Polkupyörähaaste yrityksille ja työyhteisöille – kilometrikilpailun ilmoittautuminen avattu


16.4.2018

Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys LADEC haastavat lahtelaiset yritykset ja niiden työntekijät pyöräilemään valtakunnalliseen kilometrikisaan, joka alkaa toukokuun alussa ja päättyy syyskuun lopussa 2018. Pyöräilyhaasteessa yrityksen tai työyhteisön työntekijät kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueensa kilometrisaldoa. Haasteen voittaa joukkue, jolla on kilpailuaikana eniten ajettuja pyöräilykilometrejä.

Lahdessa pyöräily on helppoa. Kattava pyörätieverkosto ja lyhyet etäisyydet tekevät pyöräilystä kätevän tavan liikkua kaupungissa. Tällä hetkellä 17 prosenttia kaupungin sisäisistä matkoista pyöräillään kesällä, mikä nostaa Lahden Suomen pyöräilykaupunkien kärkijoukkoon. Vaikka Lahdessa pyöräily on yleistä, niin pyöräilyä voidaan lisätä erityisesti lyhyiden automatkojen tilalle.  

Lahdessa kannustetaan kestävään liikkumiseen

Lahden kaupunki on käynnistänyt EU:n Urban Innovative Actions -ohjelman rahoittaman CitiCAP-hankkeen, jonka tavoitteena on liikennepäästöjen vähentäminen vaikuttamalla asukkaiden liikkumistapoihin. Kaupunki haluaakin pyöräilyhaasteella rohkaista yritysten työntekijöitä pyöräilemään, mikä elävöittää kaupunkia ja tekee esimerkiksi keskustasta entistä viihtyisämmän. Siitä on myös hyötyä pyöräilijöille. Se on hauska ja virkistävä kulkutapa, mikä parantaa samalla kuntoa sekä säästää aikaa, rahaa ja luontoa. 

Leikkimielisen kilpailuhaasteen palkintona on kunniaa ja Jopo-pyörä, jonka voittaa eniten kilometrejä pyörällä ajanut yritys tai työyhteisö. Voittajajoukkueeseen ollaan yhteydessä kilometrikisan päätyttyä palkinnon luovuttamiseksi. Polkupyörää toivotaan käytettävän yhteisenä työpaikkapyöränä, ja se kustannetaan CitiCAP-hankkeesta.

Ilmoita siis yrityksesi tai työyhteisösi mukaan kilpailuun osoitteessa www.kilometrikisa.fi. Samalta sivustolta löytyy tarkemmat säännöt ja ohjeet kilpailuun.

Polkaistaan Lahti yhdessä Suomen parhaaksi pyöräilykaupungiksi!

Lisätiedot: Essi Artima-Sulkinoja, puh: 050 414 4095, essi.artima-sulkinoja@ladec.fi