Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

Lahti Sports Hub -verkoston innovaatioiltapäivässä kiteytettiin liikunta-alan yritysten tuote- ja palvelutarpeita TKI-toimijoille jatkojalostukseen

LahtiSportsHub_Sibeliustalo_27-09-2022_IMG_13752_Anri-Vuori.jpg

Lahti Sports Hub edistää ja yhdistää Lahden seudulla urheiluliiketoimintaa ja avaa toimijoille ovia kansainvälisiin verkostoihin. Lahden seudun erikoistumiskärkien joukkoon on huminalla noussut liikunta ja kansainvälinen urheiluliiketoiminta sekä näiden ympärille kytkeytyvä tapahtumaosaaminen, johon Lahden seutu tarjoaakin monipuolisia toteutusympäristöjä.    

Lahti Sports Hub -hankkeen Innovation Campissa Sibeliustalolla 27.9.2022 pohdittiin, mitä mahdollisuuksia korkeakoulujen osaaminen ja tutkimus tarjoavat liikunta- ja urheilualan yrityksille sekä seuroille. Työpajaosiossa tunnistettiin osallistujien instanssien kehittämistarpeita ja mietittiin miten korkeakoulujen lisäksi eri tutkimusympäristöt voivat näihin vastata. Päivän pihvinä oli herättää yritysten tietoisuutta ja kiinnostusta korkeakouluyhteistyöhön ja yhteistyössä toteutettaviin tutkimusmahdollisuuksiin.  

LUT muuttaa urheilun tulevaisuutta insinöörinäkökulmalla 

LUT-yliopisto kehittää liikunta-alaa digitalisaation, tekniikan ja urheilusimulaation avulla. LUTissa on viime aikoina tutkittu esim. pyöräkelauksen tehonmittausta, kamppailulajien liikemittausta ja liikkeentuottamia kuormituksia lihaksille ja luustolle sekä erilaisia kuntoutusmuotoja. LUT-yliopiston Sports Engineering -painotteisella huippututkimuksella löydetään yhä enemmän kansantaloudellisesti kestäviä ja arjen liikkumista edistäviä ratkaisuja, joilla on myös kaupallista arvoa. Yrityksellä saattaa olla hyvä uusi tuote- tai palvelu, mutta vasta TKI-yhteistyöllä sen koko potentiaali saadaan näkyville.  

Korkeakouluyhteistyöstä potkua urheiluteknologiayritysten tuote- ja palvelukehitykseen  

”Me etsimme liike-elämästä uusia kumppaneita, jotka haluavat tutkia ja kehittää liikuntaa ja hyvinvointia. Opiskelijamme voivat tuottaa tutkimuksia ja heidän avullaan yritys saa käytännön työhön lisää käsipareja ja uusia näkökulmia yrityksen palvelutarjoomaan. Onnistuneessa yritysyhteistyössä toiminta voidaan hankkeistaa, joka on yritykselle kustannustehokas tapa päästä kaipaamiinsa tavoitteisiin. Ja LADECilta saa apua hankehakuun liittyvässä käytännössä”, tiivistää LUT-yliopiston tutkijatohtori ja Sports Engineering Research Centre Finland (SERCF) -hankkeen yhteyshenkilö Tero Rantala

---
Tämä Sibeliustalolla järjestetty innovaatioiltapäivä oli jatkoa keväällä Pajulahdessa järjestelylle Sports Hub -verkoston Bootcampille, jossa yritykset pääsivät kertomaan palvelutarpeistaan Sports Hub -verkoston toimijoille. Työpajassa kiteytettyjä liikunta-alan toimijoiden tarpeita viedään eteenpäin verkoston toimijoiden, LUTin tutkimustiimien kanssa ja simuloiden Lahden seudun fyysisissä harjoitusympäristöissä. 


Teksti: Anri Vuori | LADEC