Hybridiseminaari: Ennakoiva yhteistyö - avain turvalliseen sähköistyvään liikenteeseen


 30.3.2022 klo 13.00 - klo 15.30
 Original Sokos Hotel Tripla, Helsinki/Etänä, Fredikanterassi 1 B, 00520 Helsinki
 Suomen Palopäällystöliitto ry, eFlow Hub ja Lahti GEM (LADEC)
 Maksuton

Liikenteen sähköistyminen haastaa moninaisten ratkaisujen löytämiseen. Liikenteen ratkaisuissa turvallisuus on avainasemassa niin fyysisissä kuin digitaalisissa ympäristöissä. Toimijoiden välinen yhteistyö on tärkeää ratkaisuja suunniteltaessa ja kehitettäessä. Näin vältytään esimerkiksi ratkaisujen kaupallistamisvaiheessa niin aikaviiveiden kuin erityyppisten vaatimusten aiheuttamilta kustannuksilta. Seminaarissa tuodaan keskusteluun yhteistyön merkitystä, mahdollisuuksia ja haasteita pelastusalalla.

Tilaisuuden ohjelma

13.00–13.15 Tilaisuuden avaus I Suomen Palopäällystöliitto ry, eFlow Hub ja Lahti GEM
13.15–13.40 Renault Group’s commitments for road rescue I Claire Petit-Boulanger and Christophe Lenglos, Groupe Renault, France
13.40–14.00 Ajoneuvoakkujen valmistus Suomessa ja tuotantoprosessin vahinkoherkkyys I Kimmo Lehtonen, Valmet Automotive
14.00–14.20 Underground mining battery vehicles - new challenges requires co-operation I Jari Söderlund, Sandvik
14.20–14.40 Tauko
14.40–15.00 Opiskelijoiden protopajan turvallisuuskulttuuri, J. Hyneman Centre I Markku Ikävalko, LUT-yliopisto
15.00–15.20 Liikenne sähköistyy – pommiryhmä paikalle I Jukka Kukkonen, Shift2Electric, Minnesota USA ja Kirsi Immonen, Suomen sähköautoilijat ry.
15.20–15.30 Pelastusalan kommentti- ja loppupuheenvuoro

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Suomen Palopäällystöliitto ry, eFlow Hub ja Lahti GEM.

Ilmoittaudu viimeistään ke 23.3.

Tilaisuus on maksuton ja ilmoittautuessasi voit myös esittää kysymyksiä ja toiveita tilaisuudessa käsiteltäväksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisesta. 

Tervetuloa mukaan!


---
Suomen Palopäällystöliitto on vuonna 1932 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen. Jäsenistöömme kuuluu muun muassa pelastusalan palopäällystöä ja alipäällystöä, sopimuspalopäällystöä, turvallisuusalan asiantuntijoita ja johtavissa asemissa olevia henkilöitä.

eFlow Hub on akkuteknologioiden ja sähköisen liikkumisen osaamiskeskittymä Varsinais-Suomessa. eFlow Hubin mahdollistaa Kasvua sähköistymisen yritysekosysteemistä 2020-2022 -hanke, jota toteuttavat Yrityssalo Oy sekä Turku Science Park Oy, ja rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Vipuvoimaa EU:sta sekä Varsinais-Suomen liitto.

Lahti GEM on Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri, joka toimii yritysten, oppi- ja tutkimuslaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalustana. Yhteistyöalustalla edistetään sähköistyvän liikenteen tarjoamien liiketoiminta- ja TKI-mahdollisuuksien hyödyntämistä sekä rakennetaan ratkaisuja toimijoiden osaajapulaan. Lahti GEM yhteistyöalustaa koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.

---
Tilaisuus rahoitetaan Hiilineutraalin sähköistymisen ekosysteemi (Dnro.8/00.01.05.21/2021), jota rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ja Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määräraha (AKKE).

wellamo.png

JA

Kasvua sähköistymisen yritysekosysteemistä 2020-2022 -hankkeesta, jota toteuttavat Yrityssalo Oy sekä Turku Science Park Oy, ja rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Vipuvoimaa EU:sta sekä Varsinais-Suomen liitto.
 

Eflow Hub_hankkeen logot yms..PNG