LADECin kautta perustettiin viime vuonna 222 uutta yritystä


6.2.2018

Uusia yrityksiä on perustettu Lahden Seudun Kehitys LADECin kautta vuonna 2017 ennätystahtiin. LADECin perustamisneuvonta kuuluu valtakunnalliseen Uusyrityskeskus-verkostoon, jolla on toimintaa 30 paikkakunnalla. Viime vuoden aikana Suomessa perustettiin uusyrityskeskusten avulla yhteensä 7 468 yritystä. Tämä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2016, jolloin yrityksiä perustettiin 7 345. Lahden seudulla Lahden Seudun Kehitys LADECin kautta uusia yrityksiä perustettiin 220, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.

Koko maan osalta kolmannes (30 %) alkaneista yrittäjistä oli vuonna 2017 työttömiä. Opiskelijoita oli joka kymmenes ja eläkeläisiä prosentin verran. Yrityksen perustaneista 36 prosenttia oli ennen yrityksen perustamista toiminut yksityisen työnantajan palveluksessa. Julkishallinnon palveluksesta yrittäjäksi siirtyneitä oli vain seitsemän prosenttia. Valtaosa uusista yrityksistä perustettiin palvelualoille.

Lahden seudulla LADECin kautta perustettiin viime vuonna 222 uutta yritystä. Se on 35 yritystä enemmän kuin vuonna 2016.

LADECin perustamis- ja kehittämispalveluista vastaava johtaja Päivi Leppäsen mukaan Lahden seudulla viime vuonna uusia yrityksiä on perustettu palvelualojen lisäksi myös tuotannollisille aloille.

”Yleinen taloustilanne näyttää paremmalta kuin pitkään aikaan ja on hienoa nähdä, että Lahden seudulla perustettujen yritysten määrä on noussut merkittävästi kattaen eri toimialoja. Perustettujen yritysten määrä vaihtelee kuukausittain aika paljonkin. Viime vuonna oli kuitenkin selkeästi nähtävissä, että yrittäjyyttä harkitsevien määrä Lahden seudulla on ollut tasaisessa kasvussa”, toteaa Päivi Leppänen.

Maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa – nyt myös ilman ajanvarausta

LADECin yritysneuvojien puheille pääsee helposti: Ajan voi varata joko palvelunumerosta 044 702 2700 tai www.ladec.fi -verkkosivuilta chatin kautta.

LADEC tarjoaa jatkossa perustamisneuvontaa kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo 8-16 myös ilman ajanvarausta, ja aivan Lahden keskustassa, Lahti Design Centerissä Malskilla, Päijänteenkadun ja Mallaskadun kulmassa.

”Tarjoamme asiakkaillemme yrityksen perustamiseen ohjausta, neuvontaa ja tukea. Olemme pyrkineet tekemään sen mahdollisimman nopeaksi ja joustavaksi. Vuoden alussa aloitimme tiistaisin ja torstaisin Malskin päivystyksen, josta yrityksen perustamista suunnitteleva saa ilman ajanvarausta henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua”, kertoo Leppänen.

Lisätietoja:

Päivi Leppänen
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
050 568 7446  |  paivi.leppanen(at)ladec.fi

---
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Buustia bisnekseen!
LADEC kehittää Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä sekä markkinoi seutua vetovoimaisena yritysympäristönä. Autamme yrittäjiä ja yrityksiä kaikissa yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen sekä seudullemme sijoittumiseen liittyvissä asioissa. Neuvontapalvelumme on maksutonta. Neuvomme vuosittain lähes 1000 henkilöasiakasta perustamis- ym. asioissa, ja avullamme Lahden seudulle syntyy yli 200 uutta yritystä joka vuosi. Liiketoiminnan kehittämispalveluitamme hyödyntää vuosittain noin 800 yritysasiakasta.  www.ladec.fi |  www.lahtibusinessregion.fi

Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry on yksityisen ja julkisen sektorin yhteistoimintajärjestö, joka perustettiin vuonna 1989 elinkeinoelämän toimesta. Yhdistyksen perustajatahot ja taustayhteisöt edustavat laajasti koko yhteiskuntaa, mutta toiminta on elinkeinoelämävetoista. Yhdistyksen jäseniä ovat eri puolille Suomea perustetut 30 alueellista uusyrityskeskusta sekä lukuisat yritykset, yhteisöt ja asiantuntijat, jotka haluavat olla mukana auttamassa alkuun menestyviä yrityksiä. Jäsenkeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusten kautta perustetuista yrityksistä on kahden vuoden kuluttua toiminnassa 90 % ja viiden vuoden kuluttua yli 80 %. www.uusyrityskeskus.