Jaa sivu

Henkilöhakemisto 

Keneen asiantuntijaamme kannattaisi ottaa yhteyttä?
-> Soita LADECin palvelunumeroon 044 702 2700!

 

Artima-Sulkinoja Essi

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 414 4095
Kehityskohteet, julkiset hankinnat
Olen mukana julkisiin hankintoihin liittyvissä projekteissa ja autan mielelläni niihin liittyvissä kysymyksissä sekä rahoitushakemusten sparraamisessa. Seuraan aktiivisesti talouden näkymiä ja sen kehittymistä. Tartun työtehtäviini ripeällä ja ammattimaisella otteella. Vapaa-ajalla olen aktiivinen liikkuja. Kesällä hyppään pyörän selkään ja viiletän ympäri Päijät-Hämettä ristiin rastiin.

Banafa Salem

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 40 525 6596
Venäjä, kansainvälistyminen, verkostot
Teen tiivistä yhteistyötä Lahden seudun yritysten kanssa kansainvälistymishankkeissa. Minulla on laaja kokemus erilaisista kulttuuriympäristöistä, hyvät kommunikaatiotaidot, laaja kielitaito (englanti, venäjä, italia ja arabia) sekä näyttöä vahvasta myyntityöstä ja uusien liiketoimintojen käynnistämisestä ulkomailla.

Ekholm Leif

Asiakkuuspäällikkö
Energon Oy
+358 50 518 4444
Uusiutuva energia, Energon, laboratoriotilat
Vastaan uusiutuvan energian tutkimuskeskuksen Energonin operatiivisesta toiminnasta. Osaan kartoittaa asiakkaan yksilölliset tarpeet ja käynnistää sen pohjalta uusiutuvan energian tutkimusprojekteja Energonilla. Minulla on vuosikymmenien kokemus energiatoimialalta ja viennistä.

Eskola Jari

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 40 821 6403
Orimattilan kuntayhteyshenkilö, viljaklusteri, rahoitus
Yritysten menestyksen eteen tehtävä yhteistyö yrittäjien kanssa on innostavaa ja monipuolista, ja yritysrahoituskokemukseni johdosta olen saanut olla monesti mukana juuri rahoitukseen liittyvissä asioissa. Orimattilan kuntayhteyshenkilönä olen usein nimenomaan Orimattilassa, jossa on ilahduttavan monialainen ja aktiivinen yrityskenttä. Lisäksi toimin antoisassa yhteistyökoordinaattorin tehtävässä Päijät-Hämeen Viljaklusterissa, joka on koko Suomessa ainutlaatuinen vilja-alan osaamiskeskittymä.

Heikkilä Sari

Hankekoordinaattori
Sisäiset palvelut
+358 50 402 6913
Hankekoordinaatio, projektien taloushallinto
Olen työskennellyt hankkeiden parissa vuodesta 2008 lähtien ensin assistenttina ja nykyään hankekoordinaattorina. Tämän hetkiseen toimenkuvaani kuuluu hankehallinnointi ja hankkeiden taloushallinto, muun muassa maksatusten laadinta.

Hyvönen Sari

Assistentti
Sisäiset palvelut
+358 50 402 6910
Toimitusjohtajan sihteeri, myyntilaskutus
Olen talouden ja hallinnon rutinoitunut ammattilainen 40-vuoden kokemuksella. Myyntireskontra, laskutus ja toimiston pienhankinnat ovat vastuullani. Toimin sisäisten infotilaisuuksien, johtoryhmäpalavereiden sekä toimitusjohtajan tapaamisten järjestelijänä. Matkustusyhteyshenkilönä ohjeistan ja autan henkilöstöä matkustelun avarassa maailmassa. Varaan lentoja, majoituksia, tiloja ja tarjoiluita tilanteen ja tarpeen mukaan sekä vastaan matkalaskujen tarkastamisesta ja maksamisesta.

Kangas Pasi

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 40 727 2702
Omistajanvaihdokset, sukupolvenvaihdokset, yrittäjyys, yrityskummit
Olen yrittäjäperheestä, kaupallisen koulutuksen läpikäynyt liiketoimintakehittäjä. Minulla on aiempaa työkokemusta niin teollisuudesta kuin palvelualoilta. LADECissa olen erityisesti perehtynyt yritysten erilaisiin omistajanvaihdostilanteisiin. Lisäksi olen useamman vuoden toiminut yrityskummitoiminnan aluekoordinaattorina. Vapaa-ajalla harrastan koirani kanssa agilitya, josta menestystä on kertynyt niin kansallisella kuin kansanvälisillä areenoilla.

Keinänen Kristian

Kehityspäällikkö
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 598 0580
Muotoiluosaamisen kehittäminen ja kansainvälistäminen, Kiina
Vastaan Lahden seudun muotoiluosaamisen kehittämisestä ja kansainvälistämisestä sekä sen hyödyntämisen edistämisestä yrityksissä. Olen vetänyt aiemmin suunnittelutoimistoa Suomessa sekä ulkomailla ja toiminut useissa muotoilualan organisaatioissa, mm. Valtion Muotoilutoimikunnassa ja Pohjoismaisessa Kulttuurirahastossa. Olen TEM:n ja OKM:n Finnish Design Centre -johtoryhmän ja Suomalaisen Työn Liiton Design From Finland -toimikunnan jäsen ja toimin Teollisuustaiteen Liitto Ornamon puheenjohtaja.

Kesäniemi Sari

Asiakkuuspäällikkö
Sijoittumispalvelut
+358 50 383 8328
Sijoittumispalvelut, logistiikka, HHJ
Olen moottoripyöräilevä yritys- ja aluekehitysammattilainen, joka on kurvaillut runsaan 20-vuoden ajan erilaisia yrityskehittämisen valtateitä. Kansainvälisen kaupan kannukset olen hankkinut niin Venäjältä, Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin. Teknologiakeskuksessa ja elinkeinoyhtiössä olen rakentanut yritysten liiketoimintakonsepteja ja kehittänyt julkisen sektorin palveluja. Nyt vedän Invest in -tiimiämme ja myyn alueemme vahvaa osaamista ja yritysverkostoja. Sijoitu sinäkin Lahden seudulle!

Kilpi-Koski Johanna

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 400 0793
Kehityskohteet, kiertotalous, EU-rahoitus
Työssäni keskityn kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseen. Jos sinulla on kysyttävää EU-rahoituksesta, ota minuun yhteyttä! Olen harrastanut partiota pienestä pitäen, ja se näkyy myös asenteessani työhön. Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni. Parhaillaan valmistelen väitöskirjaa metalleilla pilaantuneista maista.

Kivekäs Riina

Johtaja
Sisäiset palvelut
+358 40 588 8417
Hallinto, HHJ, henkilöstöasiat, osaamisen kehittäminen
Muutos lähtee ihmisistä, liiketoiminta asiakkaista. Näistä lähtökodista olen saanut rakentaa hyvää työyhteisöä LADECin upean henkilöstön kanssa. Tehtäväni on huolehtia yhtiön hallinnon ja talouden toimintaprosesseista sekä asianmukaisesta riskienhallinnasta. Vastaan myös siitä, että henkilöstöllä on hyvät edellytykset yhtiön strategian toteuttamiseen. Toimin lisäksi yhtiön hallituksen sihteerinä ja työsuojelupäällikkönä.

Komu Pekka

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
Työvapaalla Lahden kaupungin hallituksen puheenjohtajana 31.5.2019 asti.

Kunnarus Samuli

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 50 3833 340
Yrittäjyys, perustamisneuvonta, talousvaikeudet
Olen kasvanut kaupan tiskin alla yrittäjäperheessä. Opintojeni jälkeen toimin 20 vuotta neljän eri yrityksen osakkaana. Viimeiset 10 vuotta olen auttanut yritysneuvontahommissa noin 2500 asiakasta joko yritystoiminnan suunnittelussa tai -kehittämisessä. Mottoni on: Ettei kaikkien tarvitsisi oppia oman kantapäänsä kautta!

Kuokkanen Helena

Kehittämisassistentti
Sisäiset palvelut
+358 40 358 0526
Laite- ja järjestelmäasiat, tietotuotanto, Liike.info
Olen Lappeenrannasta liki kymmenen vuotta sitten Heinolaan opiskelemaan muuttanut ja Lahden seudulle asettunut yo-merkonomi. Laajaan työnkuvaani sisältyvät asiakastuki Liike.info-sivuston käyttäjille, yhteyshenkilönä toimiminen laite- ja järjestelmäasioissa, tilastollinen tietotuotanto ja LADECin sisäinen raportointi. Mielenkiintoni kohdentuu digitalisaation ja ICT:n uusiin suuntauksiin. Työurani kehittämisyhtiöiden palveluksessa on jatkunut yhtäjaksoisesti yli 10 vuotta.

Kyle Mikko

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 40 558 7091
Start-up
Olen Lahdessa syntynyt, jo useamman vuoden Orimattilassa asunut liiketoiminnan kehittäjä. Intohimoni ovat uudet liiketoimintaideat ja niiden toteuttamisen tukeminen. Mielestäni jokaisella, jolla on ajatus mahdollisesta asiakastarpeesta, voi olla myös mahdollisuus ansaita leipänsä siihen perustuvalla liiketoiminnalla. Tarvitaan vain lisää rohkeutta kertoa ideoista, ja työtä niiden eteen. Et voi ennalta tietää, mitä ajatuksestasi saattaa syntyä, ota siis rohkeasti yhteyttä!

Laakso Miika

Liiketoimintakehittäjä
Sijoittumispalvelut
+358 40 547 7160
Sijoittumispalvelut, Lahden kuntayhteyshenkilö
Olen tehnyt lähes 20-vuotisen työurani kokonaan Lahden seudun elinkeinoelämän ja yritysten eteen niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Alkutaipaleeni oli vahvasti matkailun, matkailuyritysten sekä tapahtumien kehittämisessä. Viimeiset vuodet olen tehnyt töitä laajasti investointien edistämisen sekä rahoituksen parissa eri sektoreilla.

Lappalainen Isko

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 44 017 2781
Muotoilun hyödyntäminen liiketoiminnassa
Autan Lahden alueen yrityksiä menestymään muotoilun avulla. Vahvuuteni on ymmärtää liiketoimintaa muotoilun näkökulmasta. Hallitsen koko muotoiluprosessin asiakasanalyysistä tuotteiden, tilojen ja palveluiden muotoiluun. Ennen LADECiin tuloani työskentelin perustamassani muotoilutoimistossa ja sain useita kansallisia ja kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Opetan tällä hetkellä vapaa-ajallani Lahden ammattikorkeakoulussa muotoilua.

Leppänen Päivi

Johtaja
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 50 568 7446
Olen toiminut koko työelämäni yritysmyynnissä ja sen johtotehtävissä eri puolilla Suomea palvellen eri kokoisia yrityksiä niin yksityisellä kuin julkispuolellakin. Ladecissa vastaan perustamis- ja kehittämispalveluista. Autan ammattilaistiimini kanssa yrityksiä kasvamaan ja menestymään. Tosissaan, mutten totisena. Voimaa saan yhdessä onnistumisista, metsälenkeistä ja hyvästä ruoasta loistavassa seurassa. – Otathan yhteyttä. Rakennetaan yhdessä yrityksellenne positiivinen tulevaisuus!

Mallenius Janne

Talousassistentti
Sisäiset palvelut
+358 44 749 4813
Ostoreskontra, Energon Oy:n taloushallinto
Olen alun perin Askolasta monen mutkan kautta Lahteen muuttanut alkuperäinen maalainen – reilu ja hyväntuulinen. Talousassistenttina työtehtäviini kuuluu yhtiön ostoreskontran ja maksuliikenteen hallinta sekä kirjanpidon avustavat viennit. Hoidan myös LADECin tytäryhtiö Energonin kirjanpitoa sekä toimin LADECissa vihreää ajattelua edistävänä Green Office -yhteyshenkilönä.

Mantila Pekka

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 40 773 3937
Hollolan yhteyshenkilö, omistaja- ja sukupolvenvaihdokset, yrittäjyys
Työurani ensimmäisen puoliskon, eli noin 20 vuotta, olen tehnyt eri säästöpankeissa 80-luvulta lähtien, joten rahoitus on minulle tuttua. Liiketoimintakehittämisen eri osa-alueilla olen toiminut pian kymmenen vuotta alkavien yrittäjien perustamisneuvonnasta lähtien aina omistajan- ja sukupolvenvaihdoksiin saakka.

Menard Päivi

Liiketoimintakehittäjä
Yritysympäristön kehittäminen
+358 50 402 6911
Kiertotalous, Venäjä
Olen työskennellyt yli 25 vuotta vastuullisissa suomalaisen ympäristö- ja muun liiketoiminnan edistämistehtävissä sekä Venäjällä että Suomessa. Olen vastannut kehittämishankkeiden suunnittelusta, operatiivisesta johdosta ja raportoinnista. Tällä hetkellä keskityn kiertotalouden edistämiseen. Luonteeltani olen tavoitteellinen ja yhteistyökuvioita rakentava, ongelmien ratkaisuja etsivä organisoija. Työelämässä suurinta iloa tuottaa asiakkaiden onnistumisten edesauttaminen ja liiketoiminnan kasvu.

Mustila-Mäkinen Päivi

Asiakkuusneuvoja
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 50 544 1417
Perustamisneuvonta, yrittäjyys
Toimin perustamisneuvonnassa ja autan mielelläni yrittäjäksi aikovia ja jo yrittäjänä toimivia henkilöitä. Aiemmin olen työskennellyt asianajotoimistossa asianajosihteerinä ja yrityshautomossa palvelupäällikkönä. Töiden ohella olen opiskellut mm. KTM:n tutkinnon. Vapaa-aikani kuluu veneillen ja geokätköillen.

Mäkelä Krista

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 50 5718 885
Yrittäjyys, perustamisneuvonta, talousvaikeudet, yrittäjän jaksaminen
On ollut ilo saada opiskella yrittäjyyttä ja siihen liittyviä ilmiöitä niin yrittäjäperheen lapsena, työntekijänä erilaisissa tehtävissä pk-yrityskentässä kuin yrittäjänäkin. Tällä matkalla kertynyt kokemus ja kattava, ajantasainen koulutus auttavat minua näkemään yrittäjyyteen liittyviä kokonaisuuksia. Yrittäjyyden ilot suruineen ovat minulle siis tuttuja, ja siitä huolimatta edelleen yhtä innostavia.

Nieminen Niina

Markkinointiassistentti
Viestintä ja markkinointi
+358 40 544 8387
Lahti Business Region-markkinointi, opiskelijayhteistyö, tapahtumat
Support Your Local – arvostan paikallisuutta ja kotimaisuutta. Oppeja ja kokemusta olen ammentanut aikaisemmista työpaikoistani muun muassa Postilla, Lumenella, Iittala Groupissa ja Luhdalla. Koen Lahden seudun yritysympäristön markkinoinnin parissa työskentelyn omakseni – tästä työstä minun on helppo innostua! Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat messu- ja tapahtumajärjestelyt, uutiskirjeet, sosiaalinen media ja opiskelijayhteistyö.

Ollikkala Tarja

Talouspäällikkö
Sisäiset palvelut
+358 50 383 6444
Taloushallinto, budjettiseuranta, tilinpäätös
Olen syntyperäinen lahtelainen. Tieni talousammattilaiseksi alkoi laskentatoimen opintojen myötä, ja vahvistui talouden vaativissa tehtävissä yli 20 vuoden aikana pk-sektorin teollisuuskonserneissa. Viimeiset viisi vuotta olen viihtynyt LADECissa monipuolisissa talouden tehtävissä mielenkiintoisessa yritysympäristössä. Toimin taloushallinnon esimiehenä. Vastuullani ovat yhtiön talous, budjettiseuranta, konsernitilinpäätös ja veroasiat.

Palokangas Anna

Kehittämisassistentti
Yritysympäristön kehittäminen
+358 44 700 4121
Muotoilu, Lahen D
Olen Orimattilasta kotoisin, mutta lahtelaistunut jo lukioikäisenä. Taustani on muotoilun ja asiakaspalvelun alueelta ja kutsumukseni on palvelumuotoilu. Nautin ongelmien ratkaisemisesta ja yhdessä tekemisestä. Työssäni yhdistyy tämä kaikki. Olen mukana kehittämässä Design Lahti -kokonaisuutta. Tavoitteeni on omalta osaltani saada alueen muotoiluosaaminen entistä näkyvämmäksi ja entistä paremmin hyödynnetyksi. Lisäksi autan yrityksiä kehittymään palvelumuotoilussa.

Pellinen Tarja

Markkinointipäällikkö
Viestintä ja markkinointi
+358 50 597 8800
Lahti Business Region & LADEC-viestintä, markkinointi, web, some
Olen viestinnän ja markkinoinnin monitoimija, Savossa syntynyt pohjalainen, sydämeltäni tosilahtelainen. Olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä useissa yrityksissä sekä tietohallinnon ja viestinnän kouluttajana. Vuodesta 2001 lähtien vastuullani on ollut Lahden seudun markkinointiin ja viestintään liittyvät tehtävät elinkeinoyhtiössä. Erityisvahvuutenani on vahva mediatuntemus, intohimo uusia viestintäkanavia kohtaan sekä vahva alueen tuntemus.

Rantanen Jukka

Toimitusjohtaja
+358 44 749 9288
Yritysjohto, valmistava teollisuus, toimitusketju
Olen syntyperäinen lahtelainen ja kiertänyt välillä muuallakin. Mutta nyt olen unelmatyössä Lahessa; huipputiimin vetäjänä edistämässä kotiseutuni elinvoimaisuutta. Aiemmin olen työskennellyt kansainvälisessä teollisuudessa mm. projektiliiketoiminnan, toimitusketjun hallinnan, myynnin, asiakkuuksien hallinnan sekä liiketoiminta- ja yleisjohdon tehtävissä. Hallitustyöskentely, liiketoiminta- ja yrityskaupat sekä niihin liittyvät due diligence -prosessit ovat minulle tuttuja.

Rautkivi Jyrki

Liiketoimintakehittäjä
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 50 346 8927
Yrittäjyys, myynti, kansainvälistyminen
Olen tehnyt palkkarenkinä ja yrittäjänä kolmekymmentäviisi vuotta myynnin, markkinoinnin sekä yritysjohdon töitä sekä operatiivisella että hallitustasolla. Ideat ovat tärkeitä, mutta tekeminen ja aikaansaaminen ratkaisevat pelin. - Have fun and make serious business!

Salmi Monna

Yrittäjyyden yhteisömanageri
Perustamis- ja kehittämispalvelut
+358 44 711 4111
Yrittäjyyden yhteisöt ja sidosryhmät, viestintä
Olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi, ja kokenut järjestötoimija. Aiemmat tehtäväni ovat pitäneet sisällään mm. palvelumuotoilua ja markkinointia sekä liiketoiminnan kehitystä ja kouluttamista. Keskityn työssäni yrittäjyysyhteisön vahvistamiseen: Suunnittelen, toteutan ja kehitän tähän liittyviä palveluita, tapahtumia ja viestintää, ja olen tiiviisti yhteydessä sidosryhmiimme.