Osaamistorstai - koulutusorganisaatiot liike-elämän palveluksessa


 21.10.2021 klo 10.00 - klo 11.00
 TEAMS-webinaari ,
 LADEC, LAB-ammattikorkeakoulu ja Salpaus
 Maksuton

Koulutusorganisaatio-yhteistyö antaa yritykselle uusia näkökulmia projekteihin ja lisää yritysten kilpailuasemaa. Osaamistorstaissa yritykset kuulevat mitä palveluita koulutusorganisaatiot työelämälle tarjoavat ja etenkin miksi yhteistyöstä on hyötyä. Yhteistyön aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa yrityksille! Aiheeseen uutta näkökulmaa tuovat työelämäcaset liiketoiminnasta ja hyvinvoinnista.

Kolmas Osaamistorstai -tilaisuus järjestetään 21.10 klo 10-11 Teamsissa. Mukana ovat Koulutuskeskus Salpauksen opetusalajohtaja Henna Erkamo ja LAB-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntijat, projektipäälliköt Anna Lahti ja Elina Ruokoski.

Henna Erkamo kertoo oppisopimuksen mahdollisuuksista työnantajan näkökulmasta. Oppisopimus on monipuolinen, joustava ja edullinen tapa kouluttaa omaa henkilöstöä tai rekrytoida uusia työntekijöitä. Keskustelussa on mukana ravintola Kettu ja Kanan toimitusjohtaja Pasi Jääskeläinen. Hän kertoo kokemuksia yrityksensä ja Salpauksen välisestä yhteistyöstä, jolla pyritään turvaamaan osaavan työvoiman saanti ja nykyisen henkilöstön osaamisen kehittäminen.

Anna Lahden puheenvuoro käsittelee LABin Konenäön sovellukset sote- ja hyvinvointialalla -hanketta. Opiskelijat ovat olleet hankkeessa vahvasti mukana. Tutkimuksessa selvitettiin käsihuuhteen käyttöön liittyviä motivaatiotekijöitä. Hankkeessa olivat mukana SKC Desin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä (PHHYKY). Yhteistyön avulla SKC Desin pääsi kehittämään tuotettaan ja sai siten hankkeesta tärkeää tietoa liiketoiminnan edistämiseksi.

Elina Ruokoski kertoo HENTU-hankkeesta. HENTU eli Henkilöstötuottavuuden kehittäminen -hankkeen tavoitteena oli mm. kehittää päijäthämäläisten pk-yritysten henkilöstötuottavuutta ja tiedolla johtamisen tasoa, esimiesten vuorovaikutustaitoja ja osallistaa työntekijöitä oman työnsä ja työelämänsä laadun kehittämiseen. Hankkeessa oli mukana 7 yritystä.

Ilmoittaudu maksuttomaan tapahtumaan viimeistään 19.10. Ilmoittautumislomakkeelle voit esittää kysymyksiä ja aihetoiveita LADECille, Salpaukselle ja LABille. Tervetuloa!