Soita meille 044 702 2700

search Haku

  fi en

AJANKOHTAISTEEMA | Yritysneuvontaa menestyksennälkäisille


15.4.2021

Tämä artikkeli on julkaistu Padasjoen Sanomissa 15.4.2021 Kynävinkkeli-palstalla

Yritysneuvontaa menestyksennälkäisille

Poikkeusaikojen rankkoja yritystarinoita lehtien palstoilta lukiessa saattaa unohtua, että kaikki toimialat eivät ole kärsineet koronapandemiasta. Moni yritys on löytänyt jopa uutta liiketoimintaa muuttuneista olosuhteista. Rokotustilanne paranee Päijät-Hämeessäkin viikko viikolta ja laumasuojan raja lähestyy. Ainakin itse uskon vahvasti, että pahin on jo kaukana takana. 

Padasjoella perustetaan vuosittain noin 15 uutta yritystä, mutta lisää tarvittaisiin, jotta kunta säilyy elinvoimaisena ja mukavana asuinpaikkana. Siksi Padasjoki haluaa tarjota kuntalaisilleen LADECin maksutonta yritysneuvontaa. Tiesithän tästä mahdollisuudesta?

Toivon, että tänä vuonna pääsisin tukemaan yhä useampaa yrittäjyyttä omaksi elämäntavakseen harkitsevaa padasjokelaista. Siis myös sellaisia kuntalaisia, joilla ei ole yrittäjyydestä vielä kokemusta. Jos omassa lähipiirissä ei ole lainkaan yrittäjiä, voi harhaisesti tuntua siltä, että kaikki yrittäjät ovat pitkän linjan konkareita. Totuus on kuitenkin se, että jokainen yrittäjä on elänyt joskus yrittäjyytensä ensimmäisen päivän. Konkari on aina entinen noviisi. Eikä todellakaan ole tarvinnut syntyä yrittäjäsukuun – yrittäjäksi voi myös kasvaa, vaikka vähän kypsemmälläkin iällä.

Yrittäjäksi lähteminen ei välttämättä aina tarkoita sitä, että kaikki pitäisi aloittaa nollasta liikeideaa ja sen kysyntää pohtien. Monet mielenkiintoiset ja elinvoimaiset yritykset ovat tälläkin hetkellä sukupolvenvaihdosvaiheessa. Pienissä kunnissa on tyypillistä, että kyseinen palvelu lakkaa kokonaan olemasta, jos eläköityvä yrittäjä ei löydä itselleen jatkajaa. Moni paikkakuntalainen jää tällöin suremaan pysyvästi sulkeutunutta ovea. 

Jos yritystoiminnan haluaa aloittaa nimenomaan nollasta, rohkaisen tietysti tällekin yrittäjän tielle. Tarvitsemme myös uusia innovaatioita ja liikeideoita muuttuvaan maailmaan. Erityisesti tässä tapauksessa kannattaa ottaa vastaan kaikki neuvot ja näkemykset, joita saatavilla on. Ensimmäinen oma neuvoni on, että LADECiin kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta esimerkiksi starttiraha ei pääse menemään sivu suun. Niinkin on joskus käynyt, kun hakemusta ei ole tajuttu tehdä oikeassa vaiheessa.

Yrityksen voi nykyään perustaa verkossa vaikka hetken mielijohteesta, mutta meillä on esitellä tilastodataa siitä, että yritysneuvonnan avulla syntyneet yritykset menestyvät paremmin. Esimerkiksi kannattavuuslaskelmat ja muut tärkeät selvitykset voivat vauhdin hurmassa unohtua kokonaan! Nimittäin tutkitusti yli 80 prosenttia yritysneuvonnassa käyneistä yrityksistä toimii vielä viiden vuoden jälkeen. Kaikista perustetuista uusista yrityksistä samaan yltää keskimäärin vain 50 prosenttia!

Henkilökohtaisesti neuvomalla pystyn parhaiten auttamaan. Kannustan myös osallistumaan LADECin maksuttomiin info-, koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksiin. Niissä yrittäjyyttä pohtivat, yrittäjät ja yritysten edustajat voivat päivittää tietojaan ja oppia uutta liiketoiminnan eri osa-alueilta sekä luoda ja ylläpitää kontakteja. Tietoa tilaisuuksista saa meidän netistä www.ladec.fi ja tilaamalla uutiskirjeemme.

Liikkeelle voi siis lähteä itselleen sopivimmalla tavalla: Joko ensin tutustumalla yrittäjyyden teemoihin hieman kasvottomammin tilaisuuksissamme tai heti kasvokkain kanssani. Hei Pekka, haluaisin perustaa yrityksen Padasjoelle! Tuota lausetta varten minä teen työtäni!

LADEC_PekkaMantila_1-2019_150x225px.jpg
 

 

 

 

 

 

 

PEKKA MANTILA
Liiketoimintakehittäjä | Neuvonta- ja kehittämispalvelut
Kuntakohtaiset yritysyhteyshenkilöt
+358 40 773 3937 | pekka.mantila@ladec.fi

---

Pekka Mantila toimii liiketoimintakehittäjänä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:ssä, jossa hän vastaa alkavien yrittäjien perustamisneuvonnasta sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdosasioista. Hän toimii Asikkalan, Hartolan, Iitin, Padasjoen ja Lahti/Nastolan yritysyhteyshenkilönä. Aiemmin hän on toiminut noin 20 vuotta pankkialalla.
 

-> Lue lisää: LADECin yrittäjyysneuvonta

-> Lue lisää: LADECin palvelut yrityksille

-> Lue lisää: LADECin tapahtumat

-> Tilaa LADECin uutiskirje