Jaa sivu

Yritysympäristön kehittäminen

Tura Tomi

Johtaja
Yritysympäristön kehittäminen & viestintä
+358 50 323 1050
Elinkeinopolitiikka, sidosryhmäyhteistyö, korkeakouluyhteistyö. Toimitusjohtajan varahenkilö.
Olen lähes alkuperäinen lahtelainen ja intohimoinen Lahden seudun puolestapuhuja. Olen työskennellyt koko 2000-luvun alueen ja sen elinkeinoelämän uudistamisen parissa ensin tutkijana ja kehittäjänä, ja viimeiset vuodet myös markkinoinnin parissa. Tunnen erityisesti elinkeinopolitiikkaan, strategiseen kehittämiseen sekä yritysten, kuntien ja korkeakoulujen väliseen yhteistyöhön liittyvät asiat.
 

Kehityskohteet

Artima-Sulkinoja Essi

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 414 4095
Kehityskohteet, julkiset hankinnat
Olen mukana julkisiin hankintoihin liittyvissä projekteissa ja autan mielelläni niihin liittyvissä kysymyksissä sekä rahoitushakemusten sparraamisessa. Seuraan aktiivisesti talouden näkymiä ja sen kehittymistä. Tartun työtehtäviini ripeällä ja ammattimaisella otteella. Vapaa-ajalla olen aktiivinen liikkuja. Kesällä hyppään pyörän selkään ja viiletän ympäri Päijät-Hämettä ristiin rastiin.
 

Kilpi-Koski Johanna

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 400 0793
Kehityskohteet, kiertotalous, EU-rahoitus
Työssäni keskityn kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseen. Jos sinulla on kysyttävää EU-rahoituksesta, ota minuun yhteyttä! Olen harrastanut partiota pienestä pitäen, ja se näkyy myös asenteessani työhön. Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni. Parhaillaan valmistelen väitöskirjaa metalleilla pilaantuneista maista.
 

Vuori Anri

Assistentti
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 518 0067
Tapahtumat, viestintä
Olen vuodesta 2009 alkaen tehnyt töitä muun muassa kansallisen cleantech-klusterin ja alueemme kiertotalouden kehittämisen parissa. Ominta alaani ovat tapahtumien järjestäminen, viestintä ja kaikki uuden luominen. Juureni ovat Helsingissä, joten osaan tuoda elinkeinoelämän kehittämistyöhön myös stadilaista näkökulmaa.
 

Ekholm Leif

Asiakkuuspäällikkö
Energon Oy
+358 50 518 4444
Uusiutuva energia, Energon, laboratoriotilat
Vastaan uusiutuvan energian tutkimuskeskuksen Energonin operatiivisesta toiminnasta. Osaan kartoittaa asiakkaan yksilölliset tarpeet ja käynnistää sen pohjalta uusiutuvan energian tutkimusprojekteja Energonilla. Minulla on vuosikymmenien kokemus energiatoimialalta ja viennistä.
 

Komu Pekka

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
Työvapaalla Lahden kaupungin hallituksen puheenjohtajana 31.5.2019 asti.
 

Kiertotalous

Menard Päivi

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 402 6911
Kiertotalous, Venäjä
Olen työskennellyt yli 25 vuotta vastuullisissa suomalaisen ympäristö- ja muun liiketoiminnan edistämistehtävissä sekä Venäjällä että Suomessa. Olen vastannut kehittämishankkeiden suunnittelusta, operatiivisesta johdosta ja raportoinnista. Tällä hetkellä keskityn kiertotalouden edistämiseen. Luonteeltani olen tavoitteellinen ja yhteistyökuvioita rakentava, ongelmien ratkaisuja etsivä organisoija. Työelämässä suurinta iloa tuottaa asiakkaiden onnistumisten edesauttaminen ja liiketoiminnan kasvu.
 

Selin Jukka

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 40 521 6071
Kiertotalous, materiaalivirrat, vesienkäsittely, prosessiteollisuus
Minulla on laaja kokemus materiaalivirtojen kustannustehokkaasta hyödyntämisestä eri sektoreilla sekä erityisesti erilaisista vesienkäsittelyteknologioista ja niihin liittyvistä osatekijöistä, kuten energiasta. Vahvuutenani on teorian ja käytännönkokemuksen yhteensovittaminen eri prosesseissa, joten osaan jalostaa ideat myös käytäntöön. Aikaisemman työtaustani ansiosta omaan vahvat verkostot teollisiin ja kunnallisiin toimijoihin sekä yliopistomaailmaan eri aloilla.
 

Muotoilu & digitalisaatio

Keinänen Kristian

Kehityspäällikkö
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 598 0580
Muotoiluosaamisen kehittäminen ja kansainvälistäminen, Kiina
Vastaan Lahden seudun muotoiluosaamisen kehittämisestä ja kansainvälistämisestä sekä sen hyödyntämisen edistämisestä yrityksissä. Olen vetänyt aiemmin suunnittelutoimistoa Suomessa sekä ulkomailla ja toiminut useissa muotoilualan organisaatioissa, mm. Valtion Muotoilutoimikunnassa ja Pohjoismaisessa Kulttuurirahastossa. Olen TEM:n ja OKM:n Finnish Design Centre -johtoryhmän ja Suomalaisen Työn Liiton Design From Finland -toimikunnan jäsen ja toimin Teollisuustaiteen Liitto Ornamon puheenjohtaja.
 

Lappalainen Isko

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 44 017 2781
Muotoilun hyödyntäminen liiketoiminnassa
Autan Lahden alueen yrityksiä menestymään muotoilun avulla. Vahvuuteni on ymmärtää liiketoimintaa muotoilun näkökulmasta. Hallitsen koko muotoiluprosessin asiakasanalyysistä tuotteiden, tilojen ja palveluiden muotoiluun. Ennen LADECiin tuloani työskentelin perustamassani muotoilutoimistossa ja sain useita kansallisia ja kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Opetan tällä hetkellä vapaa-ajallani Lahden ammattikorkeakoulussa muotoilua.
 

Palokangas Anna

Kehittämisassistentti
Yritysympäristön kehittäminen
+358 44 700 4121
Muotoilu, Lahen D
Olen Orimattilasta kotoisin, mutta lahtelaistunut jo lukioikäisenä. Taustani on muotoilun ja asiakaspalvelun alueelta ja kutsumukseni on palvelumuotoilu. Nautin ongelmien ratkaisemisesta ja yhdessä tekemisestä. Työssäni yhdistyy tämä kaikki. Olen mukana kehittämässä Design Lahti -kokonaisuutta. Tavoitteeni on omalta osaltani saada alueen muotoiluosaaminen entistä näkyvämmäksi ja entistä paremmin hyödynnetyksi. Lisäksi autan yrityksiä kehittymään palvelumuotoilussa.
 

Hyvinvointi & liikunta

Vanhamäki Isto

Kehityspäällikkö, Hyvinvointi ja liikunta
Yritysympäristön kehittäminen
+358 40 727 6376
Kehittäminen, kansainvälistäminen, UAE, Japani, Kiina, Lähi-Itä
Olen syntyjäni iloinen karjalaispoika, mutta Lahessa mä oon mun kotona. Vuodesta 2008 lähtien olen omistautunut työssäni 100 %:sti Lahden seudun yrityselämälle. Monipuolinen työhistoriani matkailu- ja hyvinvointisektorilla sekä laajat verkostoni maailmalla antavat mahdollisuuden tarkastella lahtelaisuutta erityisenä lisäarvona kotimaassa ja kansainvälisesti. Lahessa on maailman parhaat liikuntapaikat keskellä kaupunkia ja Lahti on ykköspaikka yritysten kasvualustana globaaleille markkinoille!