Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Vuosi 2020 oli LADECin historian vilkkain: yli 1200 yritystä sai maksutonta neuvontaa, uusia yrityksiä syntyi toissavuotta enemmän ja merkittävä määrä yrityksiä sijoittui alueelle


21.1.2021

Alueesi-korona-apu-yrittajalle_valkotausta_270x270.jpg

 

Koronapandemiavuosi 2020 oli yrityksille erittäin haasteellinen, ja se nosti esiin poikkeustilanteeseen liittyviä aivan uusia ja kiireellisiä tarpeita niin yritysneuvonnan kuin rahoituksen ja tukienkin osalta. 

Maaliskuun puolivälissä, kun korona iski Suomeen toden teolla, me LADECissa ryhdyimme heti ratkomaan alueemme kuntien ja yhteistyökumppaneittemme kanssa, miten voimme auttaa aluettamme sekä alueella toimivia yrittäjiä ja yrityksiä selviämään koronan mukanaan tuomista haasteista ja ongelmista:

 

 • Pidensimme palveluaikojamme, perustimme palvelupuhelinringin ja valjastimme koko yritysneuvoja- ja liiketoimintakehittäjäkaartimme päivystämään ja auttamaan alueen yrityksiä puhelimitse, chatissa sekä etäyhteysohjelmien välityksellä.
 • Perustimme talous- ja rahoitus, myynti ja markkinointi, yt-neuvottelut -aiheiden asiantuntijoistamme kriisitiimejä.
 • Asiakasjärjestelmäämme integroitiin pika-aikataululla tukien haun ja käsittelyn yhteistyössä alueen kuntien kanssa mahdollistava osio. Perehdytimme kuntien henkilöstön tukihakemusjärjestelmän käyttöön, tukien ehtoihin sekä hakemuksessa edellytettyjen tietojen tulkitsemiseen ja myös autoimme heitä tulkinnanvaraisten hakemusten käsittelyssä. 
 • Tiivistimme yhteistyötämme entisestään julkisten yritysneuvonta- ja rahoitusorganisaatioiden ja verkostojen kanssa: Olimme aktiivisesti mukana mm. kuntien elinkeinoyhtiöt ja Suomen Yrittäjät käsittävän Alueen Korona apu yrittäjille -yhteistyöverkostossa, myös sen kokoamisessa ja toimintamallin suunnittelussa. Tämän koronan vuoksi kootun verkoston henkilöstö palveli yrityksiä ja yrittäjiä koronaan liittyvissä kysymyksissä viime vuonna huimat 30 000 kertaa!
 • Keskityimme maaliskuusta alkaen viestinnässämme ajantasaisen tiedon välittämiseen eri kanavissamme alueemme yrittäjille ja yrityksille:
  • Perustimme pikaisella aikataululla verkkosivustollemme Korona-apu -sivun.
  • Välitimme tietoa meiltä saatavissa olevasta maksuttomasta neuvonnasta sekä tarjolla olevan rahoituksen ja tukien hakuajoista ja -ehdoista kaikissa sosiaalisen median kanavissamme.
  • Perustimme Facebookiin myös alueellisen tiedon jakoa ja vertaistukea tarjoavan ”Pulmia koronasta – Yrittäjäapua Lahden seudulla” -ryhmän. Ryhmään liittyi pienessä ajassa yli 400 jäsentä ja olemme edelleen nyt kuluvanakin vuonna jatkaneet tiedon välittämistä ja keskustelun ylläpitoa tässä ryhmässä.

Yli 1200 yritystä hyödynsi vuonna 2020 LADECin neuvontaa ja uusia yrityksiä perustettiin alueellemme hieman enemmän kuin edellisvuonna

Olemme iloisia siitä, että pystyimme viime vuonna 2020 auttamaan ja neuvomaan yli 1200 alueemme yritystä! Ja positiivista on myös se, että vaikka kevään poikkeusolojen aikaan yrittäjyysneuvonnassamme oli rauhallisempaa, alueellemme perustettiin yhteensä 971 yritystä, mikä oli hieman enemmän kuin edellisenä vuonna.

Myös alueellemme vuonna 2020 sijoittuneiden yritysten määrä oli merkittävä

Yritysten kiinnostus Lahden seutua kohtaan sijaintipaikkana on selvässä kasvussa. Vuonna 2020 yhtiömme sijoittumispalveluiden kautta alueelle sijoittui 15 yritystä, jotka työllistävät alkuvaiheessa yhteensä lähes 130 työntekijää. Edelliseen vuoteen verrattuna sekä sijoittuneiden yritysten että työpaikkojen määrä kasvoivat merkittävästi – työpaikkamäärä lähes kolmikertaistui. 

Myös vuosi 2021 on alkanut lupaavasti. Ladecin käynnissä olevien varteenotettavien sijoittumisneuvottelujen määrä on suurempi kuin koskaan, ja asiakkaista aiempaa suurempi osa on kansainvälisiä yrityksiä. Lahden uusi eteläinen kehätie tuo lisää mahdollisuuksia, ja Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi sekä kasvava yliopisto- ja korkeakoulutoiminta ovat selvästi herättäneet kiinnostusta yrityksissä.

Tutustu Lahden seutua yritysympäristönä ja sijoittumiskohteena esittelevään Lahti Business Region -sivustoon: -> lahtibusinessregion.fi. 

tunnus_turkoosi_pohja_270px.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ympäristöpääkaupunkivuosi tulee olemaan alueellamme mielenkiintoinen

Lahti on Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021. Pääkaupunkivuoden tiimoilta alueellamme tapahtuu paljon myös yrityskentässä. Esimerkiksi Kestävän kehityksen mittarointi -hankkeessa, jossa myös Ladec on mukana, LUT-yliopiston opiskelijat kehittävät viidelle alueemme yritykselle kestävyys- ja ympäristömittareita, joilla yritykset pystyvät jatkossa todentamaan vastuullisuudesta ja ympäristöajattelusta syntyvät taloudelliset ja liiketoiminnallisia hyödyt. Ympäristöpääkaupunkivuoden innovaatiokilpailun haasteisiinkin saadaan varmasti mielenkiintoisia uusia ratkaisuideoita. - Odotamme mielenkiinnolla, mitä muuta uutta yritysyhteistyötä vuosi tuo tullessaan! 

Lue lisää ympäristöpääkaupunkivuodesta Green Lahti -sivustolta: -> greenlahti.fi

---

Lisätietoa:

Jukka Rantanen
toimitusjohtaja
044 749 9288 | jukka.rantanen(at)ladec.fi

Päivi Karttunen
johtaja | Neuvonta- ja kehittämispalvelut
050 568 7446 | paivi.karttunen(at)ladec.fi

Tomi Tura
johtaja | Yritysympäristön kehittäminen
050 323 1050 | tomi.tura(at)ladec.fi