuotta sitten LADECissa työnsä aloittanut Kimmo Seppänen on tavannut jo suuren joukon eri kokoisia yrityksiä digitalisaatioon liittyen ja on huomannut, että tukea tarvitaan. 

Digitalisaation neljä kenttää

Digitalisaatiossa kaikki pohjautuu dataan, mutta Kimmo Seppäsen mukaan digitalisaation voi jakaa neljään alueeseen. Niistä ensimmäinen on asiakkuuksien johtaminen ja asiakkuussuhteiden kehittäminen, tämän ytimessä on internetissä tapahtuva viestintä, markkinointi ja myynti. Tähän ryhmään lukeutuvat kaikki kontaktikanavat, mm. someyhteisöt sekä sähköpostimarkkinointi. Toinen alue on tuotteiden ja palveluiden kehittäminen. Tähän kuuluvat täysin digitaaliset palvelut, kuten pelit sekä kaikkien tuotteiden ja palveluiden digitaalisten työkalujen avulla tehtävä tuotanto, mikäli se on mahdollista.

- Kolmas ryhmä voisi olla nimeltään yrityksen johtaminen. Siinä ovat mukana mm. toiminnanohjaus ja digitaalinen taloushallinto. Neljäs ryhmä käsittää infran, ja ryhmään sisältyvät laitteistot, kuten palvelimet, työasemat, liittymät sekä esimerkiksi pilveen tapahtuva tallennus, Seppänen selventää.

Pohjatyön kautta liikkeelle

Kimmo Seppäsen mukaan digitaalisten palvelujen ja ratkaisujen kenttä on niin laaja, ettei kenenkään kannata haukata koko kakkua kerralla. Erityisesti pk-sektorilla kannattaa edetä porrastetusti.

-Tehdään yrityksen kanssa ensin huolellinen pohjatyö ja katsotaan, mihin tähdätään ja miksi. Tämä pätee toki myös suurempiin yrityksiin. Pienillä yrityksillä on vain yleensä vähemmän resursseja ja heikompi virheiden sietokyky. Siksi valittujen palveluiden ja ratkaisujen tulee olla erittäin tarkasti harkittuja. Seppänen sanoo, että yrityksen liiketoiminnan perkaaminen ja erilaisten ratkaisujen puntarointi voi johtaa lopputulemaan, jossa digitaalinen ratkaisu ei olekaan ainoa tai ensisijainen ratkaisumalli.

- LADECin tehtävänä on auttaa asiakasta laatimaan tiekartta ja löytämään itselleen parhaiten sopivat ratkaisut ja toimintamallit, myös verkostoitumaan sopivien palveluntuottajien kanssa. Meiltä saa valmiuksia, suuntaviivoja ja tarvittaessa myös henkilökohtaista sparrausta. Yhdistämme liiketoiminnan ja palvelumuotoilun digin kehittämiseen aina silloin kun se siihen sopii, Seppänen kertoo.

Tapahtumista tietoa

Digitalisaatiosta ja siihen liittyvistä palveluista kiinnostuneille on tarjolla vuoden 2019 loppuun menneessä useita koulutus- ja seminaaritapahtumia. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät LADECin tapahtumakalenterista netistä ja Facebookista.

- Haluamme olla tukemassa yrityksiä siihen, että alasta riippumatta yritykset voivat nostaa digitalisaation astetta. Se on yrityksen ja koko seudun menestyksen edellytys. Käynnissä on parhaillaan useita hankkeita, joihin liittyy digitaalisuuden hyödyntäminen. Siltä ei nykypäivänä voi edes välttyä. Hankkeisiin pääsee mukaan ottamalla yhteyttä LADECin liiketoimintakehittäjiin. Niitä viedään eteenpäin asiakaslähtöisesti eli yrittäjän ei tarvitse miettiä hankkeita itsessään, vaan pikemminkin omia tarpeitaan, tavoitteitaan, kohderyhmiään ja resurssejaan. Pyrimme vastaamaan yrityksiltä tuleviin tarpeisiin niin hyvin kuin mahdollista, Seppänen vakuuttaa.

Tutustu palveluihimme -> Digitalisaatiosta tehoa liiketoimintaan

Lue Tavarataksin digiloikasta -> Mobiilisovellus kertoo, missä kuljetus liikkuu