Jaa sivu

19.5.2017

Joukkorahoitettu suomalainen pelikonsoli Pokitto esitellään Kaliforniassa tulevana viikonloppuna

Uudenlainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva pelikone Pokitto esitellään suurelle yleisölle Kalifornian San Mateossa järjestettävässä Maker Faire Bay Area -tapahtumassa tulevana viikonloppuna 19. - 21.5.2017. 

Pokitto on Suomessa kehitetty laite, jonka tarkoituksena on opettaa koodausta ja älykkäiden automaatiolaitteiden elektroniikkaa peliohjelmoinnin kautta. Idean isän, lahtelaisen Jonne Valolan, mukaan kuka tahansa voi oppia koodausta Pokitton avulla. 

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa Maker Faire -tapahtumaan valmistautuva Jonne Valola kuvailee Pokittoa ja tunnelmia näin: ”Tavanomaiset elektroniikkasarjat ja ohjelmoitavat laitteet ovat liian monimutkaisia lapsille tai ne eivät ole riittävän innostavia. Suunnittelin yhdessä lasteni kanssa laitteen, joka on samalla hauska, värikäs ja sympaattinen. Pokitto on lapsille suunnattu pelikonsoli, jota voi muokata haluamallaan tavalla, ja jonka kanssa ei tarvitse pelätä, että laite menisi ohjelmointikokeilujen tai kasaamisen myötä rikki. On mahtavaa päästä esittelemään valmista tuotetta, ja nähdä millaisia ideoita käyttäjät kehittävät. Pokitton ympärille on jo syntynyt vilkas käyttäjäyhteisö, joka tutustuu laitteen ohjelmointiin simulaattorin avulla. Esineiden internet tekee ympäristöstämme älykkään. Pokitto opettaa ja havainnollistaa miten erilaiset älylaitteet toimivat ja miten niitä voidaan ohjelmoida.”

Rakennussarjana tai valmiiksi kasattuna toimitettava laite perustuu avoimen lähdekoodin periaatteeseen. Laitteen osien kiinnittämiseen ja kasaamiseen ei tarvita mitään erityisiä työkaluja. Pokitto on saatavilla 28.5. asti joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta. Myöhemmin laite on ostettavissa Pokitton verkkosivujen kautta sekä mahdollisesti myös eri jakelijoilta.

Pokitton matkaa Yhdysvalloissa ja Maker Faire -tapahtumassa voi seurata muun muassa sosiaalisessa mediassa sekä Pokitton omilla verkkosivuilla www.pokitto.com.

Maker Faire on maailman suurin luovan alan keksinnöille ja innovaatioille suunnattu kokoperheen tapahtuma, jonka tarkoitus on kerätä yhteen tee-se-itse -kulttuurista kiinnostuneita eri-ikäisiä osallistujia. Tämänvuotinen Maker Faire Bay Area 2017 on järjestyksessään 12. Maker -liikkeen järjestämä festivaali, johon odotetaan yli 200 000 vierasta ja esillepanijaa luovuuden, kekseliäisyyden ja keksintöjen eri aloilta.

Lisätietoja:

Jonne Valola

+358 44 3372700

email: pokitto@pokitto.com

twitter: @pokittocom