Jaa sivu

27.7.2017

Lahden ja Wuxin välinen yhteistyö konkretisoituu

Kiinalainen asiantuntijaryhmä neuvottelee Lahdessa yritysyhteistyöstä.

Vuosi sitten solmitun Lahden ja Wuxin välisen aiesopimuksen ja siihen sisältyvien aluekehityshankkeiden konkretisoimiseksi Lahdessa vierailee perjantaina 28.7.2017 päättäjä- ja asiantuntijaryhmä Lahden ystävyyskaupungista Wuxista. Ryhmässä on edustettuna kaupungin poliittinen johto, kaupungin kansainvälisten asiain ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita sekä useiden alueen yritysten edustajia.

Aiesopimuksen päämääränä on mahdollistaa Lahden alueen yrityksien osallistuminen Wuxin aluekehityshankkeisiin ja referenssien kautta hankkeisiin Kiinassa myös laajemmin. Vierailulla neuvotellaan kehityshankkeiden sisällöistä sekä lisätään kiinalaisdelegaation tietämystä Lahden ja lahtelaisten yritysten erityisosaamisalueista. Hankkeita työstetään yhdessä paikallisen partnerin Wuxi Guolian Environment & Energy Group Co. Ltd:n kanssa. Ryhmä tapaa Lahdessa kaupungin johtoa ja tutustuu alueen yritystoimintaan sekä kaupunkisuunnitteluun ja -tutkimukseen, kestävään kehitykseen ja uusiutuviin energiaratkaisuihin.

”Erityisesti pienten suomalaisten yritysten on vaikea päästä kiinni moniin tällaisiin hankkeisiin jo niiden kokonsa vuoksi. Tässä on taustalla yritysvetoinen konsortio, joka yhdessä kiinalaisten partnereiden kanssa määrittelee sisällöt, mikä puolestaan tarjoaa todella laajat mahdollisuudet eri sektoreilla laitetoimituksista julkisten tilojen sisustukseen ja hyvinvointiprojekteihin”, kertoo Lahden kaupungin kehityspäällikkö Denis Mustonen.

Lisätietoja:

Kilpi-Koski Johanna
Liiketoimintakehittäjä, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Yritysympäristön kehittäminen
p. +358 50 400 0793, johanna.kilpi-koski@ladec.fi

Myllyvirta Jyrki
Lahden kaupunginjohtaja
p. +35850 638 95, Jyrki.Myllyvirta@lahti.fi