Jaa sivu

Rastec optimoi varastojen toiminnan

Lahtelainen Rastec Sisälogistiikka Oy on varastoinnin ja logistiikan asiantuntijayritys. Viimeviikkoisilla Logistiikka-messuilla mukana olleen yrityksen ainutlaatuista kokonaispalvelukonseptia hyödyntää suuri osa päijäthämäläisistä teollisuusyrityksistä.

- Varasto on paikka, jossa kaikki ”väärät” ratkaisut huomataan. Jos yrityksellä olisi vain yksi asiakas, yksi tuote ja yksi toimittaja, ongelmia ei olisi lainkaan. Kun tuoterepertuaari kasvaa ja laajenee, ongelmat lisääntyvät. Ajankäytöstä saattaa tuhlautua suuri osa sellaisten tuotteiden parissa puuhasteluun, jotka eivät juurikaan kohenna yrityksen kassavirtaa, Rastec Sisälogistiikka Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Harri Hakanen kertoo.

Rastecin kokonaispalvelussa lähdetään liikkeelle varaston simuloinnista. Yrityksen käyttämä C-WIS on markkinoiden ensimmäinen ja ainoa ohjelma, joka kykenee hyödyntämään varaston todellista tietoa ja järjestelemään varaston toiminnot niiden avulla tehokkaiksi. Ohjelma luokittelee tuotteet paitsi niiden suhteellisen tärkeyden, myös keskinäisten suhteiden perusteella. Toisin sanoen ne tuotteet, joita keräillään usein yhdessä, sijoitellaan varastossa lähekkäin. Yksinkertaisimmillaan tehokkuutta saadaan vaihtamalla tuotteiden paikkoja tai muuttamalla hankintojen rakennetta. Saavutettavat hyödyt voivat olla taloudellisesti varsin merkittäviä.

- Ohjelma toimii minkä tahansa varastoa ohjaavan järjestelmän kanssa. C-WIS kertoo varastoon sitoutuneen pääoman sekä sen todellisen kapasiteetin. Hyödyntämällä varaston todellisia tietoja C-WIS kykenee esittämään tarkat luvut varaston toiminnasta sekä sen miten ja kuinka paljon niitä voisi vielä parantaa.

Kokonaisvaltaista palvelua

Varastotoimintojen simulointi on näppärää ja nopeaa. Ohjelman kautta voi esimerkiksi vertailla erilaisia trukkivaihtoehtoja, ottaa käyttöön varastoautomaatteja, vaihtaa layoutia tai muokata työtehtäviä ja katsoa simuloimalla, miten ratkaisu vaikuttaa varaston toimintaan ja tehokkuuteen. Simuloinnin avulla on myös helppo testata ja perustella erilaisia varastoon tehtäviä investointeja.

- Kun suunnitelmat ovat valmiit, tarjoamme asiakkaalle koko paketin varaston käytännön toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Huolehdimme hyllyjärjestelmistä, koneista ja trukeista ja tarjoamme niihin jopa rahoituksen. Trukit on mahdollista hankkia myös leasing-rahoituksella. Palveluumme kuuluu myös varastojen jälkihuolto sekä säännölliset tarkistukset, Harri Hakanen kertoo.

Hakasen mukaan Rastecin palveluja hyödyntää suuri osa päijäthämäläsittäin tunnettuja pieniä ja suuria teollisuusyrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Yrityksellä on asiakaskuntaa ympäri Suomea.

- Kokonaisvaltaiset varastopalvelumme soveltuvat kaikenkokoisille toimijoille, hän päättää.

 

Teksti: Taru Schroderus