Jaa sivu

26.6.2017

Lahden seudun meriklusterin johtoryhmä valittu – mukana 34 yritystä hakemassa kasvua meriteollisuudesta

Lahden seudun meriklusterin puheenjohtajaksi valittiin Halton Marinen Sami Piirainen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Makronin Lasse Vilminko. Lisäksi meriklusterin johtoryhmään kuuluvat Holmetin Jesse Kiuru, Metallituote Summasen Tanja Lúnden, Purvacin Veijo Simonen ja Oilonin Jani Kurikka. Klusterin toimintaa koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC.

 

Lahden seudun meriklusteri koostuu alkuvaiheessa 34 yrityksestä.  Mukana oleville toimijoille on syntynyt yhteinen näkemys yhteistyön tiivistämisen tärkeydestä ja sen kautta saatavista hyödyistä. Lahden meriklusterin puheenjohtaja Sami Piirainen onkin tyytyväinen, että Lahden seudulta löytyy laaja ja aktiivinen yritysjoukko keskinäisen yhteistyön kasvattamiseen.

”Yrityksille on hyödyllistä oppia tuntemaan muita meriteollisuuden toimijoita seudulla ja keskustella siitä, mitä meillä yhdessä voisi olla annettavana kotimaiselle meriteollisuudelle. Klusteri toimii myös erittäin hyvänä paikallisena yhteistyöfoorumina, jossa jo pelkästään tietojen ja kontaktien välittäminen toisillemme on ensiarvoisen tärkeätä”, kertoo Piirainen ja jatkaa: ”Tällä hetkellä tuotteiden korkea laatu ja laivoja varten räätälöidyt erikoistuotteet kiinnostavat erityisesti kokonaistoimittajia ja telakoita. Tämä tarjoaa mille tahansa klusterin toiminnassa olevalle yritykselle aivan huikeita mahdollisuuksia.”

Myös muut klusteritoimijat korostivat yhteisen tekemisen merkitystä Lahden seudulla ja isojen meriteollisuustoimijoiden tavoittamisessa. Ladecin liiketoimintakehittäjä Ville Uimosen mukaan aika on hyvin otollinen, koska Suomen meriteollisuudella pyyhkii vahvasti. Esimerkiksi Turun telakalla alusten tilauskanta on ennätyksellisen suuri ja sen on arvioitu kantavan ainakin vuoteen 2024 asti. Uimonen uskoo, että kotimaisen telakkateollisuuden kautta on mahdollisuus luoda pohjaa myös vientiin.

”Myös Suomen rajojen ulkopuolella on telakoita ympäri maailmaa ja potentiaali on valtava. Jos jalan onnistuu samaan kokonaistoimittajan oven väliin Suomessa, niin heidän mukanaan voi avautua kirjaimellisesti koko meriteollisuuden maailma. Vientiverkoston kokoaminen tästä meriklusterijoukosta voi myöhemmin olla aivan mahdollista”, toteaa Ladecin liiketoimintakehittäjä Ville Uimonen.

Buustia meriteollisuudesta -alihankintapäivät Lahdessa 1.-2.marraskuuta

Lahdessa järjestetään myös tänä vuonna BUUSTIa meriteollisuudesta -alihankkijapäivät Lahden Tiedepuistossa 1.-2.11.2017. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden Lahden seudun yrityksille saada tietoa ja päästä verkostoitumaan sekä keskustelemaan yrityksen palveluista meriteollisuuden avainkumppanien kanssa.

”Viime marraskuussa järjestetty meriteollisuuden 2-päiväinen alihankintatapahtuma kokosi Lahden Tiedepuistolle lähes 90 yrittäjää ja se järjestettiin yhteistyössä Meriteollisuus ry:n, Finpron ja kolmen eri kokonaistoimittajan sekä yhden meriteollisuuden suunnitteluyhtiön kanssa”

Lisätietoja:

Sami Piirainen, myyntijohtaja, Halton Marine Oy

p. +358 (0)20 792 2413 sami.piirainen@halton.com

Ville Uimonen, liiketoimintakehittäjä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

 p. +358 50 574 3222 ville.uimonen@ladec.fi